contact

Verslag van de rit naar Boeschepe- en Catsberg op 11 augustus 2019

Het proces van ontwaken en de buitentemperatuur voelen had meer voeten in de aarde dan gewoonlijk. Er was niet alleen de zegedronken toestand na een pot sprankelend voetbal waaraan beide Zuidwestvlaamse voetbalburen een vlotte uitzege hadden gekoppeld. Er werd ook een twijfelachtige temperatuur van een 16-tal graden (een beetje meer dan 1 per deelnemer)  waargenomen die zorgde voor enige verwarring in de keuze van het clubkostuum. Feit was dat Geert Sioen een bergreis gepland had die de zweetproductie en het calorieverbruik zodanig zou opdrijven dat de opwarming van de aarde in een stroomversnelling dreigde te belanden. Mark, terzelfdertijd clubfondateur, clubgps en poids lourd had nog in slaapdronken toestand zijn fiets van de haak gehaald en werd daarbij meteen overvallen door een gevoel van opperste verwarring en  paniek. Zijn voorste luchtkamer was zo plat als een vijg! Bevend als een riet startte hij een race tegen de klok en kon alsnog just in time zijn bolide aan een net vertrokken peloton vasthaken. Stress avant l’étappe!
Joost, onze man van vallen, opstaan en weer doorgaan wentelde zich in de rol van Lomme Driessens en was als eerste aanwezig in ons vipdorp dat daarna volliep met 12 renners en gastrenner Robbe.De volgwagen van Joost puilde uit van proviand, verborgen ketonen, reservewielen, Pollentierperen en ander superfood. Dat beloofde voor de pitstop!
Onze ritarchitect had werkelijk aan alles gedacht. Zo konden onze Wevelgem-en Moorselenaars desgewenst aansluiten in Moorsele city. SM/PM Willy en Arne maakten gebruik van dit maatwerk waarbij Arne de ene forzakreet na de andere slaakte. Zou hij Italiaanse roots hebben of was er iets anders aan de hand?
Man in vorm Kevin nam samen met sherpa Geert ons peloton op sleeptouw en beukte - daarbij geassisteerd door Robbe, Piet en Mathijs - de eerste 40 km hard tegen de wind in. Geen ontevreden bankzitters op het wedstrijdblad hetgeen maakte dat deze ploeg het eendrachtig zou moeten uitzingen tot in de ultimo kilometro. Het was alsof het ronddraaien van de benen de buitentemperatuur op een dieselachtige manier deed aanslaan. Onze 50-plussers springen nu éénmaal behoedzaam om met hart en bloedvaten : direct de gaskraan opendraaien is uit den boze vanwege acuut ontploffingsgevaar. De hindernissen die nog op ons lagen te wachten waren overigens niet min : Boeschepeberg en Catsberg waarbij de Kemmel-en Monteberg strategisch ontweken werden maar toch extra hoogtemeters aan het menu toevoegden. Ondertussen vernamen we via radio Tineke dat de gevarendriehoek het hazepad gekozen had waardoor Joost  alle hens aan dek moest roepen en het gevaarte binnenin de wagen te ruste legde. De Boeschepeberg werd vlot verteerd waarna de Catsberg in verspreide slagorde omhooggeklauterd werd. Heerlijke stijgingspercentages die het mogelijk maakten gezwind en in egaal tempo de schitterende top te bereiken waar de innerlijke mens versterkt werd waarvoor dank aan Joost.
De terugweg lag geplaveid met heerlijke afdalingen waarbij de rugwind de gemiddelde snelheid grondig opvoerde. Nog een bultje hier en wat vals plat daar deed ons uiteindelijk op Moorseels grondgebied belanden waarbij er nog enkele supersonische cartouches werden afgeschoten.
De zoveelste ritparel werd aan de Tinekeskroon toegevoegd, superlatieven schieten opnieuw te kort maar we zijn wat blij met een parcoursbouwer als Geert ook al schieten we er tal van calorieën bij in. Machtig!
13 renners, 108 km, 26,4 gem en 821 hm. Tot zondag!
Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

En de President zag dat het goed was: klassevol verslag van een blijkbaar pittige rit. Spijt dat ik er niet bij kon zijn, ik duim voor een comeback op 25 augustus

Fondateur zei

Weerom prachtig verslag van hopelijk ons laatste “Alpenetappe” van dit jaar.