contact

Verslag van de rit van 11 september 2016 - Heule-Roubaix


Het Heulse wegdek was voor de gelegenheid versierd met glasscherven en plastic bekers. Stille getuigen van een wilde feestnacht in naam van ons zo geliefd Tineke. Ze ontleent niet alleen haar naam aan topatleten –en atletes op 2 wielen maar staat ook garant voor feestelijkheden waarop enkel de rasechte Heulenaars een patent lijken te hebben. Dit is dé feestgemeente bij uitstek binnen Groot-Kortrijk , hier en enkel hier wordt het leven gulzig gesavoureerd en verstaat men perfect de kunst om het nuttige aan het aangename te koppelen. Deze gemeente kent in de wijde omtrek haar gelijke niet. Zoals het zwin hier deur de bjeiten gejoagd weird, wordt het er nergens anders doorgejaagd.

De aan Ten Koetshuize in zeven haasten ineengeflanste fietsstellingen keken hunkerend naar onze bolides maar als rasechte en karaktervolle sportlui lieten we ons niet verleiden tot een zotte afterparty. Integendeel, rijden en strijden ter heil onzer ribbenkast, dat zouden we doen. Yvan kroop voor de gelegenheid in de huid van Lomme Driessens terwijl Wesley in alle vroegte de geheime ritarchitectuur uit zijn kluis had getoverd. Benieuwd naar welke verrassingen Wesley zo allemaal in petto zou hebben, zetten we onze kathedralen van lichamen in een vloeiende en ritmische beweging. De buikspieren werden aan een doorgedreven test onderworpen en hier en daar viel nog enig ingewandgeklots te horen. Het gistingsproces leek bij  de enen nog volop aan de gang terwijl het bij anderen al in verregaande staat van ontbinding verkeerde.   

Al vlug bleek dat we door het overschrijden van de landsgrenzen de Europese toer zouden opgaan. Europees wielrennen in afwachting van het roodwitte Europees voetbaldebuut : Wesley is vooruitziend en realist tegelijk. De beloofde hoogtemeters werden in gastronomische gangen opgediend en rustig verteerd. Naarmate de pitstop dichterbij kwam werd duidelijk welke verrassing onze ritarchitect had ingebouwd : de legendarische piste van Roubaix, eindstation van de klassieker Paris-Roubaix. Op deze plaats kan men de wielergeschiedenis ruiken en de heroïek van de Flandrien proeven. Het figuurlijke zweet kleeft aan deze baan, unieke beelden van zwartgeblakerde dwangarbeiders van de weg werden zomaar op ons netvlies gacatapulteerd. Een aparte sensatie net als de heersende gewijde stilte die van deze plaats bijna een fietsbedevaartoord maakt. Het viel tevens op dat ons peloton enkel echte pistiers herbergt. O.m. champ Piet waagde zich sierlijk in de hoogste bochten alsof hij nooit iets anders gedaan had. Diep onder de indruk mochten we nadien aanschuiven voor een vijfsterrenpitstop geschonken door onze sportdirecteur. Overheerlijke taarten van eigen makelij : de smaakpapillen werden enorm gestreeld en de bediening was enig in haar soort : bedankt Yvan!

Wesley beloofde ons nog enige hoogtemeters op de terugtocht naar de heimat. Zelfs een kasseistrook ontbrak niet op het programma. Om het geheel nog realistischer te maken waren Wesley zelf, Jan en Simon bereid om lek te rijden. Ze deden dat met bravoure en onderwierpen daarbij het reservemateriaal van de club aan een doorgedreven test. Test meer dan geslaagd! Een uiterst aangename en indrukwekkende  rit waarvoor dank aan Wesley. Eénmaal terug in Heule werden we ondergedompeld in de lokale feestroes en trakteerde MM Pantani een dubbel rondje met de centen van SB/PM Willy. Klasseclub!

72 km, 19 leden en 25,3 gemiddeld.

Tot zondag!

Red Philip

3 opmerkingen:

pantani zei

Mooie en rustig ritje om de Tinekesfeesten uit ons lijf te bannen.

Fiere President zei

En de President zag dat het goed was! Prachtige verslagen, dito foto's en ambiance . Dank aan Red Philippe doet-al voor redactie en beheer weblog

Anoniem zei

Tineke van Heule es un prentuh!
De mol.