contact

Nu de tenoren in de Tour goochelen met seconden besloot ook onze gele truidrager Piet om de spanning in ons klassement aan te wakkeren. Hij stuurde zijn vakantiekat naar de start waarop onze ervaren clubfondateur Mark niet aarzelde om de leidersplaats al dan  niet tijdelijk over te nemen. Spanning verzekerd de komende weken, want naast Mark zijn er ook nog andere kapers op de kust die op zoek naar eeuwige roem als aasgieren rondom het gele kleinood zwermen. Enkele leden van ons peloton zijn momenteel trouwens in het land van Macron  fietsgeschiedenis aan het schrijven. Zo arriveerden Kevin, David en Ringo inmiddels op hun bestemming nadat ze als eerbetoon voor Tom Simpson de Mont Ventoux overwonnen. Heroïsche prestatie die hierbij vereeuwigd werd met een schitterende foto bij het Simpsonmonument. Petra en Dirk verzamelen ook hoogtemeters in Zuid-Frankrijk. We kijken ook hier reikhalzend uit naar enig fotomateriaal.  Als club kunnen we enkel fier zijn met dergelijke Tinekesambassadeurs!
Ex-MM Pantani mocht voor de gelegenheid zijn geografische tekening in het uitstalraam plaatsen terwijl Joost als sportdirecteur in de voetsporen van de legendarische Lomme Driessens trad. Evenwel geen Carl Berteele op de motor want die geniet nu van een welverdiende vakantie in Frankrijk waar hij in alle rust  zijn hobby beoefent : laveren tussen de wieleramateurs die zich gretig spiegelen aan de echte wielertoeristen.  We noteerden ook het fel gesmaakt wederoptreden van de scherp ogende good old  Jacques.  Onze ex-secretary general toonde meteen uit welk kwaliteitshout hij gesneden is door onmiddellijk de koppositie naast Pantani op te eisen. Op machinisten staat duidelijk geen leeftijdsgrens : ervaring gekoppeld aan eeuwige jeugd! Sterk!
Pantani troonde ons mee richting Asper voor een etappe die zich aankondigde als kasseivrij en hoogtemetersarm. Gaandeweg werd evenwel duidelijk dat de sportieve geest van onze parcoursbouwer toch enkele verrassingen uit zijn helm getoverd had. Zo testte hij eerst uitvoerig onze voet-en remreflexen  door in overleg met de plaatselijke politiediensten alle lichten op rood te laten springen, vervolgens diende hij een stevige portie versgebakken kasseien op  gedresseerd met een pittig sausje van hoogtemeters. Het was zodanig hotsen, botsen, rotsen en klappertanden op Nokereberg dat Xavier zelfs even de pedalen verloor terwijl achter hem een ontketend peloton in verspreide slagorde en vuurwerksgewijs deze uit de kluiten gewassen bult achter de kiezen stak. Spektakel van de bovenste plank dat even verderop een verlengstuk kreeg toen enkele plaatselijke agrariërs de show stalen met hun suskewietattributen terwijl de grassprieten nog achter hun oren hingen.  Figuren van bij ons. De pitstop te Asper kwam als een geschenk uit de hemel. Niet alleen verwende  Joost ons daar met spacecake van de betere soort en fris opgediende drank maar gaf ook Pantani er zijn visitekaartje af. Onze perfectionist had werkelijk aan alles gedacht : sanitaire voorzieningen gekoppeld aan een voorraad WC-papier dat de nacht doorgebracht had op het dak van een plaatselijke wagen. Onze president had meteen door dat het wel om gebruikte lapjes moest gaan want anders had dit allang pootjes gekregen. Maar nog was dit niet alles! Plots kwam Arne daar te midden de marktplaats uit de kast! Hij outte zich als Esseveesupporter hetgeen onze club met een enorm probleem opzadelt vermits art. 104 quater, &3, 2de zin van het clubreglement stelt dat het quotum van dergelijke sups (vastgesteld op 1) niet mag overschreden worden. Eén van de opties zou er kunnen uit bestaan dat SB-PM Willy kan bekeerd worden tot het KVK-supportersschap. Voer voor ons Politbureau.
In de  2de rithelft strooiden enkele wegversperringen wat roet in het gps-eten van Wim waarop onze clubgps Mark direct voor bijstand zorgde.  We raakten alsnog terug in de heimat via de Tiegemberg en een pittige finale langs het kanaal waar Tim telkens de lont aan het kruidvat stak door middel van twee stevige cartouches. Opnieuw een heel mooie rit waarvoor dank aan Wim, de medekopmannen Jacques, Geert Sioen, Diederik en sportdirecteur Joost. 94 km, 27,8 gemiddeld, 15renners en 394hm.
Tot zondag.

Red Philip



3 opmerkingen:

President zei

Opnieuw pure klasse, het verslag van onze Red Philippe, waarvoor dank. Net als de rit naar Zingem, blinde vlek in de Tinekesgeschiedenis, kms nieuwe baantjes, was echt een belevenis. Hartelijk dank parcoursbouwer Pantani en al afspraak voor volgend jaar, voor herhaling vatbaar vernam ik op radio peleton!

pantani zei

Wil bij deze Mark bedanken voor de hulp tijdens de wegversperring.

Skatbewaarder zei

Wim, had toch voorspeld dat het chaotisch zou zijn😜
Philippe droomt zeker : mij bekeren tot kvk-er. Ver gezocht maar het proberen waard.Twijfel sterk dat het zal lukken