contact

Rit van 2 september : Heuvelland - Monteberg


Nog niet de ultimo kilometro maar toch al de laatste maand van het seizoen. De klassementsteerlingen kunnen nog alle kanten uitrollen en dus was er absoluut geen sprake van een eindeseizoensfeertje. Alles begint stilaan naar de herfst te ruiken en te voelen : starten om 8u, een graadje minder al konden we met de voorgeschotelde 13 gr niet echt klagen. Het was trouwens enige tijd geleden dat we nog zo’n opkomst mochten noteren : 18 man en 1 vrouw zorgden voor een volslank peloton. De MM kwam handen en ogen te kort om alles te registreren maar slaagde er alsnog in de aanwezigheden correct te noteren. We vernamen voorts off the record dat de president  en zijn First Lady met de Air Force One op missie zijn naar een Zuiderse bestemming waar alle soorten batterijen via zonne-energie terug opgeladen worden. Minder goed nieuws kwam er vanuit de gekwetstenboeg. Naast Buffalo Benny en Bart liggen nu ook onze Tripadvisor (geblokkeerde rug) , ex-secretary –general Jacques ( op training duel aangegaan met een dolgedraaide quad) en coach Dirk (knieoperatie) in de lappenmand. Aan allen in naam van de club een spoedig en volledig herstel gewenst! Daarnaast ook opbeurend nieuws : David Fieux, alias Rebelin, kaapte in de koers van Marke een 5de plaats weg. Klasse op 2 wielen, bravo David!

Onder toezicht van sportdirectrice Petra zette ritarchitect Wesley iedereen op scherp voor een rit richting Heuvelland. Onmiddellijk sensatie toen bleek dat onze volgwagen plots in het niets leek verdwenen te zijn : Bermudadriehoektoestanden op Heuls grondgebied! Pantani werd als verkenner vooruit (of achteruit) gestuurd maar het was uiteindelijk een wakkere Geert Depoortere 2 die de hete adem van Petra niet meer in de nek had gevoeld en direct alarm sloeg. Via een fenomenaal strategisch inzicht slaagde hij erin Petra op het slagveld te traceren en haar terug achter de aanvalslinies te loodsen. Van een briljant militair hoogstandje gesproken!

Kopmannen Wesley, David Rigole en Mathijs legden er richting Westhoek afwisselend de gepaste pees op hetgeen zorgde voor een aangenaam en sportief tempo. Ook de pitstopplaats werd speciaal uitgekiend : net vóór de Monteberg zodat alle reserves aangevuld konden worden om de slokop van de etappe de baas te kunnen. Een fel gesmaakt en gevarieerd buffet viel ons te beurt waarvoor hartelijk dank aan Petra.

De Monteberg is een pareltje voor de wielertoerist. Het hoogteverschil van 115 m werd via een gemiddeld stijgingspercentage van 7 % door iedereen vlot overbrugd. Het viel daarbij op dat Joost tijdens de beklimming de 2 vingers in de neusgaten hield of hoe een trainingssessie met de Leeuw op Italiaanse bodem haar vruchten afwierp. Sterk!

Op de terugtocht naar de heimat brak de zon helemaal door en belandden we van een stukje herfst opnieuw in de zomer.

Het Heuvelland toverde heerlijke vergezichten op ons netvlies waardoor eens te meer onze zondagmorgen gekleurd werd conform de missie van de club : sporten en leute maken onder het motto samen uit, samen thuis.

Machtige rit tegen een haalbaar tempo waarvoor dank aan Wesley en zijn ritluitenanten.

84 km,28,2 gem en 381 hm. Tot zondag om 8u voor de rit onder regie van Piet!

Red Philip

 

1 opmerking:

Tripadvisor zei

Leuk verslag om vanaf de zijlijn de sfeer te proeven! Sterke prestatie van de Rebellin!
Hopelijk hersteld de rug zich tegen vrijdag # tinekesfeesten