contact

Verslag van de eerste rit van het seizoen 2018 Poelkapelle 4 maart


Het gevoel van de eerste schooldag : na een vakantie van maar liefst 5 maanden werd de klas opnieuw herenigd op Heulse bodem. Een bont allegaartje van 20 renners en 2 rensters verdrong zich licht zenuwachtig aan de startlijn. Clubadvocaat Arne had een juridisch steekje laten vallen door zijn kakelverse en gloednieuwe clubuitrusting te verstoppen onder een windvestje uit de witte producten. Een verkrachting van art. 17 van het clubreglement die evenwel door de prilheid van het seizoen met de mantel der liefde bedekt werd. Een seponeringsbeleid om u tegen te zeggen. Geert Depoortere 1 had in de loop van vorige week het gevecht met de polar vortex verloren met als gevolg dat hij – snotterend van kop tot teen - enkel present kon tekenen voor de festiviteiten eigen aan de Primavera.
De clubkern onderging ook een lichte wijziging. Marc Lazou, beter bekend als nonkel (van Petra) Marc, werd bij de concurrentie weggeplukt en is een routier pur sang die met sprekend gemak de grote molen ronddraait. We slaan hier trouwens 2 vliegen in 1 klap : de gemiddelde leeftijd van de club werd opgewaardeerd zodat ons politiek correctheidsgehalte nu recht evenredig  is met het vergrijzingsproces van de bevolking. Langs de kant van de uitgaande transfers verliezen we met Tim niet alleen een gewaardeerd clublid maar ook nog eens de perfecte ploegmaat. De man van vele cartouches die naast het in stelling brengen van de grote kanonnen zich ook niet te beroerd voelde om verdwaalde zielen terug te brengen in het peloton, dient af te haken door opgedreven professionele verplichtingen.
Stipt om 8:25 bood ons gezelschap zich aan bij het huis van God waar tevens de internationale paparazzi zich verdrongen om het perfecte plaatje te kunnen schieten. De plaatselijke herder riep de fietsgoden op om stilzwijgend en onzichtbaar het peloton een gans seizoen lang onder hun veilige vleugels te nemen. Na de obligate WC-borsteldouche was het de beurt aan de fotografen om ons op de gevoelige plaat te vereeuwigen.
Vanaf dit moment werden de stilaan jeukende benen op hun wenken bediend en het was andermaal clubgps fondateur  Mark die de karavaan à la John Massis op gang trok. De reis ging richting Poelkapelle waarbij het aanvankelijk uitkijken was voor gecamoufleerde rijmplekken. Mark had tevens het nodige bochtenwerk voorzien zodat ook de stuurvastheid al aan een eerste test onderworpen werd.  Benny Buffalo reed rond met een onverteerbare voetbalsteen op zijn maag hetgeen zijn hartslag naar ongezonde hoogtes stuwde. Hij maakte rechtsomkeer aan kilometerpaal 20 of hoe het corrupte Belgisch refereekorps ons peloton kan impacteren.
Onderweg werden volop winteranekdotes opgehaald die ervoor zorgden dat de eerste hoogtemeters en de soms striemende wind zo goed als ongemerkt soldaat gemaakt werden. In het centrum van Poelkapelle rukte sportdirecteur Geert Sioen uit met tongstrelende calorieën en verfrissende drank waarvoor hartelijk dank.
De terugweg verliep al even vlekkeloos : niks lekke banden, niks valpartijen, enkel een onwillige ketting bij Xavier die het zaakje eigenhandig wist vlot te trekken.
Op Moorseels grondgebied werd de allereerste cartouche van het seizoen afgeschoten : een versnipperd peloton haalde zonder noemenswaardige kleerscheuren de eindmeet waarna het in gestrekte draf richting Heule ging.
Een meer dan geslaagde opener met dank aan Mark voor de ritarchitectuur. 22 renners, 65 km, 25,5 gem en 306hm.
Tot zondag!
Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op

https://connect.garmin.com/modern/activity/2536148450


3 opmerkingen:

President zei

Al onmiddellijk opnieuw een subliem verslag van onze clubkroniekschrijver. De pen van Red Philippe is direct in topconditie!! Merci Philippe

Heel leuke en sportieve rit, mooie landschappen, aangenaam tempo, was genieten geblazen, dank aan Mark de club GPS.

Tripadvisor zei

Verslag is alweer een literair pareltje! Goede testrit voor het materiaal met dank ad fondateur. Leuke seizoensopener, meer van dadde!

Skatbewaarder zei

Vanpoucke Spaanse bodem volg ik het clubleven.
Zal,zondag puffen zijn want hier enkel wandel- en kaartsport