contact

Verslag van de rit van 18 september 2016 Kluisberg


Het seizoenseinde nadert met rasse schreden maar toch lag Ten Koetshuize er opnieuw uitnodigend bij. Alle restanten van het losbandig Heuls feestleven bleken netjes opgeruimd, de bloed-en leverwaarden van de plaatselijke bevolking werden opnieuw tot normale proporties herleid en 15 atleten en 2 atletes werden bereid gevonden hun truitje ter verdediging van de clubkleuren nat te maken. Een herboren en gebronzeerde president schouwde zijn troepen en had groot nieuws in de aanbieding. Hij toverde een perkamenten oorkonde uit de achterzak, ontrolde die plechtstatig en onthulde een goed bewaard clubgeheim : Red Philip volgt regerend kampioen Piet op! Deze  mare werd gevolgd door een daverend applaus dat tot aan de Gaverbeek  te horen was.  De kersverse kampioen koppelde er meteen een uitnodiging aan vast : allen volgende zondag naar café De Menenpoort voor een natje en een droogje, de president-fondateur zal instaan voor de naadloze aansluiting laatste rit -  feestadres.

Aftredend MM Pantani had deze week overuren geklopt door het reservemateriaal aan een laatste update te onderwerpen. Wat een club : de volgwagen van sportdirecteur Jan rook naar zwartgeblakerde maar verse buitenbanden die garant zullen staan voor bliksemsnel secondewerk bij pech volgend seizoen. SB/PM Willy was niet van de partij. Hij zou sedert zaterdagavond geveld in bed liggen met derbykoorts waardoor zijn nekklieren zodanig  opzwollen dat hij momenteel niet meer in zijn wieleroutfit kan. Volgens de dokters zal dit fenomeen pas opnieuw verdwijnen tijdens  het weekend van 21 januari als er weer vis in de Leie zal zwemmen. Courage Willy!

Champ Piet troonde ons mee richting Vlaamse Ardennen voor een rit die nagenoeg alle fietsingrediënten bevatte. Hoogtemeters, laagtemeters, kasseien, rijden in waaiers, pittoreske landschappen : daarvoor rollen we op zondagmorgen met plezier uit bed. Na een studieronde werden de eerste hoogtemeters soldaat gemaakt en raakte iedereen op temperatuur. De raderwerken werden duidelijk gesmeerd op de Olieberg waarna even later de Kluis voor onze wielen opdoemde. In verspreide slagorde hesen we ons richting dak van de etappe waarbij Red Philip zondigde tegen het ABC van de klimmer. In volle krachtinspanning willen schakelen van grote naar kleine platteau pakte verkeerd uit zodat hij zich noodgedwongen op het buitenblad naar boven hees. Als een reus op lemen voeten stoomde hij puur op adrenaline door om uiteindelijk te stranden in de slipstream van koplopers als de president, Geert Depoortere 2 en een in bloedvorm verkerende Mathijs. Wat een derbynederlaag toch allemaal kan teweeg brengen. Een welkome pitstop streelde tong en gehemelte waarvoor dank aan sportdirecteur Jan.

De 2de rithelft bleef een boeiende aangelegenheid met spierversterkende hindernissen en heerlijk dokkerende kasseien. De wind deed ook zijn duit in het zakje en maakte van deze rit een doorgedreven conditietest waarvoor  iedereen glansrijk  slaagde. Straf hoe Piet alles wist te bundelen in 72 km. De Vlaamse wegen herbergen een onuitputtelijke schat aan fietsplezier.

72 km, 17 deelnemers, 26 gemiddeld en 420 hm.

Tot zondag voor de laatste van het seizoen met apotheose in café De Menenpoort!

Red Philip
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1370611769

6 opmerkingen:

President zei

Heel leuke rit, 2 voor de prijs van 1 met 1) Kluisberg en 2) heuvelachtig Kortrijks hinterland Zwevegem-Bellegem op de terugweg.

2016 is het jaar van Red Philippe: eminent kroniekschrijver; ai materiaalmeester ; ai weblogbeheerder en voor de 4de maal Kampioen met een straat voorsprong.

Dikke Proficiat en dank voor jouw inzet voor de club!!!!

Passende hulde volgt op de Kampioenenviering

Skatbewarder zei

Ja, inderdaad een kampioen op PO 1 niveau.
Wou het feestje niet bederven zondag want naar het schijnt was er een begrafenisstemming aan de start. Begrijpelijk.
De nederlaag in de derbyben de opgehangen spandoeken moeten weeral pijn gedaan hebben.
Maar er is hoop, de winterprei komt eraan.

Red Philip zei

Bedankt president voor deze mooie woorden die mij recht naar de keel grijpen. De Tinekesvrienden : een honingzoete verademing op zondagmorgen, dé uitlaatklep bij uitstek, verbondenheid oor deze verenp en naast de fiets, teamwerk op alle echelons, lachsalvo's naast de fiets en cartouches vanop de fiets. Solidariteit in alle omstandigheden is voor deze club geen hol begrip!

Red Philip zei

En nu zonder zetduivel;
Bedankt president voor deze mooie woorden die mij recht naar de keel grijpen. De Tinekesvrienden : een honingzoete verademing op zondagmorgen, dé uitlaatklep bij uitstek, verbondenheid op en naast de fiets, teamwerk op alle echelons, lachsalvo's naast de fiets en cartouches vanop de fiets. Solidariteit in alle omstandigheden is voor deze club geen hol begrip!
@ Willy : geniet van de pretsoepe! :-)

Anoniem zei

Met de leuze van een Spaans voetbalploegske: "tinekesvrienden más que un club"!!!!
De mol.

President zei

Ja tés nog ne clevere mol blijkbaar; en hij heeft wellicht nog Spaanse les gevolgd....