contact

verslag rit 8 maart

Volgens onze voorzitter zouden wij qua weer op de wip zitten tussen een hoog en laag drukgebied.
Een buitje niet uitgesloten. Halloooooo.
Ik denk dat de voorzitter op een andere wip zat want hij is in geen uren aan de start te bespeuren.
Ook de kampioen penneridder niet aan de start , dus zal het verslag iets minder zijn maar wij doen ons best.
Toch 2 bestuursleden aan de start , de schatbewaarder in fietstenue , de materiaalmeester met de chique bmw , met zijn slaapmuts nog op en zijn basketsloefkes aan. Hij neemt de aanwezigheden op (10 fietsers en Peggy in de volgwagen) en duikt terug de lakens onder. Joost en Willy duiken met Peggy het konijnekot binnen om de materiaalkist en het verkeersbord op te halen. Werk eigenlijk voor de materiaalmeester maar die is al de pijpen uit.
Echt eucalyptisch weer om te starten. Echt Flandrien weer . De thuisgebleven mietjes zullen de Flandriens natuurlijk anders noemen : dwaze doorweekte waterkonijnen, blij toch thuis . David en Kevin in volle voorbereiding op de Ronde hebben er al een uurtje training opzitten , chapeau. Wie zien wij nog aan de start , ra ra ra en in jaren niet gezien, de Luc Clinckemaillie . Net terug van hoogtestage in Ecuadaor , jetlag al verteerd maar heeft nog wat last van zijn hypocrietgehalte. Nog opmerkelijk : geen ene facteur aan de start , moeten zij met zo'n karakter bij de BNPParibas gaan werken, dat beloofd.
Joost heeft een ritje gegoogelmapt en neemt tesamen met Willy de bende op sleeptouw . Het gaat richting Avelgem met de wind in 't gat. De modder vliegt ons in het aangezicht en onze skuiferlingen zitten al snel vol modder zodat er niet veel geluid meer uitkomt. De fondateur kan zijn tijdens de winter opgebouwde conditie niet onder stoelen of banken steken en neemt gezwind de kop over. Over voetbal wordt er niet veel gesproken , hoe zou dat komen ?? .
Op de schaarse hellingen , trekken de jongeren stevig door . Nieuweling Dries is een aanstormend jong talent en gaat gezwind mee. Gerdje wacht warmere tijden af om kartouchen te verschieten. Peggy volgt rustig en bestudeerd het rijgedrag van de Tinekesvrienden. Ze hoopt volgende week aan de start te staan , tenmintse als haar fiets klaar is. Nieuweling Filiep krijgt het lastig en moet af en toe lossen. Als wij de thuishaven naderen komt de zon piepen en na een rit van 68 km aan een gemiddelde van 25,4 bereiken wij zonder pech Heule. Ook nu weer geen materiaalmeester te bespeuren om het materiaal op te bergen.
Vlug huiswaarts om onze fiets en onszelf eens goed in te zepen .
Wij kijken uit naar volgende week afwachten op welke wip wij dan zullen zitten .


Willy de Penningmeester

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat aan de dapperen en dank aan Joost voor de rit en Willy voor het verslag. Onze clubschrijver zat onder de wol met een griep. Meteo Tineke had het juist: met wat geluk blijft het droog. Tot 6u was het inderdaad droog en vanaf 11u schitterend weder. Ikzelf had op zeker gespeeld en zaterdag al 86km gebold naar de finale van de Vlaamse Pijl. Blijven trainen!!!

Anoniem zei

Sterk van degenen die het slechte weer hebben getrotseerd.Ook ik had net als onze voorzitter het zekere voor het onzekere genomen en zaterdag 70 km afgemaald.Tot één der zondagen.Groeten pantani

Anoniem zei

Net zoals de Belgen de dappersten waren onder de Galliërs,waren de aanwezige Tinekesvrienden de dappersten onder de zondagscoureurs.Bravo!Met volle teugen genoten van het prachtig gekruid verslag der penningmeester!Kreeg idd sportarrest opgelegd van de dokter en daarbovenop ketende moeder de vrouw hare zot nog eens voor alle zekerheid vast aan de bedstee.De vélo stond immers heel de nacht te janken in de gang.Het beestje mag volgende week weer zijn duivels ontbinden.

Groeten!

Anoniem zei

Redacteur Willy bankiert blijkbaar al geruime tijd in de taal van Molière gelet op zijn arrogante stijl en zijn bedenkelijke vervoegingen. Als je bij de Bank van De Post wil komen schrijf dan 20 X "dat belooft" en "hij heeft beloofd". Leve de Bank van De Post, de anti-crisis Bank, de Bank met gezond verstand, enz.......

Anoniem zei

Hebben ze bij BNP Paribas ook een oorlogskas van 1 miljard euro?