contact

Verslag van de rit Franco-Belge van 4 augustus 2019

Het deelnemersveld heeft nog altijd enige last van de vakantiegekte : 9 congélozen – echte dwangarbeiders van de weg – vulden niet alleen het wedstrijdblad maar werden ook bereid gevonden moeder de vrouw te laten voor wat ze was en van jetje te geven op 2 wielen. Opgemerkte afwezige was niemand minder dan onze president himself. Na zijn knalprestatie van vorige zondag hing hij niet in de touwen noch tussen zijn kader maar werd hij wel gespot in de trapeze! Het circusnummer pakte evenwel verkeerd uit met als gevolg een pijnlijk geblokkeerde trapeziumspier. Alle hens aan dek dus bij de First Lady die onze voorzitter asap wedstrijdklaar zal maken. Vanuit de buik van het peloton wensen we Martin alvast een spoedig en volledig herstel toe! In de marge hiervan liet SB/PM Willy weten dat hij soms problemen heeft van zijn brug met ongelijke leggers. Vermoedelijk liggen middelbare leeftijdstoestanden aan de basis van deze ongemakken. Daarnaast noteerden we ook de belangrijke afwezigheid van aspirant geletruidrager clubgps Mark. Hij werd jodelend gespot in het geboorteland van de führer waar hij evenwel nauwgezet en plichtsbewust zijn geestrijke whereabouts bijhoudt en doorspeelt aan de wedstrijdjury. Een fietsloze TripAdvisor was ritarchitect en moest na de fietsjacking van vorig weekend noodgedwongen zijn met creativiteiten gevulde doos openbreken. Hij slaagde met brio in zijn opzet en verscheen aan Ten Koetshuize met een nieuw samengesteld vehikel waarvan de wielen evenwel iets kleiner uitvielen dan hetgeen we gewoon zijn. Een conditietest om u tegen te zeggen!
Wegens een wijziging aan de volgwagenkalender ten gevolge van de verkiezingen van 26-05 gingen we zonder sportdirecteur op pad of hoe de politieke impasse ook onze vereniging impacteert.
Geassisteerd door medekopman Geert alias berggeit Sioen ging het in gestrekte draf langs de Leie richting het land van kaas en wijn. Willy sloot aan op de Lauwebrug en nam , in tegenstelling tot zijn favoriete voetbalploeg, direct een straat voorsprong. Eénmaal opgeslorpt door de aanstormende renners  liet hij zich afglijden naar de kelder van het peloton alwaar hij in Red Philip een, weliswaar roodwitte, bondgenoot vond.
Het landschap baadde meteen in een laagstaande zon en veranderde met de regelmaat van een klok van vlak over geaccidenteerd naar langzaam golvend. Een in bloedvorm verkerende Xavier schoot ter hoogte van “de sjouwer” (het fameuze monument van de grensarbeiders) meteen al een eerste cartouche af. Wat een demarrage!
Zonder het goed en wel te beseffen gleden we het land van Macron binnen hetgeen meteen een vakantiegevoel doorheen het peloton joeg. Tijd om ter plaatse de toerist uit te hangen en kaartjes via bpost bij de familie in België te laten bezorgen, was er evenwel niet. Integendeel, Kevin bleef waken over een egaal en fluks tempo waarbij alles moest wijken voor een veroveringstocht van de Franse republiek. Aan kilometerpaal 50 kregen we een aangename pitstop waarbij iedereen onder het motto  “wat je zelf doet, doet je beter”, zijn eigen potje kookte. Het viel daarbij op dat Piet voor de gelegenheid een megawafel had gebakken terwijl Diederik aan een minuscuul pilleke genoeg had  om de innerlijke mens te versterken. Willy gaf ondertussen nog vlug een cursus “hoe trek ik een foto met de zelfontspanner” aan Red Philip. Kennisoverdracht van oud naar jong : deze club bulkt van het talent!
Na de pitstop een toch wel aandoenlijk moment : penningmeester en TripAdvisor of vader en zoon zij aan zij op kop! Welke club doet ons dit na? Welke club bakt zo zijn eigen ritten als de onze? Welke club koppelt zoveel sfeer aan zoveel wedstrijdspirit?  De hoogtemeters vielen nu plots met bakken uit de hemel en weer was het Xavier die de lont in het kruitvat stak. Piet, Kevin, Mathijs, Yvan en Diederik lieten zich evenmin onbetuigd en bewezen dat de conditie op zenith staat.
De autoloze rit bood ook voordelen : nieuwe paadjes werden aangeboord, bruggetjes over de snelwegen werden voor het eerst bereden : sterk!
Gezwind en gelukkig bereikten we de thuishaven na een nieuwe tocht vol fietsplezier. Bedankt TripAdvisor voor dit meesterstuk!
100 km, 9 deelnemers, 27 gem en 460 hm.
Tot zondag voor een bergrit om duimen en vingers van af te likken.

Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag van een blijkbaar mooie rit. Doet mentaal pijn naast de pijn van de geblokkeerde trapezium.

Dank voor de herstelwensen, ik duim voor komende zondag

Willy zei

Mooi ritje inderdaad , perfect beschreven door onze Red Philippe
Bij deze wensen wij de voorzitter een spoedig herstel toe