contact

Verslag van de rit naar de Plugstreets op 25 augustus 2019


Groot bezoek aan onze wielerpaddock deze zondagmorgen. Niemand minder dan de president junior (babydoc in de volksmond) bood zijn diensten als sportdirecteur aan. Een herstelde president was in de loop van de week geridderd in de orde van de ritarchitectuur en zorgde voor een parcourstekening die iets weg bleek te hebben van een trapezium. Alle geografische details en omleidingen werden tijdens de week nog eens gedetailleerd in kaart gebracht en afgetoetst. Proactiviteit zit diep geworteld in de bedrijfscultuur van bpost : regeren is vooruitzien!
De opkomst bleef steken op 13 renners hetgeen, gezien de schitterende weersvoorspelling en de verschuiving op aanvraag van deze unieke rit buiten de congé, toch een lichte zweem van ontgoocheling achterliet.
Klokslag om 8 u  trokken we ons op gang. De zomertemperaturen waren opnieuw van de partij : reeds 17 gr onder onze thermometerhut! Een in bloedvorm verkerende Kevin werd bereid gevonden om aan de zijde van de president het peloton te gangmaken voor wat in meerdere opzichten een legendarische rit zou worden. De drang naar de Plugstreets prikkelde onze zintuigen en de weg ernaartoe lag bezaaid met enkele hoogtemeters. In het zicht van de eerste strook kregen we het Gent-Wevelgemgevoel helemaal te pakken. In een file Indienne, wielerterm voor de ene mooi na de andere, bestormden we als rasechte kamikazepiloten dit wielererfgoed. Heerlijke toestanden waarbij we in onze verbeelding (of is het zinsverbijstering) halfgekke wielerfanaten ons met het schuim op de lippen zagen vooruitjagen. Op een al even historische plaats had de president de pitstop ingepland : te Ploegsteert waar de geallieerden op Kerstavond 1914 de kanonnen inruilden tegen voetbalschoenen en de Duitse vijand partij gaven. Een magisch moment van broederschap dat vereeuwigd werd in een monument dat een verzamelplaats is geworden van clubattributen afkomstig uit alle Europese uithoeken. Ondertussen voorzag Pieter ons van spijs en drank waarvoor hartelijk dank.
We genoten vervolgens nog van 2 Plugstreets waarbij een scherpe Jan zich in de voorste gelederen knokte. Ook Arne fietste op wolkjes net als Geert Sioen, Joost, Simon,Gerd, David en Yvan die elk de grote conditie te pakken hebben. De pittige hoogtemeters werden verorberd op de  Roosenberg, Kraai-en Mesenberg hetgeen aanleiding gaf tot het opdrijven van de gemiddelde hartslag, de toename van de zweetproductie en de verhoging van het calorieverbruik. Verrassing toen de koersdirectie halt hield aan de residentie van Pieter waar er net zoals bij voetbalmatchen in hete temperaturen een 2de pitstop georganiseerd werd. Straf en zeer aangenaam! Pieter maakte van de gelegenheid gebruik om 2 koerscommissarissen aan boord van de volgwagen te hijsen : Mila en Jack, tevens de oogappels van de president, zouden een oogje in het zeil houden en nagaan of alles wel koosjer verliep. Paparazzi Piet was er als de kippen bij om dit beeld te vereeuwigen. Op Moorseels grondgebied volgde nog een indrukwekkende finale waarbij er in vredestijd toch enkele cartouches werden afgeschoten. Wat een klasse! Een afgetraind 13-tal bereikte fit en wel de aankomst. 87 km, 26,6 gemiddeld en 398 hm.

Tot zondag om 8u!
Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag, hartelijk dank Red Philippe. Magere opkomst maar iedereen die er was heeft ervan genoten, dit is het voornaamste

Anoniem zei

Heel leuke rit met dank aan onze president!
TripAdvisor (met mini-wielen)