contact

Verslag van de rit van 20 maart 2016 Molenbaix


Consternatie alom in ons VIPdorp toen de MM a.i. in alle vroegte moest vaststellen dat de geheime toegangscode van ons munitiedepot alle dienst weigerde. Het schrikbeeld van een rit zonder cartouches en granaten, zonder bloedzakjes, reserve-en operatiemateriaal kondigde zich met een Santini-achtige orkaankracht aan . Na enige momenten van vertwijfeld zoeken naar een koevoet, breekijzer of stormram besloot de Goddelijke voorzienigheid plots de oplossing als een gebraden kip uit de lucht te laten vallen. In een felle gloed verscheen er op de deur plots een vroeg Paasei. Het paniekerige bpostbrein van de MM a.i. kon nog net het verband leggen tussen het ei en het getal nul en zie, net als Sesam stelde onze schatkamer zich gracieus open. De rit moest nog beginnen en er vloeide al bloed, zweet en tranen : no sweat, no glory!

De toegangscapaciteit van Ten Koetshuize werd trouwens weer danig op de proef gesteld. Maar liefst 28 renners passeerden de inschrijvingstafel met daarbovenop nog onze Limburgse passie Jo. West-en Oost-Vlaanderen plus Limburg verenigd in de strijd : eendracht maakt macht, l’union fait la farce!

Ritarchitect en good old fondateur Mark draaide fier als een pauw den tarmac op gevolgd door een ontketende president die onmiddellijk een zoekactie opstartte naar Kwiatkowski : alle tips zijn welkom om deze onrustwekkende verdwijning te helpen ontrafelen. Ook de SB-PM lijkt van de aardbol verdwenen al zou hij volgens zijn smartphonegegevens ergens op Tenerife vertoeven alwaar hij vellen van beren verkoopt die nog moeten geschoten worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Fanny van haar kant hield de vrouwelijke eer hoog door afgetraind aan de start te verschijnen.

Onze clubgps nam onmiddellijk het voortouw en bewees – ondanks een gevorderde leeftijd – hiermee zijn uitstekende fysische en psychische capaciteiten. In de buik van het peloton werden naast het becommentariëren van de eerste voorjaarsklassiekers ook enkele voetballijnen uitgezet. Wie wil er zich nu nog uitsloven voor wat drinkgeld en een beker gevuld met Crokychips? Toch geen Westvlamingen! Onze Waalse broeders daarentegen…No sweat, no glory!

Tussendoor werd er ook al eens gezwegen want Mark had op subtiele wijze ook heel wat hoogtemeters doorheen zijn parcours geweven. Pril op het seizoen maar toch een conditioneel welkome mini-hoogtestage.

Pitstop met in de hoofdrol sportdirecteur Guy! Roodwitte drankjes en heerlijke versnaperingen streelden onze smaakpapillen. Bedankt Guy en hopelijk tot binnenkort! Gerd had een aparte visie op hoe een pitstop echt moet zijn. Bij een “bandenwisseling” ging hij op zijn Allonso’s tegen dek! Aanvankelijk leek het erop dat hij gekraakt en gebroken vanonder zijn vehikel kroop maar bij nader toezien bleek het om een rasechte, onvervalste schwalbe te gaan na licht contact met FCB-er Kevin. De president was evenwel niet te vermurwen : hij hield de kaarten op zak maar schuifelde ook geen penalty.

Op een verraderlijke en langgerekte bult haalde Tim zijn bazooka boven waarmee hij met middelpuntvliedende kracht een enorm cartouche afvuurde. Hijgend en puffend stond de kopgroep even verder het peloton op te wachten. Een klasseflits! No sweat, no glory!

De trofee voor de 1e lekke band van het seizoen ging naar Jan. Naarmate de eindmeet naderde, werden ook de eerste tekenen van lichamelijk verval waargenomen. Zo besloot Benny om vol van krampen als een volleerd trapezist tussen zijn kader te hangen terwijl allochtoon Jo even de discipline in het ijle trappen beoefende. Beiden zijn evenwel karaktermensen die tot de finish gaan…euh…rijden. Sterk werk!

71,4 km, 420 hm, 28 renners en 25,7 gemiddeld.

Prachtige rit met nieuwe wegen, getekend de fondateur. Hoe doet hij het, waar haalt hij het uit? Maar dé hamvraag blijft : waar is Kwiatkowski?!

Tot zondag 8u voor de Paasklassieker olv nieuweling Joost!

Red Philip

 
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1094906255

4 opmerkingen:

President zei

Schitterend ritverslag gelardeerd met de actualiteit van het weekend, tot de formule 1 toe. Hartelijk dank aan Red Philip, die trouwens net is ontsnapt uit de belegerde hoofdstad met hulp van Tinekesvriend Wesley, mooi staaltje van solidariteit en vriendschap binnen onze geliefde vereniging.

Proficiat aan Fondateur Mark, waar blijft hij toch die nieuwe baantjes halen?

Michal Kwiatkowski zei

Pas de soucis, je suis bien arrivé.

Votre Michel Wuyts est un taupe aveugle!!!!!

Anoniem zei

Ik lees tussen de regels rood-witte voorkeur.
De mol.

Bart H zei

Ook Red Philip verkeert al in supervorm. Hopelijk krijgen de benen het niet moeilijk om zijn onnavolgbaar flitsende brein het hele seizoen te volgen!