contact

Whatsapp kroniek van de afgelaste rit van 11 maart 2018


Nu de onverlaat Polar Vortex manu militari uit onze contreien verdreven werd, was het de beurt aan Pluie Moesson om roet in ons het wielereten te gooien. De hemelsluizen werden wagenwijd opengezet, meteo Tineke had ons gewaarschuwd en Frank Deboosere durfde niet tegen deze weerautoriteit in te gaan : zo hoort het.
Om klokslag 7:15 was Bart er als de kippen bij om via ons  multimediakanaal “what’s happening” (afgekort : whatsapp of clubtamtam in ’t schoon Nederlands) te peilen naar hetgeen de arbitragecommissie van de club zou beslissen. Op dat eigenste moment was het Politbureau al in pijamaconclaaf bijeen. Een eerste inspectie van de pluviometers zorgde direct voor code oranje, een blik richting hemel deed de moral onder nul zakken en de internationale buienradars gaven ten slotte de doorslag. Onze SB/PM, parcoursbouwer van dienst  delegEERDE zijn taak aan tripAdvisor Kevin die zijn natte poes al richting Aldiparking had gestuurd. De president  zag de bui hangen en whatsapte om 7:22 stipt : “rit afgelast wegens moesson”. In no time werd de club elektronisch geïnformeerd, of hoe daadkracht en efficiëntie in 2018 aan elkaar gekoppeld worden!
De MM zag dat het goed was en draaide zich nog eens in de hoop zijn KVK-droom weer te kunnen oppikken, Wesley vloekte zich een ongeluk en sportdirecteur Sven liet weten dat er voor hem geen regenprobleem maar wel een wafelprobleem was. Ex-voorzitter en clubgps Mark werd zowaar lyrisch van zoveel electronikasnufkes en dankte het bestuur en de moderne communicatiemiddelen op zijn blote, droge knieën.
Briek Schotte snapte er hierboven niks meer van en Gerd liet weten dat good old Roger (die onlangs maar wat blij was met Tinekesicoon Mathijs op de foto te mogen) in zijn tijd graag het waterkieken uithing. Zelfs onzen Tchmil werd weer tot leven gewekt met een anekdote over klikpedalen en botten. Xavier deed nog een verwoede poging om sommige warm te maken voor een ritje na 9u maar deze oproep werd vlug in de kiem ge(ver)smoord.
Geert Sioen paarde het aangename aan  het nuttige en gaf mee dan maar naar goede Afrikaanse traditie de samba te dansen. Alles voor de conditie!
Dirk was de slimste van de klas en hengelde via zijn smartphone naar de startpunten. Goed geprobeerd! J  
Willy sloot uiteindelijk onze eerste bewogen Whatsapprit af   met beelden vanop zijn hometrainer met als opzwepende achtergrondmuziek de dodenmars “RIP SVW”. Dit tot groot jolijt van de KVK-watchers.
Geen km’s, geen punten, geen hoogtemeters, geen gemiddelde maar wel een primeur in de clubgeschiedenis : interactiviteit om u tegen te zeggen!
Tot zondag!
Red Philip

4 opmerkingen:

Tinekesvrienden wielertoeristen Heule zei

Historisch verslag van een historisch moment: het afgelasten van een rit via whatsapp.

Karel Van Wijnendaele zou fier zijn op onze kroniekschrijver!!!

pantani zei

Of hoe een afgelaste regenrit toch nog een machtig verslag kan krijgen. Top Phille.

Unknown zei

Als meteo Tineke het bij het rechte eind heeft, krijgen we zondag misschien een tweede annulatie (en een tweede kans voor Red Philip om ins Blaue hinein een schitterend eind weg te lullen over een fictieve rit).

Tripadvisor zei

Een verslag van een niet gereden rit... Top!