contact

Verslag van de rit naar Grijsloke op 15 september 2019


Nog niet de seizoensfinale maar toch al de voorlaatste maand van het seizoen. De klassementsteerlingen kunnen nog alle kanten uitrollen en dus was er absoluut geen sprake van een eindeseizoensfeertje. Alles begint stilaan naar de herfst te ruiken en te voelen : een graadje minder bij de start maar toch opklimmende temperaturen naar de middag toe. Het was trouwens enige tijd geleden dat we nog zo’n opkomst mochten noteren : 14 man en 2 vrouwen zorgden voor een volslank peloton, 57% van het ledenbestand werd hierdoor reeds geactiveerd. Wel nog ruim onder de beoogde tewerkstellingsgraad in Belgenland maar wat niet is, kan nog komen. “Arbeid” op zondag is niet altijd evident. De MM kwam dan ook handen en ogen te kort om alles te registreren maar slaagde er alsnog in de aanwezigheden correct te noteren. Zelfs een topfitte Pantani maakte zijn opwachting na  een knalprestatie daags voordien in de Granfondo die hem zowaar een gouden brevet opleverde. Bravo Wim! De president  was ook terug van de partij na een geslaagde missie op een Zuiderse bestemming in het gezelschap van the First Lady. Alle soorten batterijen werden daar via zonne-energie gretig opgeladen. De Air Force One bracht beiden veilig en wel terug aan de grond, geen drone die hiertegen opgewassen was.
Petra bewees nog maar eens dat haar gezin wielersport in-en uitademt. Echtgenoot en karakterman Dirk fungeerde als ritarchitect, papa Johan wierp zijn ervaring als sportdirecteur in de weegschaal terwijl Petra zelf haar carbonnen ros via spieraandrijving de wijde wereld instuurde. Uniek!
Dirk en Pantani legden er richting Grijsloke afwisselend de gepaste pees op hetgeen zorgde voor een aangenaam en sportief tempo. Er werd links en rechts wat afgekeuveld en terzelfdertijd genoten van het landschap, het vals plat en lichtlopende afdalingen. Heerlijke en sportieve sensatie!
Een fel gesmaakt en gevarieerd buffet viel ons te beurt in Gijzelbrechtegem waarvoor hartelijk dank aan Petra en co.
Op de terugtocht naar de heimat brak de zon helemaal door en belandden we van een stukje herfst opnieuw in de zomer. De Tiegemberg dreef de hartslag nog wat op terwijl onze parcoursbouwer  pittoreske landschappen op ons netvlies bleef toveren waardoor eens te meer de zondagmorgen gekleurd werd conform de missie van de club : sporten en leute maken onder het motto samen uit, samen thuis. In Heule zelf rondde een fotoreportage bij het enige echte Tineke deze machtige rit af.
Bedankt Dirk!
74 km, 26 gem en 454 hm. Tot zondag om 8u!
Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Heel mooi verslag alweer, dank Red Philippe. Prachtige rit aan heel verstandig tempo, was genieten geblazen, dikke merci Dirk en medekopmannen

Willy zei

Ritje op maat voor pappie. Te traag volgens de jonkies