contact

Verslag van de rit naar Grijsloke op 26 augustus 2018


We noteren 26  augustus.  We weten intussen dat de het warmste van deze zomer stilaan op zijn einde loopt en dat de herfstdagen voorzichtig in het verschiet liggen.   Ook de langste en zwaarste ritten  hebben we intussen  wel achter de kiezen.  Logischerwijze werd het startuur een half uur opgeschoven waardoor we iets langer in onze nest mochten liggen.

Iets te lang blijkbaar want velen onder ons hadden hun vermoeide kat gestuurd , amper een  tiental Tinekesvrienden stonden vertrekkensklaar. Gelukkig werd onze rit  versterkt met een 3 tal gastrenners : Karel, Filip (pipo) en Christ.

Aan de start toch enige consternatie : er werd gewag gemaakt van een eerste overwinning van de veekaa begod.  Al onmiddellijk ontstonden er wilde fantasiën over een PO 1 deelname. Tja, zalig zijn zijn de armen van geest . Intussen hield  onze schatbewaarder zich  wijselijk stil  van achter  zijn stuur , zou essevee misschien alweer verloren hebben ?

Intussen stond ervaringsdeskundige Dirk klaar om ons mee te nemen richting Gijzelbrechtegem.  Samen met medekopman Geert D. fietsten we al hobbelend via Rollegem, Bellegem en Moen naar de flanken van de Kluisberg en Oude Kwaremont  om onze pitstop te nemen in Grijsloke . We passeerden ook nog even de thuishaven van grootindustrieel Willy Naessens en zijn jonge deerne Marie Jeanne.  Zelfs Hotel Romantiek was nooit ver weg deze zondag.
Arne had voor ons een culinaire spitsvondigheid voorzien, met name overheerlijke rijsttaartjes uit het charmante Moorsele. Bedankt Arne, top  !

Door  een onverwacht euvel in het parcourprofiel werd onze Jan nog spijtig genoeg getroffen door een leegloper.  De bandelwissel verliep dermate snel dat die hard geleek met de bandenwissel van Vettel in Spa Francorchamps dit weekend. Arne : zowel topkok als topmecanien in 1 persoon .

Langs de boorden van het kanaal werd intussen nog de vertrouwde cartouche afgeschoten door deze bende afgetrainde topatleten.  Enig ander niet gemotoriseerd vehikel werden ter plaatse achtergelaten.

Voldaan bolden we ons geliefde Heule terug binnen, na alweer een op en top leuke en gevarieerde rit van Dirk.  Dikke merci  !

Aan de top van ons klassement belooft het in elk geval een razend spannende eindrace te worden. Marc, onze fondateur en notoir club-gps nam door de afwezigheid van een andere Tinekeslegende Red Filip de leiding in ons clubkampioenschap over , weliswaar maar met enkele schamele punten. Zie klassement hiernaast. Een bloedstollende nek aan nek race zit er de volgende weken in elk geval aan te komen, de tactische plannetjes worden  met  Zwitserse precisie in elkaar geknutseld in elk geval. Voor een gokje zich best wenden tot Unibet.com.

Tot volgende zondag opnieuw om 8 uur aan den Aldi

Joost

1 sportbestuurder, 10 Tinekesvrienden, 3 gastrijders,  75 km, 27,4 gemiddeld, 455hm


3 opmerkingen:

Fiere President zei

Was inderdaad een heel leuke rit met originele aanhef, was weer genieten geblazen. Hartelijk dank aan Dirk.

Heel mooi verslag van Joost met subtiele ironie, wacht maar af , KVK en POI :)

dikke merci Joost!!!

Red Philip zei

Hotel Romantiek, Vettel, bittere zoutwatertranen aan de Gaverbeek, een cartouche, testers en een seizoensfinale nog spannender dan deze in Thuis : het zit helemaal snor bij de Tinekesvrienden! Klasse Joost! :-)
Slechts 1 blauwzwart geïnspireerd foutje : de Veekaa en PO I, dat wordt vanzelfsprekend! :-)

Skatbewaarder zei

Wat een hiogtestage let de Leeuw toch doet hé. Gelegenheisredacteur in top conditie.
Mooie rit met topkopman Dirk .
PS: Benny duimt (letterlijk en figuurlijk) voor PO1 voor beide clubs: Kerels en Boeren