contact

Verslag van de openingsrit 2017 Poelkapelle 5 maart

Na een uitgebreide winterslaap van een 5-tal maanden werden alle clubattributen opnieuw vanonder het stof gehaald. Na de slopende onderhandelingen tijdens het tussenseizoen over vervanging én uitbreiding van het logistiek management is het nu de beurt aan het rijdend personeel om een tandje bij te steken.
Het waren dan ook 22 okselfrisse atleten die hun opwachting maakten voor de seizoensopener met als niet onbelangrijk detail dat ook alle gestelde bestuurslichamen hun voorbeeldfunctie ter harte namen en dus present tekenden. De discussies over presentiegelden, zadelpenningen, vochtige doekjes en andere clubfrivoliteiten werden verdaagd naar een later te bepalen datum. In dat verband wordt met argusogen gekeken naar de evolutie van de graaicultuurtoestanden in de vaderlandse politiek, kwestie van geen onnodige risico’s te nemen die het voortbestaan van de club  zouden kunnen bedreigen.
Zoals de traditie het wil, verdrongen ook de paparazzi zich aan ons VIP-dorp om toch maar een glimp te kunnen opvangen van al die kathedralen van lichamen en om de juiste foto te kunnen nemen van ons bont gezelschap. Van kathedralen gesproken : het was niemand minder dan de bisschop van Heule die ons aan het huis van God stond op te wachten. In een vrijgevige bui bedacht hij iedereen met een verzekering bescherming ongevallen en smeedde vervolgens nog enkele banden met de allerhoogste die ervoor moeten zorgen dat ook het restrisico naar behoren ingevuld werd. Diep onder de indruk van zoveel godvruchtigheid namen we de kwispeldouche in ontvangst van de man die zijn hoofdhaar vakkundig heeft verhuisd naar kin en onderkaken.
Na iedereen op de gevoelige plaat te hebben vastgelegd, kon het echte werk beginnen. Parcoursbouwer Mark, alias de fondateur, had voor de gelegenheid zijn stoomfietslocomotief boven gehaald. Net zoals je in een oude casserolle de beste soep maakt, moet hij gedacht hebben dat je op een oud vehikel nog steeds de beste prestaties neerzet. Het bezorgde hem een zeker Briek Schottegehalte hetgeen de dynamietstaven in zijn kuiten nog beter tot hun recht lieten komen. Marc gaf meteen van jetje en  strooide zelfs enkele hoogtemeters op het wegdek.
Wie clubgps Mark zegt, zegt ook regen al liet hij zich deze keer minutieus begeleiden door Meteo Tineke, het beste weerstation van Europa en omstreken. Regendruppels werden vervangen door een nitraatvolle maar geurloze winderigheid die nogal wat fietsturbulentie en waaiervorming veroorzaakte. Toen die wind zelfs de hoogtechnologische tachograaf op het stuur van Petra door de lucht joeg, liet ze zich enkele krachttermen ontvallen die aan duidelijkheid niks te wensen overlieten. Gelukkig waren de president en Diederik van de partij. De voorzitter lokaliseerde als een volleerd oorlogsdeskundige de plaats van delict terwijl Diederik met succes het meest recente rabbitoogmedicijn kon uittesten. Deze combinatie van spitsvondigheid en toppharmaceutica bezorgden Petra haar toestelletje terug. Wat een club!
Sportdirecteur David streelde halfweg de smaakpapillen en liet tevens extra vocht aanrukken. Bedankt David, het piste als engeltjes op onze tong.
In de 2de rithelft namen Wesley en Kevin het commando van Mark over : beide heren bewezen daarmee reeds klaar te zijn om de voorjaarsklassiekers te bestormen en doorkliefden de wind zoals een mes de boter doormidden snijdt. Krachtinspanningen om u tegen te zeggen, mannen die leven voor hun sport en nog nooit van wintervet gehoord hebben. Na een pittige eerste rit bereikten we met gegeselde kuiten Heuls grondgebied. Niet alleen bleek het fietsmateriaal tiptop in orde, ook de conditie is reeds conform de bepalingen van het clubreglement.
63 km, 25,6 gemiddeld, 345 hm (!!!) en 22 leiders in het algemeen klassement.
Afspraak volgende zondag om 8u30 aan Ten Koetshuize!


Red Philip



3 opmerkingen:

President zei

De pen van onze eminente clubschrijver staat al van de eerste rit scherp! Prachtig sfeervol verslag waarvoor dank.

Heel plezante rit, waar blijft de club GPS die baantjes toch halen?? Proficiat Mark

En de timing was perfect, mijn bolide stond nog maar net in de garage en het begon water te gieten...

Anoniem zei

Wat een heerlijke poëzie! Steeds een plezier om op dinsdag een oogje te werpen op de blog.
Meer van dadde! Fondateur zorgde voor prachtige seizoensopener. Merci!
Tripadvisor.

Skatbewaarder zei

Inderdaad, pittige opener van het seizoen.De fondateur heeft er weer iets moois van gemaakt
Onze kroniekschrijver is al op PO1 niveau, zijn ploegske blijkbaar nog niet.