contact

Verslag van de rit van 24 maart 2019, Zeveren bij Deinze

Zondag 24 maart 2019 : Ten Koetshuize baadt in het zonlicht en heeft iets weg van een oase, een vruchtbare plek in de woestijn dus. Het machtige middenplein straalt een overdonderende maar vredige rust uit die slechts af en toe  onderbroken werd door het gezang van enkele vroege maar goedgemutste vogels. Aan de rand van deze majestueuze plek verzamelden druppelsgewijs 20 okselfrisse Tinekesvrienden –en vriendinnen om de reeds  4de rit van het seizoen onder de pedalen te duwen. Sportdirecteur en strafpleiter Arne  had het zitje aan het stuur van de volgwagen gedelegeerd aan zijn neef terwijl Diederik zijn eigen artisanaal product – Dieter junior – meetroonde naar de start. De pers kon niet achterhalen of het hier ging om een test van enig spierversterkend middel. Misschien was het enkel de bedoeling om een tandje te laten bijsteken? De modus vivendi van deze club kan als voorbeeld dienen voor politici die niet weten hoe de demografische evolutie van de bevolking aan te pakken : verjonging is het antwoord hierop.
Daarnaast noteerden we de opvallende afwezigheid van onze op hoogtestage vertrokken geletruidrager en clubgps Mark die zo zijn felbegeerde kleinood in de handen duwde van nonkel Marc. Je moet Mark of Marc heten om bij ons de last van het leiderschap te kunnen torsen.
Een messcherpe Simon nam ons op sleeptouw voor een tocht naar de enige echte plaats waar we ons 100% thuis voelen : Zeveren! Het is ronduit verbluffend hoezeer de verschillende ritarchitecten ons telkens weer langs nieuwe en verrassende wegen brengen. Het was aanvankelijk fel inbeuken tegen de strakke wind terwijl er een zeer sportief tempo werd op na gehouden. Langs krinkelende en  kronkelende wegen maakten we langzaam maar zeker  terreinwinst richting the place to be. Tot Fanny het moedige besluit nam om haar nagelnieuwe  vehikel (een pareltje!) te showen door op een strategische manier alle lucht uit haar achterwiel te laten ontsnappen. De prijs voor de eerste lekke band van het seizoen was hiermee een feit en als beloning kreeg Fanny een leger van helpende handen om zich heen. De kwaliteitsreservewielen van de club bleken volledig compatibel te zijn met de nieuwste fietssnufjes : klasse!
Enkele onverwachte parcourshindernissen stuurden het Garmintoestel van Simon even in de war maar de parate wegkennis van onze ritarchitect loste dit euvel probleemloos op. De enkele extra km’s zorgden voor een verhoogde staat van paraatheid in het peloton en werkten zo spier- en conditiebevorderend. Even later werd de president het slachtoffer van een doorstuik. Murphy was ooit werknemer bij de PTT. Putje graven, Tentje zetten en Tukske doen. Alleen was de onverlaat zijn tentje vergeten te zetten waardoor de gecamoufleerde put aan het oog van de president onttrokken werd. Ook hier werd er vlot van wiel gewisseld en werd het oponthoud tot het minimum minimorum beperkt. Even voorbij Deinze kwam de verdiende pitstop net op tijd : rijsttaartjes en suikerwafels streelden onze smaakpapillen en vulden de energiereserves doeltreffend aan. Bedankt Arne! Kevin ontpopte zich ondertussen tot een echte MM en voorzag het wiel van Fanny van een nieuwe luchtkamer. Als beloning kreeg hij km’s krediet en een doos vol goeie punten van Fanny!
De ingrediĆ«nten van de terugreis bestonden uit zijwind en waaiervorming waarbij de inmiddels opgewarmde lucht langsheen onze atletische lijven vrij spel kreeg. Arne gaf nog een demonstratie van zijn in het tussenseizoen verorberde cursus “surplacen voor dummies”. Gelukkig had de voorzitter het maneuver tijdig doorzien en zorgde zijn hand in extremis voor een smoutzachte landing van Arne. Maradonna maakte ooit gebruik van de hand van God, bij de Tinekesvrienden is de hand van de president het goddelijke wapen bij uitstek. Een dankbare Arne deed zijn bolide - tot groot jolijt van de omstaanders - een handenstand uitvoeren. Schitterende rit die door iedereen vlot verteerd werd. Bedankt Simon voor dit bewogen kunststukje!
89 km, 27,5  gemiddeld  en 220 hm.  Tot zondag om 8u!

Red Philip

NVDR: herbeleef de eerste 75km van de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/3494874740

2 opmerkingen:

President zei

Poƫtisch meesterwerk van onze clubverslaggever Red Philippe, merci Philippe!!

Heel mooie rit door een regio die we niet veel doorkruisen, was opnieuw genieten geblazen, dank Simon!!

Willy zei

Fier op het nageslacht. Parcoursbouwers, tripadvisor, depaneur,..... wij hebben ons best gedaan.
Nu nog aan de start verschijnen en klaar is kees, meekunnen zal iets anders zijn