contact

Verslag van de rit van 12 maart 2017 Pittem-Egem-Koolskamp en Ardooie

De 2de rit van onze Tinekestour leek bij het ontwaken op vestimentair vlak een moeilijke bevalling te zullen worden. De zon was op dat vroege uur reeds van de partij, de vogeltjes zwierden al Franstalige voetbalstrijdliederen door de lucht maar de vraag die op ieders lippen brandde was : hoeveel lagen feestkledij omgorden? Een vraagstuk waarin vrouwen doorgaans veel rapper de oplossing vinden dan mannen. Vooral Gerd bewees die stelling want hij had zowat alle clubkledij-onderdelen omgord. Te veel testosteron en dus geen vrouwelijk kantje of tuk op  extra conditiebevorderend vochtverlies : wie zal het zeggen? Van vrouwen gesproken : met Fanny, Petra en Marie was het volledige deelnemersveld on stage : sterk! Terwijl een deel van de club zich volop aan het voorbereiden is om de Tinekeskleuren op Heule-Dinant te verdedigen, slaagden we er toch in een sterk deelnemersveld op de been te brengen : 23 leden + tester Arne die door de president kort voorgesteld werd. Ook Petra nam een stuk briefing voor haar rekening en deed een warme oproep om in geval van  een lekke band voldoende tijd te voorzien zodat een naadloze aansluiting bij het peloton kan verzekerd worden. Interessant om weten is dat Tim in dergelijke gevallen met plezier hand- en spandiensten verricht ten einde tot een vlot integratieproces te komen.
Een al even opmerkelijk feit voltrok zich aan de startplaats : de messcherpe seniors Jacques (ex-secretary general) en Willy (SB/PM en parcoursbouwer van dienst) kleurden de dag met hun aanwezigheid. Fiscale en spitstechnologische bancaire ervaring gekoppeld aan rendement en flitsende dynamiek : dergelijke karaktervolle monetaire producten worden steeds zeldzamer. Simon maakte het plaatje compleet door als sportdirecteur de kudde samen te houden. Kevin , onze Tripadvisor, had het met vader Willy op een akkoordje gegooid om deze rit richting Ardooie uit te sturen via het zottekot van Pittem en andere metropoolsteden. De voorzitter gaf onderweg enige gratis toeristische info. Zo is Ardooie gekend om zijn diepvries-en patattenindustrie. Ideaal decor voor jonggepensionneerden die willen bijverdienen alleen moeten ze rekening houden met een Babylonische spraakverwarring op die werkvloeren. Willy had voor lichtlopende wegen gezorgd, meteo Tineke voor de rest : steeds zachter wordende temperaturen en geen druppel neerslag. Net voor de pitstop en op een tot koers aanzettende kasseistrook plaatste Xavier zijn bolide in handenstand langs de kant van de weg : eerste lekke band van het seizoen! De culinaire verwennerijen die Simon liet aanrukken deden dit leed evenwel vlug vergeten. Bedankt Simon.
Tijdens  2de rithelft ging het tempo licht de hoogte in maar tester Arne bleef daarbij zijn eigenste zelf : een gemoedelijke spraakwaterval. Men zou zweren dat onze testpiloot een advocaat is.
Onze parcoursbouwer had ook een ontsnappingsroute ingecalculeerd. Het was Tim die hierbij het vuur aan de lont stak en enkele cartouches liet afvuren die veel weghadden van Moeskroens feestvuurwerk. Sterke prestatie waarbij de benen reeds aan een doorgedreven test onderworpen werden. Even later trapte oermens Ringo zijn ketting doormidden maar zijn geografische kennis zorgde ervoor dat hij nog voor de apero thuis geraakte.
Boeiende en aangename rit waarvoor dank aan Willy.
70 km, 26,5 gemiddeld, 234hm en 23 renners!
Tot volgende week om 8u.

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1620409749

2 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag van onze reporter ter plaatse, gelardeerd en doorspekt met vleugjes humor, plezant om lezen.

Even plezant was deze heel mooie en originele rit over landelijke wegen waar we zelden of nooit komen. Alleen die antenne in Egem heb ik wellicht nog gezien...

Dikke proficiat aan onze PM/SB Willy voor dit kunststukje, was 70km genieten.

Skatbewaarder zei

Prachtig relaas vol waarheden van biljartvlakje rit inder leiding van oeroude kopman
Iedereen tevreden met dit onuitgegeven ritje.
Felicitaties van ons damestrio deden deugd.