contact

Verslag van de Merlijntjesrit 20 augustus 2017 rond Tielt

Na de talrijke rituele calorieverbrandingen op de flanken van de Vlaamse heuvels had onze kalendermaker in een overgangsetappe voorzien. Een welkome afwisseling voor lijf en leden, een recuperatiekuur voor beschadigde spiervezels en een uitgelezen kans om de hematocrietwaarden naar normale proporties te herleiden opdat het bloed niet zou veranderen in stroperig, geestrijk vocht. We noteerden een drukte van jewelste in ons VIP-dorp. Koning Vakantie had zonet troonsafstand gedaan en was niet vergeten zijn onderdanen gratie te verlenen. Het resultaat mocht er wezen : maar liefst 24 deelnemers waaronder sportdirecteur Yvan verdrongen zich aan de inschrijvingstafel. De ervaren Yvan krabde zich daarbij vertwijfeld in de haren maar had gelukkig met alle mogelijke scenario’s rekening gehouden. Hij diste dan ook met sprekend gemak plan B uit zijn koffer op : het vierendelen van proviand en het recycleren van sportdrank. Twee van de werken van barmhartigheid, de hongerigen spijzen en de dorstigen laven, kwamen aldus nooit in het gedrang. Het 3de werk, de naakten kleden, nam de president voor zijn rekening. Zo probeerde hij Arne te bedekken met zijn vorige clubuitrusting hetgeen evenwel jammerlijk mislukte. De spierballen van een KVK-sup bleken niet compatibel met de tractorbenen van een Zultesup. Voor Arne zit er niks anders op dan het seizoen “naakt” uit te fietsen. Wie ook klamme handjes kreeg bij het zien van een dergelijk omvangrijk peloton was onze SB/PM Willy die al even vertwijfeld via het mobiele 4G netwerk vlug de clubrekening appsgewijs checkte. Na de rit was er op kosten van de Vereniging (het woord Club lag iets te gevoelig vanwege een plotse opstoot van epidemische derbykoorts in de regio) immers een bacchanaal voorzien in ’t Merlijntje. Gelukkig kon Willy nog putten uit een extra voorraad zilverlingen  die hij veilig en wel in zijn achterzak had opgeborgen. Nuchter boerenverstand gekoppeld aan financieel inzicht, men zou zweren dat Willy in een vorig leven bankier is geweest. Fanny en Petra hadden niet kunnen weerstaan aan de smeekbede van vorige week en vereerden ons terug met hun aanwezigheid. De vrouwelijke touch deed een frisse wind door het peloton waaien.
Onder leiding van Mark, onze ervaren gids en fiere geletruidrager, vertrokken we om 7:30 stipt voor een rit richting Ruiselede. Daar waar Mark vorig seizoen zijn architecturale kunststukjes steevast met regen overgoot, slaagt hij er tijdens deze jaargang wonderwel in om het telkens droog te houden. De Arme Klaren blijken nu éénmaal dol te zijn op fipronileieren terwijl de Mark content is dat hij  er op die manier vanaf geraakt. Van een win-win situatie gesproken.
Op nieuwe, vaak met fluisterasfalt bedekte  wegen (waar blijft hij ze uithalen?)  was het zeer aangenaam fietsen. We stoomden geruisloos en ongemerkt vlug op richting pitstop waar Yvan ons naast zijn koud buffet ook vergastte op het sexy optreden van een plaatselijke schone. (zie foto hieronder) Het bleek om een hobbykokkin te gaan die met plezier kwam proeven van de rijkgevulde pitstoptafel. Bedankt Yvan!
Tijdens de terugweg bleven we genieten van de ritarchitectuur waarbij iedereen gevrijwaard bleef van materiaalpech of ander onheil. Murphy is zo vriendelijk om op reis te vertrekken als iedereen terug is. Soms valt er te klappen met die onverlaat. Tussendoor slaagde Willy er nog in om  door middel van een geniale dribbel de code van de clubgps te kraken.
Zonder het goed en wel te beseffen reden we plots het mondaine Gullegem binnen waar we ons met veel plezier laafden aan het clubtraktaat.
Opnieuw een heel mooie rit waarvoor dank aan Mark. 80 km, 26,8 gemiddeld en 208 hm.
Tot zondag om 8u!
Red Philip
 NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1933629114


1 opmerking:

President zei

Subliem sfeerverslag van een prachtige rit met vele nieuwe baantjes. Waar blijft de Fondateur dat inderdaad halen? dank aan reporter Philippe en ritarchitect Mark