contact

Verslag van de offlinerit van 15-03-20 Sint-Juliaan


De rijkgevulde geschiedenis van deze club staat bol van anekdotes en bijzondere gebeurtenissen maar de primeur die ons nu overviel, slaat werkelijk alles. De eerste regelrechte coronalockdown is een feit waarbij we de clubwerking noodgedwongen tot minstens 3 april officieel on hold moeten zetten. Sed lex, dura lex.

Tinekesvrienden zijn evenwel creatieve wezens en onderzochten na dit spijtige nieuws vliegensvlug alternatieve pistes om de winterconditie verder uit te bouwen. Zo bleek Kevin bereid om zijn rit onder het motto “met alle Chinezen maar niet met ons” offline te rijden waarbij op vrijwillige basis kon aangesloten worden.
We kregen een elftal op de been voor een vriendschappelijke “match” waarbij de wind en enkele hoogtemeters als sparringpartner zouden fungeren. Willy en Abu gaven mekaar bij de toss een welgemeende ellebogenkus waarbij Abu ter plaatse tot medekopman werd gebombardeerd. De rest van de “ploeg” hield afstand waardoor de ruimte tussen de linies geen compacte koerstactiek toeliet. De wieleranalisten zouden hiervan gesmuld hebben ware het niet dat ze nu ook in quarantaine met hun vingers zitten te draaien.

Abu  nam het medekopmanschap heel letterlijk en besloot vol in de wind naast Kevin de kilometers soldaat te maken. Hij werd ondertussen op Clementiaanse  wijze volop gecoacht en bij elke bult schoot hij als een pijl uit een boog naar de absolute vrijheid. Wat een benen, wat een cartouches! Topkwaliteit op 2 wielen, dynamiet in de kuiten, onvermoeibaar in de actie. De clubscouting scheert hoge toppen.
Brecht maakte in Passendale rechtsomkeer vanwege “slechte” benen en hoofdpijn terwijl Kevin naarstig voortdeed op een licht geaccidenteerd en conditiebevorderend parcours. Ondertussen vonden rekbare snotslierten hun weg richting moeder aarde alwaar ze hopelijk niet uitgroeien tot coronastruiken.

Net voor halfweg kreeg Murphy een slag van de molen waarna hij op zijn beurt zelf snoeihard uithaalde. Een venijnige beet in de achterband van Red Philip, zo lek als een zeef maar gelukkig stond Abu direct klaar om het zaakje met de blote hand te fiksen. De vingervlugheid en de pompvaardigheid kunnen model staan in elk biologisch -en fietsboek. Bedankt Abu!

Even verderop verslikte Jan zich lelijk in zijn dérailleur maar hij kon alsnog overeind blijven. Acrobatie op 2 wielen en de opdracht luidde vanaf dan : bluven rien, bluven duwen, nie stillevallen.
In het zicht van Wevelgem begonnen we aan het verhaal van de 10 kleine negerkes om uiteindelijk met een gereduceerd pelotonneke Heule binnen te fietsen.
Geslaagde trainingstocht, sprookjesachtige rit in barre tijden!
Bedankt Kevin!

Red Philip


Geen opmerkingen: