contact

Verslag van de eerste rit van het seizoen Wambrechies op 1 maart 2020


Na een druk en turbulent tussenseizoen met heel wat transfers in het leden-en sponsorbestand konden we eindelijk opnieuw de corebusiness van deze club in de verf zetten : pedaleren op Vlaamse en internationale wegen. Het was een blij weerzien met oude en versgebakken kompanen waarbij we getooid waren in een spiksplinternieuwe uitrusting die mogelijk gemaakt werd door nieuwe en bestaande sponsors waarvoor hartelijk dank. Laten we ook niet vergeten dat Willy, onze afscheidnemende SB/PM, nog eens alles uit de kast haalde en als volbloed ex-bankier erin slaagde zo goed als alle nieuwe sponsoring richting clubkas te loodsen. Schitterend werk Willy en ook een dikke merci! De headhunterbureau’s hebben je naam met stip genoteerd.
Alle nieuwkomers verschenen enthousiast aan de start : hartelijk welkom aan Miet, Brecht en Abu!  Miet versterkt samen met Petra en Fanny de vrouwelijke “mankracht” binnen de club (opgelet heren, deze dames hebben buskruit in de kuiten) , Brecht werd door onze Wevelgemse talentscouts (Jan en Simon) weggekaapt bij de concurrentie en opnieuw good old Willy betrad Afghaanse paden door Abu voor de neus van de concurrentie naar onze topclub te loodsen. Eindelijk een waardige opvolger voor onze legendarische keizer Tchmil en wat meer is : Abu werkt bij sponsor fietsen Anne en verstaat de kunst om van lege banden in een recordtempo nieuwe exemplaren te maken. Joost doopte hem ter plaatse direct om tot de vliegende fietshersteller. We zijn met ons gat in de boter gevallen.
Petra (vrouwelijke vorm van Petrus, is van Griekse origine en betekent rots als symbool van vastheid en betrouwbaarheid) was parcoursbouwer van dienst of onze rots in de branding! (bedankt Arne voor de tip). En wat voor een ritarchitecte! Direct de skreve over naar Wambrechies in het land van Macron en dat in het gezelschap van 2 gilets jaunes, nl. Arne en Joost! De wereld is aan de durvers!
Alhoewel de huidige winter volledig door het ijs aan het zakken is, vertoonden de klimatologische omstandigheden toch een zeker Flandriengehalte. De stevige kopwind werd in de eerste rithelft aangevuld door enkele regenbuien die het wegdek herschiepen in een soms modderig overstromingsgebied. Simon, Abu, Mathijs en Jan verdeelden het kopmanschap onder elkaar en zetten zo ons ritkompas Petra volledig uit de wind. Sterk werk van de mannen in vorm.
Als milieubewuste wielerclub hebben we ook enkele volgwagens gesupprimeerd (Kyotonormen, Anunaperikelen) hetgeen als aangename bijkomstigheid heeft dat er onbereden paden kunnen aangesneden worden. Zo waren er heerlijke passages langs de  autoloze Leieboorden die ook met de wind op kop vlot onder de wielen schoven. Petra had zelfs te Wambrechies een pitstop voorzien in de gezellige taverne Villageoise waar we met bras ouverts (de aanwezigheid van onze 2 gilets jaunes was daar waarschijnlijk niet vreemd aan) werden ontvangen. Oergezellig oponthoud!
Na een lichte aanslag op de clubkas vervolgden we onze weg waarop Xavier besloot zich in de annalen van de clubgeschiedenis te laten opnemen : lek in rit 1 zonder volgwagen! Abu reageerde als door een wesp gestoken en klaarde in een mum van tijd de klus. Hij toverde zelfs een bommetje uit zijn achterzak. Gelukkig kent hij alles van ontstekingsmechanismen en bleef zowel het clubkapitaal als de omgeving van averij bespaard. Sterk Abu! Zelfs de “verdwaalde” Ramongs kwamen even langs om poolshoogte te nemen maar het bestuur is formeel : Abu is niet te koop! Vandaag niet, morgen niet, helemaal niet.
Daarna ging het in gestrekte draf en met de vent à la poep richting Heule waarbij zelfs snelheden tot 38/u genoteerd werden. Prachtige rit waarvoor hartelijk dank aan Petra en de kopmannen. Dit smaakt naar meer, te beginnen met volgende zondag.
65 km, 25,5 gemiddeld, 14 deelnemers en 197 hm. Tot zondag!
Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Prachtig sfeervol verslag van onze eerste rit, merci Philippe en Petra voor de perfectie organisatie. Mooie opkomst met 14 Flandriens!!

Willy zei

Het wordt weer uitkijken naar de schitterende verslagen, doorspekt met humor en koerskennis
Blij dat mijn aangebracht lid goed aanvaard wordt,
En bij pech is Abu al onderweg