contact

Verslag van de rit naar de Fortuinberg en bijna de Eikenberg op 2 juni 2019


Na de hoogoplopende verkiezingskoorts van vorige zondag was het nu de beurt aan de warmtepompen om op een ecologische verantwoorde manier de buitentemperaturen naar de voor de tijd van het jaar verrassende hoogtes te stuwen. Groen had het liever een week eerder zien gebeuren maar de wetten der natuur zijn even ondoorgrondelijk als de wegen van de wielergoden.
De timing van de Tinekesvrienden daarentegen mocht er wel wezen : 13 (!) renners en sportdirecteur Sven waren om 7:30 klokvast aanwezig waarop parcoursbouwer Geert Sioen om 7:31 opdracht gaf om de raderwerken en draaiende fietsonderdelen in werking te stellen. Het was trouwens een zwaarbeladen Geert die zich aanbood met 2 uitpuilende achterzakken vol hoogtemeters. Dat beloofde een calorieverslindende aangelegenheid te zullen worden. Onze geletruidrager alias clubgps Mark daarentegen maakte zijn opwachting met gierende remmen : het ontlokte de bedenking dat er na 50 km allicht meer zou piepen dan enkel de remmen.  We maakten ook de aankomst van het Streuvelsvriendenpeloton mee : Stefaan, he and himself maakte zich op voor een trip richting Lendelede en bedankte vriendelijk voor de uitnodiging om kop te doen bij ons elitegezelschap.
Nonkel Marc koos na een geslaagde revalidatie opnieuw voor de full optie : amper 5 weken na zijn salto mortale en ondanks een doktersbriefke zet nonkel Marc de medische wereld een ferme neus door met zo goed als geen conditieverlies terug aan de wielerdebatten deel te nemen. Zijn verhakkeld sleutelbeen weigert alsnog aan elkaar te groeien maar dat kan hem niet temperen in zijn enthousiasme. Er wordt hieromtrent wel om enige discretie verzocht zodat politici van allerlei pluimage niet opnieuw op de gedachte komen de pensioenleeftijd nog eens te verhogen. Marc bewijst dat mannen zijn zoals de wijn, hij lacht met de pensioengerechtigde leeftijd  en geeft hiermee blijk van een ijzeren wil en een stalen karakter. Bravo!
Onder impuls van Geert en onze zo goed als vaste kopman TripAdvisor Kevin (wat een conditie!) gleden we onder een perfect egale hemel richting de Vlaamse Ardennen. Daarbij werd een ode gebracht aan de stad Ronse : alle in-en uitwegen werden afgetoetst, perfecte reclame voor onze sponsors en een welkome afwisseling alvorens de onverbiddelijke strijd met de heuvelelementen aan te gaan. En of het een strijd was. Op de ons onbekende maar als esthetisch pareltje geboekstaafde  Fortuinberg werd de adem meermaals afgesneden en kon men ervaren hoe het voelt om 3 keer na mekaar te sterven. Maximale stijgingspercentages van 21 % ,een gemiddeld percentage van 9 %, moordende hellinghoeken en dit over een afstand van ruim 1 km : il faut le faire!
Meteen verdween de eerste portie hoogtemeters uit de achterzak van Geert. Vanuit de andere achterzak zagen we evenwel de priemende ogen van een ander veelkoppig monster dat luisterde naar de naam Eikenberg. Hoogtemeters in combinatie met kasseien : een gevreesde cocktail opgediend onder een loden hitte. Door een speling van het lot kwamen we juist daar één van de 17 omleidingen tegen en kregen we via onze uiterst flexibele ritarchitect de alternatieve en kasseiloze versie van de Eikenberg geserveerd. Licht verteerbaar maar toch smaakvol : ideale aanloop naar de pitstop in Maarke – Kerkem waar sportdirecteur Sven ons overvloedig voorzag van spijs en drank. Bedankt Sven! Xavier ontpopte zich als daarbij tot superwaterdrager.
De temperatuur bleef daarna maar oplopen al bracht de afwisselende zijdelingse - en kopwind toch enige verfrissing. Aan kilometerpaal 65 gaf onze verkrampte en uitgedroogde geletruidager de pijp aan Sven. “Abandon du maillot jaune president-fondateur Mark” schalde het doorheen de geluidsboxen van radio Tineke. De Tourdirectie doet er evenwel alles aan om Mark in koers te houden.
Een ritparel om U tegen te zeggen : bedankt Geert, dit was effenaf topwerk.
14 deelnemers, 96 km, 26 gemiddeld en 617 hm. Tot zondag!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/3711604806

1 opmerking:

President zei

Opnieuw een memorabele, hoogst sportieve rit met Murphy als omleidingstiran.

Bloed, zweet en tranen op de Fortuinberg, voor de eerste maal aan bod in de rijke geschiedenis van de Tinekesvrienden. Hartelijk dank Geert S voor je immer originele aanpak.

En dikke merci aan red Philippe voor het superverslag!