contact

Sfeerverslag van de afgelaste rit van 21 augustus 2016

President-fondateur Mark en de weergoden : ze eten geen soep samen dit seizoen. Nadat de rit op verplaatsing eerder dit seizoen al in het water was gevallen, was de 2de poging opnieuw een maat voor niks of liever een maat vol water. In de bestuurskamer had men de voorbije week nochtans niks aan het toeval overgelaten. De buienraders werden met een Zwitserse precisie dagelijks opgevolgd, de windrichtingen opgetekend, de pluviometers stand-bye gezet, eieren naar de Arme Klaren gedragen. Alle inzet en goede bedoelingen ten spijt, moest men toch vaststellen dat de vloek van Poperinge als een zwaard van Damocles boven de rit bleef hangen. Dit onding tuimelde uiteindelijk vrijdag naar beneden en kliefde de gps van Mark doormidden. Moeder natuur laat zich duidelijk niet commanderen en deelt nog altijd dictatoriaal de weerlakens uit. We kennen zelfs geen strengere moeder overste en dat wil wat zeggen.
Mark toverde dan maar plan B uit zijn ervaren achterzak maar ook dit bleek geen onverdeeld succes. Terwijl regen en wind daken en ramen geselden, ontvluchtten toch 4 Flandriens de warme bedstee op zoek naar fietskilometers en  eeuwige Tinekesroem. Ringo, Mark, sportdirecteur Wesley met jonge assistente en Red Philip verschenen met het mes tussen de tanden aan Ten Koetshuize. Hun helmen waren versierd met glanzende regendruppels, de bolides waren extra geolied, de benen jeukten om erin te vliegen maar bij het aanschouwen van het wolkendek slonk de moral toch zienderogen. Er werden verhalen opgedist van geurige en warme pistolets, sloten koffie en warme, droge huiskamers. Uiteindelijk gaf de buienradar de doorslag : regen, wind en ontij bleven bij hun standpunt en als tegenzet werd de rit afgelast. Sportdirecteur Wesley moest met een koffer vol lekkers naar huis, Ringo spoedde zich richting warme bakker, Mark verlekkerde zich op een deugddoend stortbad en Red Philip hervond de moral en haspelde op pure KVK-adrenaline nog 62 km af.
0 km, geen gemiddelde, geen hoogtemeters maar toch 4 x 10 startpunten.
Tot zondag!

Red Philip 

2 opmerkingen:

President zei

Het zwaard van Damocles die de GPS van Mark doormidden klieft, Lord of the Rings verhalen die men in Hollywood nog zal verfilmen.

Chapeau voor de dappere aanwezigen en eervolle vermelding voor de geletruidrager en kroniekschrijver van onze dierbare club die op zijn eentje nog 62 km afhaspelde!!!!

Anoniem zei

Een boeiend leesstukje over een niet gereden rit... Dit kan enkel bei die tinekesfreunde.
Duitse mol.