contact

Verslag van de rit van 2 juli 2017 rally Stasegem-Montroeul sur bois

1 dag nadat het grootste wielercircus aller tijden zich op gang schoot, was het de beurt aan ons eliteteam om op te treden in de moeder aller rally’s : Stasegem - Montroeul sur Bois. Daar waar meteo Tineke de kletsnatte regenVAL reeds VER op voorhand in DE in de Tourstart voorspeld had, was het op zondag ook weer boenk erop : lichte buienkans en matige ZW- wind. Regenvestjes werden meegezeuld, hier en daar doken zelfs BH’s met lange mouwen op. De SB/PM was van oordeel dat je katjes best niet zonder handschoenen aanpakt maar kon daarbij niet wegstoppen dat hij uit de witte boorden bankencriminaliteit komt. Resultaat : zijn ene handschoen had de look van een gladde verkoper terwijl de andere eerder in wurgmodus vertoefde. (zie foto hieronder) Geen zicht maar toch wel gesneden brood voor de lens van Joost, notoir lid van onze clubpaparazzi. Dit weerhield Willy er niet van zijn financiële taak ter harte te nemen en samen met Joost vormde hij een Tinekeskaravaan op 4 wielen door voorop te rijden richting Stasegem voor het vervullen van de inschrijvingsmodaliteiten. Intussen noteerden we een drukte van jewelste rond onze plaatselijke inschrijvingstafel : 23 renners verdrongen zich voor een felbegeerd rugnummer. Dat zijn er net iets minder dan het huidig aantal KVK-abonnee’s. Door de krakende boordradio had Willy 20 deelnemers verstaan waardoor de clubkas na de te ruime schatting in Gent-Wevelgem weer netjes in evenwicht was. Prima gezaai naar de zakwerk. Toeval of niet, maar het was Bart die de honneurs van de sportdirecteur waarnam. Volgens de overlevering zou dit vooral te maken hebben met kramp - en andere toestanden uit het verleden of hoe Bart intelligentie koppelt aan strategisch inzicht. We noteerden eveneens het opgemerkt wederoptreden van Tim die na enkele fietsloze weken de conditie kwam uittesten terwijl David zijn opwachting maakte met een omzwachtelde knie : tendinitistoestanden na het ronddraaien van de grote molen in Heule-Reims en terug. Een pur sang karakterman!
Zonder enig oponthoud konden we in Stasegem onmiddellijk met het grote werk starten . Onder het kopmanschap van Frederik en Geert Sioen werd er van meet af aan nogal wat brandstof verbruikt. Er werden reeds hoogtemeters geserveerd als voorgerecht hetgeen de andere gangen van ons wielermenu beter verteerbaar maakten. Ter compensatie van het hard labeur voorzag de organisatie ons wel van een schitterende landschapsarchitectuur doorspekt met slingerwegen en het betere bochtenwerk. De tenoren hielden zich trouwens opvallend kalm. Het koersgedeelte loerde om de hoek al stak de hertekening van het parcours hier toch enkele stokken in de wielen. Onze traditionele toppers schoten uiteindelijk toch enkel weergaloze cartouches af waartegen geen enkel afweergeschut opgewassen bleek. Favoriet President Martin had daarbij Tim als meester ploegmaat eeuwige roem beloofd en dat was duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Schitterende koers waarbij net achter de kopgroep Willy blijk gaf van een superconditie en koersinzicht. De president-fondateur van zijn kant maakte maximaal gebruik van zijn parcourskennis en bereikte in economymodus Montroeul – sur-Bois. De welverdiende pitstop leverde unieke beelden op : alle Heulse clubs bleken plots verbroederd rond de spijs-en dranktafel die nog aangevuld werd door enkele speciallekes van onze sportdirecteur. Bedankt Bart!
Met kuiten bol van spanning en longen volgeperst met gezonde boerenlucht konden we de terugtocht aanvatten. Daarbij veranderde het kopmannendecor van samenstelling : Piet nam de plaats in van onze berggeit waarna even later ook Frederik afgelost werd door Pantani. Puik werk van onze locomotieven!
Het parcours bleef heel sportief, in zoverre dat zelfs de man met de hamer letterlijk en figuurlijk in de velden ronddwaalde. De snoodaard mepte er genadeloos op los maar kon geen enkele Tinekesvriend middendoor klieven. In de finale schoot Tim nog een ultieme cartouche af alvorens als een volleerde trapezist tussen zijn kader te gaan hangen. Sterke prestatie na een korte sabbatperiode!
Traditioneel fantastische rally en een pluim voor ons deelnemersveld dat blijk gaf van een meer dan puike conditie.
23 renners, 108 km, 27,4 gemiddeld en 644hm. Tot zondag!

Red Philip





1 opmerking:

President zei

Het ritverslag lezen is een plezier op zich, opnieuw puur genieten, dank Red Philippe! Puur genieten was ook de rit, en ook heel sportief, ik had 116km op de teller aan een heel mooi gemiddelde. Collectief heel sterke prestatie van de Tinekestroepen, proficiat aan alle deelnemers en dank aan de verstandige kopmannen