contact

Verslag van de memorabele heroïsche sneeuwrit van 18 maart 2018


Ongelooflijk maar waar : voor de eerste keer in de geschiedenis van deze club dreigde een tweede opeenvolgende afgelasting! Meteo Tineke pakte reeds op D-6 uit met de verrassende mededeling dat de weergoden besloten hadden onze contreien op een spionachtige manier te vergiftigen met vriestemperaturen in combinatie met een gure NO-wind. Toch buiten komen zou geschieden op eigen verantwoordelijkheid en in ijsbeermodus. Gelukkig is Whats App tegenwoordig de rode draad doorheen de clubcommunicatie en konden we aldus niet alleen de laatste meteo-ontwikkelingen maar ook het advies van de wedstrijdleiding in real time opvolgen. Uiteindelijk viel reeds op vrijdag het extreme presidentiële weatherprotocol in de elektronische brievenbus : gezien de klimatologische omstandigheden start om 9u voor een gelimiteerd ritje onder de deskundige leiding van clubgps-fondateur en regerend champ Mark. Crisismanagement om u tegen te zeggen. Petra zorgde als volleerde couturière voor gepast kledingadvies.  Zo werden er o.m. Damartbh’s met lange mouwen en een neksjaal aanbevolen al kon dit laatste attribuut de echte Kortrijkzanen onder ons voor problemen stellen. Gelukkig zijn XL - en XXL-maten niet uitzonderlijk in dit segment van koudebestrijding. Geert Sioen maakte zich in deze onzekere tijden zorgen over de whereabouts van het peloton al dient het gezegd dat de wedstrijdjury daar niet direct een punt van maakt. Red Philip daarentegen is sterk geïnteresseerd in de pre-ritactiviteiten en beveelt daarom ten zeerste het dragen van de hartslagmeter aan vanaf zaterdagavond. De hartspier is namelijk een essentieel onderdeel in het beoefenen van de wielersport en verdient dan ook alle aandacht.
De parking van Den Aldi vulde zich met 16 gecamoufleerde en dik ingeduffelde coureurs en sportdirecteur Jo zonder banjo maar wel met een koffer vol lekkers. Rekening houdend met de gure weersomstandigheden best een uitgebreid deelnemersveld waarbij ter plaatse een gunstige  vermelding ingeschreven werd op de individuele fiches van Fanny en Petra, de Flandriennes van dienst. Echte championnettes! Mark, onze clubgps, werd op de valreep aangesteld als crisisritarchitect en gaf daarbij een weergaloos staaltje  van flexibiliteit af. Na opmeting van de windrichting (zijn opgestoken natte vinger bevroor ter plaatse) veranderde hij nog last minute zijn ritplan : niet naar Tielt maar wel richting Anzegem. Wat een improvisatietalent!
We trokken ons gezwind op gang en werden ondergedompeld in een winters landschap. Nieuwe, onbereden paden schoven onder onze wielen door en nog vooraleer we het goed en wel beseften reden we Anzegem binnen waar de overblijfselen van de uitgebrande kerk ons decor vormde voor een gesmaakte pitstop waarvoor dank aan Jo. Rekening houdend  met de gemiddelde leeftijd van het Tinekesvlees was het zaak de stop tot een minimum te beperken om zo de koudeketen niet te doorbreken. Zeer belangrijk in tijden van voedsel-en ander extremisme.
Bij het verlaten van Anzegem tekenden we een primeur op in de geschiedenis van deze club : we reden zowaar kilometerslang in de sneeuw of hoe moeder natuur onze hobby eensklaps inschreef op de lijst van de zware zondagactiviteiten! In apocalyptische omstandigheden nam het koersgehalte van deze rit zienderogen toe met als uitsmijter de beklimming van de Tiegemberg. Met gepijnigde beenspieren, asgrauwe gezichten en bevroren lippen bolden we over de top en kon de finale richting heimat ingezet worden. Bij het ter perse gaan vernamen we nog dat deze 18de maart de koudste was sedert het begin van de weersvoorspellingen. Nog een primeur. En alsof dat nog niet volstond voegde Xavier er nog een derde primeur aan toe : hij is de eerste Tinekesvriend die zowaar rondrijdt met een leasingfiets!
Memorabele rit met dank aan onze zeer gewaardeerde flexibele clubgps! 17 deelnemers, 56 km, 25,6 gemiddeld en 241 hm.
Tot zondag!
Red Philip




3 opmerkingen:

Poetin zei

Briljant waarheidsgetrouw sfeerverslag van een rit dat geen enkele aanwezige flandrien zal vergeten. Dank aan Red Philippe en onze superflexibele clubGPS Mark!

Heel mooie ersatzrit , vooral rond Anzegem en Tiegem spectaculair en niet alleen door de sneeuw!

Skatbewaarder zei

Chapeau voor de iceriders. Of het gezond is , is een ander thema.
Mijn Flandriengehalte is gevoelig gezakt en ik verkies de stovebuize boven de diepvriezer

Frederik zei

Prachtig verslag, waarheidsgetrouw zonder enige overdrijving, zoals steeds. bedankt Philip