contact

verslag rit 1 maart 09

De Primavera van 2009 mocht 26 glimmende bolides en evenveel fris ogende renners verwelkomen.Hier en daar leek enig wintervet vanonder de strakke tenues uit te puilen maar deze reglementsovertreding wordt vooralsnog toegedekt met de mantel der liefde.Net als de eerste schooldag is ook de openingsrit immers een aanloop naar meer en beter of in wielertermen naar meer spieren en minder vet.
Het bestuur zat allerminst stil tijdens het tussenseizoen.Zo zorgde de scoutingscel voor maar liefst 7 nieuwkomers (welkom Peggy,Bart,Dany,Mathieu,Dries,Filiep en Mario) waarvan er 3 (Bart,Filiep en Dries) aan de pedaaltrap verschenen.De secretaris en gerechtigd correspondent Jacques stelt alles in het werk om de 4 overigen zo snel mogelijk wielklaar te krijgen.Licenties,arbeidsvergunningen en andere administratieve formaliteiten worden deze week in orde gebracht.Verwacht wordt dat de Dalai Lama tussenkomt in de startpremies voor de gebroeders Langedock want zoals bekend leeft de club niet op een berg van goud.In ieder geval chapeau voor de cel scouting die niet alleen uit was op versterking in de breedte maar ook oog had voor een kwaliteitsinjectie van het fanionteam.
Naar jaarlijkse traditie greep de besprenkeling met Gods water plaats aan de kerk te Heule.Op gemerkte gast(en) daar waren (was) de Streuvelsvriend(en) die qua ledenaantal duidelijk in een neerwaartse spiraal zijn beland.
Een mogelijke fusie met de Tinekesvrienden ligt momenteel nogal gevoelig gezien de mentaliteitsverschillen tussen beide teams en de grotere supportersschare van de Tentegroep.Wat er ook van zij,met een pastorale verzekering “bescherming ongevallen” in de achterzak,kon het seizoen op gang geschoten worden.
Fondateur Marc loodste ons doorheen de klassieker Houtem-Komen.
Op een bochtig parcours werd het draaien en keren veelvuldig ingeoefend.Geen overbodige luxe gezien de omvang van de groep en de prilheid van het seizoen.Eerste slachtoffer van dienst werd niemand minder dan onze ancien Rumsas die als een volleerd acrobaat de graskant opzocht.Zijn verborgen stuurmanskunst en zijn aangeboren stressbestendigheid hielden hem uiteindelijk overeind terwijl een scherp ogende Président hem onopgemerkt en geruisloos terugbracht in de staart van het peloton.
Kilometerpaal 40 had nog meer sensatie in petto toen de Fondateur samen met de Président de spurt van Gent-Gent wou overdoen.Marc week onaangekondigd van zijn lijn af terwijl de achteropkomende voorzitter in een uiterste krachtinspanning amper een doodsmak kon vermijden.Gierende banden,rokende tarmac, uiteengereten remblokjes en 2 in zwijm gevallen supporteressen waren de stille getuigen van een bijna zwaar accident!
In de slotkilometers werd de gashendel even opengezet en werd duidelijk wie al in het zwart getraind had .Op ’t eerste gezicht nog veel werk aan de winkel…
Mooie openingsklassieker olv de Fondateur,58,9 km tegen 25,2 gemiddeld.Een hoogteverschil van 96 m werd overbrugd en we noteerden een stijgingspercentage van 4%,met dank aan Petra en Dirk.
Tot volgende zondag om 8u30!


Red Philippe

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ideale eerste rit, zoals altijd gefabriceerd door de Fondateur op zijne wc, perfecte snelheid.

Onze clubschrijver is al direct in form, alléé zijn pen staat toch al op scherp

beiden bedankt!!!

Anoniem zei

Schatbewaarder sluit aan :

De kop is er af. Leuk begin bij heerlijk fietsweer.
Onze poeet staat inderdaad al met een scherpe pen. Nu nog zelf scherp geraken.

Anoniem zei

Overwinterd met het verkeerde kookboek onder het hoofdkussen : SOS Piet (of is het Bart?)i.p.v. Weight Watchers versie 36.Bedoeling is idd messcherp te geraken zodanig dat wie een brood naar mijn kop gooit,het gesneden terug krijgt.

Anoniem zei

MM

We zijn goed vertrokken. Prachtig ritje,de schrijver van dienst in conditie.De pen die hij gekregen heeft was van een goed merk, nu nog ne velo... Red Philippe ik heb nog een goe 2de hands velooke staan. Ne heydens van 15jaar oud, bijna niet gebruikt en beter van uwe COPPI,
Kleine rechtzetting gisteren waren we met 27 aan de start.

Anoniem zei

Eén probleem met die vélo hé : de maat?!

Anoniem zei

Bij fietsenmaker VANNESTE is dit op te lossen!!!

Anoniem zei

Vanneste,broek en veste,
geef mij maar Wouter Feys,
alles in stock tegen de juiste prijs.