contact

Verslag van de rit naar Kruisem op 23 juni 2019

De 17de rit van het seizoen stond al op de kalender. Het seizoen vertoeft daarmee op een hoogtepunt en de conditie wordt stilaan vlijmscherp, klaar om de komende uitdagingen wielvaardig aan te pakken. Uiterst zonnige taferelen aan onze vaste vertrekplaats. Geen wolkje aan de hemel, de zonnestralen kregen vrij spel en hebben blijkbaar volop gekozen voor vakantie in eigen land. We kunnen er maar baat bij hebben en profiteren van zoveel zonnige gulheid. Onder de plaatselijke thermometerhut noteerden we om 7:30 al 17 graden, vanuit het meteorologisch hoofdkwartier te Brussel wordt voor deze week zelfs al code oranje aangekondigd. Meteo Tineke daarentegen panikeert nooit en houdt zoals steeds het hoofd koel.
Een messcherpe Pantani vierde zijn wederoptreden en deed dan meteen in stijl : als ritarchitect zou hij de debatten leiden van start tot aankomst.
Red Philip had zich achter het stuur van de volgwagen genesteld en verkreeg zo een panoramisch zit op de gekromde ruggen van de 15 fietsende leden. In navolging van koning Albert II stond hij voor de gelegenheid vrijwillig een DNA-staal af maar dat bleek enkel KVK-ingrediënten te bevatten. Er werd nochtans met man en macht gezocht naar overspelig Essevee-en ClubDNA maar zelfs microscopisch onderzoek bracht geen zoden aan de dijk of ballen in het net. TripAdvisor Kevin ondernam nog een wanhopige Engelstalige poging om Bruges te promoten maar het “sweat” stond al op zijn voorhoofd terwijl de kale Kortrijkse knikker blonk in al zijn “glory”.
Vanuit de volgwagen kan men merken hoe atletisch deze clubleden ogen. Zo valt het o.m. op dat de fondateur er - zijn kuiten buiten beschouwing gelaten - een Merckxiaanse stijl op na houdt. Die dynamietachtige kuiten doen eerder denken aan een stormram die  16 metergebieden in de voetbalsport onveilig maken. De eveneens wederoptredende Geert Depoortere II van zijn kant is dan weer de verpersoonlijking van de pedaleur de charme die stijlvol en lichtvoetig moeiteloos alle hindernissen vakkundig in zijn achterzak steekt. Het dient trouwens gezegd dat iedereen zonder uitzondering stijlvol laveert doorheen de Vlaamse natuurpracht.
De aanvankelijke met verkeerslichten doorspekte rit gleed naadloos over in een pure natuurtocht die licht heuvelend het spierstelsel masseerde. Mark deed een specialleke aan kilometerpaal 35. Hij  besloot zich af te zonderen en als cavalier seul  wat bij te trainen om 13 km verderop opnieuw afgetraind bij het peloton aan te sluiten. Alleen een doorwinterde clubgps is tot zoiets in staat : monden vielen open, de bewondering was immens. Diederik schoot evenwel de hoofdvogel van de rit af! In een steenrijke omgeving haalde hij zijn fietsbiljartkunsten boven en toverde enkele stenen in carambole tegen het koetswerk van een verdwaald en reeds half verhakkeld voertuig. Een immense knal deed de dame vertwijfeld stoppen waarop er zich een lichte discussie ontspon. Bleek dat de vrouw hallucineerde waarop Diederik het pleit beslechte door de dame te paaien met een 2 gratis bonnen : één voor een doos Halopedirol en één voor 2 dozen Primperan. Koopmanskunst van de zuiverste soort en iedereen content.
Halverwege werden de innerlijke reserves aangevuld met frangipannes, gesmolten suikerwafels en eierkoeken tegen strakke kontjes.
De 2de rithelft toverde opnieuw schitterende beelden op het hoornvlies. De Tiegemberg werd soldaat gemaakt en er kwam nog een spetterende finale langs het Kanaal aan te pas.
Schitterende rit waarvoor dank aan Pantani en medekopman – wie anders dan – Kevin!
93 km, 27,5 gemiddeld en 462 hm. Tot zondag voor de moeder aller rally’s!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/3782823213


3 opmerkingen:

President zei

Sublieme analyse van inderdaad een prachtige vakantiedag in eigen land, dank aan de ritarchitect Pantani voor het mooie parcours en het ideale tempo!

Anoniem zei

Zalig verslag doorspekt met subtiel verdringen van een minuscuul FCB verleden! No sweat, no glory past bijna perfect bij de tinekevrienden💙🖤. De blue army is terug in Augustus!!! Aan Allen een deugddoende congé gewenst🚴🏻‍♂️👍🏻
Tripadvisor.

Willy zei

Waar blijft hij de mosterd halen om zo’n mooie ritverslagen te maken.
Alsof ik er bij was. Maar bij mij Much Sweat No Glory