contact

Verslag van de eerste rit van het seizoen: ontbijt en dan naar Linselles 3 maart 2019

We zeggen en schrijven 3 maart 2019 : kriebels in de buik bij de echte wielerliefhebbers want de Tinekesvrienden trappen hun langverwachte seizoen af. Primeur in de geschiedenis van de club : iedereen werd uitgenodigd voor een kosteloos en uitgebreid ontbijt in onze thuishaven, ’t Merlijntje.  Hoe donker is donker trouwens? Op een moment dat de burgerlijke schemering overging in de nautische schemering repten 16 dapperen zich richting Gullegem. Het wolkendek zag somber en grijs, het wegdek vertoonde hier en daar duivelse sporen van hemelvocht : we leken op weg naar een voormiddag in dekselse weersomstandigheden. Onze SB/PM verwelkomde iedereen onder het motto “Willy wordt Billy”  in een soort Oosterse klederdracht voorzien van een koninklijk kroonachtig iets : geniale en sfeervolle zet, only @ Tinekesvrienden!  De gespreksonderwerpen varieerden van wattages over Stravahoogtemeters tot de onvermijdelijke topprestaties van ex-boeren Teddy en Lepoint bij de voetbaltrots van Kortrijk. Billy stond erbij en keek ernaar.
De pistolets, boterkoeken en toespijs werden vlot verorberd en om klokslag 8:30 gaf parcoursbouwer Petra (nog een primeur!) het startsein voor een tocht die al direct internationale allures kreeg : naar Linselles in la douce France. Coach, mentor en echtgenoot Dirk ontpopte zich voor de gelegenheid als clubfotograaf en  vereeuwigde ons peloton op de gevoelige plaat.
De weergoden schoten de ene regencartouche na de andere af, de windhanen op de kerktorens maakten pirouettes van 360 ° en de Tinekesvrienden-en vriendinnen laveerden als behendige en volleerde waterkiekens tussen al deze ontketende natuurelementen heen. TripAdvisor Kevin volgde de wegaanwijzingen van Petra nauwgezet op en pureerde op Merckxiaanse wijze de wind in hapklare en zacht verteerbare brokken.  De president van zijn kant gaf gas op zijn mountainbike en maakte als ervaren krijger van vele wieleroorlogen handig gebruik van de waaiervorming.
Vooraan viel ook een messcherpe Fanny op die al blijk gaf van uitmuntende benen nu ze tevens de conditie met de Girobende onderhoudt. Vrouwelijke klasse op 2 wielen!
In Linselles werd een korte plasstop gehouden waarna een ontketend peloton richting de thuishaven zwom/fietste. Petra toverde nog een portie kasseien uit haar helm en overgoot het geheel  met enkele pittige hoogtemeters. Onze clubgps en regerend kampioen Mark kon amper nog puffen en worstelde met een weerspannige maag nadat zijn tikker in overdrive was gegaan. Even verderop ontpopte hij zich echter opnieuw  tot de karaktermens zoals we hem kennen en doorploegde hij op magistrale wijze de vlakke kilometers. Piet had inmiddels de debatten van Kevin overgenomen en troonde ons mee richting de heimat.
Bewogen eerste rit in heroïsche omstandigheden en Flandrienweer pur sang. Nat maar gelukkig konden we nog ruim voor de middag onze wederhelften verblijden met een afgetrainde lijf en een Briek Schottelook.
56 km, 26 gemiddeld, 14 fietsers en 180 hoogtemeters.
Tot zondag om 8:30 aan Ten Koetshuize, fietswijding inbegrepen.
Red Philip

  

2 opmerkingen:

President zei

Heroïsch waarheidsgetrouw verslag van een heroïsche rit, de regen spat van het scherm, nat maar gelukkig het relaas gelezen. Hartelijk dank voor je Flandrienpen Red Philippe.

Lof voor Petra voor de mooie rit en de goeie leiding, niettegenstaande de apocalyptische weersomstandigheden toch genoten van onze eerste trip 2019!

Willy zei

Billy heeft genoten van het verslag en het heerlijke ontbijt
Als mietje is hij ook nat geworden maar dan in het zwembad