contact

Verslag van de rit van 15 maart

Een zonovergoten parking van de versmarkt verwelkomde een uitgebreide wielerterroristenbende.De startplaats deed ons denken aan het vertrek van de driedaagse van de Panne op de Kortrijkse Grote Markt : een drukte van jewelste,aan-en aflopende journalisten,persfotografen,supporters.
De penningmeester tastte met een verrekijker de einder af op zoek naar de président.Met een moeilijk te onderdrukken monkellachje vroeg hij zich enigszins ongerust af op welke wip de voorzitter zich nu wel zou bevinden…een staande of een liggende…of was een wig van hoge druk verantwoordelijk voor dichte nevelslierten die de gps van de voorzitter in de soep hadden doen draaien?Zoals altijd zal de waarheid wel ergens in het midden liggen.Dr.Porte bracht even later duidelijkheid maar moest daarvoor toch zijn beroepsgeheim schenden door via radio Tour te verkondigen dat de président in de vroege uurtjes het slachtoffer geworden was van een druivensapvergiftiging.Het heeft er evenwel alle schijn van dat de herstelperiode zal kunnen beperkt worden tot één luie zondag en dat het seizoen dus allerminst op de helling komt te staan.
De primeur van het nemen van de eerste digitale foto’s van het seizoen viel te beurt aan Ann,sportdirectrice van dienst en in het echte leven ook nog eens echtgenote van Guy.A smart “guy” die begrepen heeft dat in het woord delegeren de term “eren” voorkomt.Wie zijn vrouw op een dergelijke manier in de spotlights durft te zetten,is het meer dan waard de Tinekesuitrusting te dragen.
Met een kleine vertraging op het rittenschema stak de derde rit van wal.Een in bloedvorm verkerende fondateur Mark stak meteen de lont aan het kruidvat en geselde van meetaf aan de benen,de quadriceps en de longblaasjes van zijn teamgenoten.Het was puffen en piepen om een losgeslagen fondateur bij te benen.De best getrainden onder ons vroegen zich vertwijfeld af wanneer ze hun tweede adem zouden vinden terwijl de mindere goden als volleerde profs en met de vlam in de pijp doorheen het landschap schuurden.Mark testte volop of de les stuurvaardigheid van rit 1 door iedereen ten volle begrepen werd en deed het peloton in volle vaart laveren tussen de Bellegemse bloembakken en in de talrijke haardspelbochten.Alle renners slaagden met glans in de test: niemand diende zijn toevlucht te zoeken tot de graskant.Even voor halfweg liet Dries zich opmerken door vrijwillig lek te rijden zodat de rust enigszins kon terugkeren hetgeen uiteraard in dank werd aanvaard door enkele overtrainde wintercoureurs.
Sportdirectrice Ann trakteerde ons halfweg op enkele welkome calorieën waarvoor hartelijk dank!
De prachtige rit werd onder begeleiding van een deugddoende lentezon hervat en we bereden zelfs even de wegen van het land van Molière.In volle finale kregen Martin Santens en Red Philippe een lichte tik van de hamer maar niemand minder dan Joost bracht deze topaleten terug onder de levenden.
Een heerlijke rit,met dank aan onze fondateur “bing” Mark!
25 Tinekesvrieden reden 75 km tegen 25,4 gemiddeld.Tot zondag 8u voor de volgende!

Red Philippe

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi ritje blijkbaar, al veel lovende kritieken gehoord. Dank en proficiat aan onze Fondateur die in een blakende konditie verkeert. 25 starters, wat een succes. Gene paniek, volgende week ben ik er terug bij , als het weder het toelaat.

Anoniem zei

Weet ge waarom het zo koud blijft? Door de opwarming van de aarde!?
Inderdaad! De poolkappen smelten af en zorgen voor het zelfde effect als de ijsblokken in jou Pastis of Ricard. De zeeën zijn momenteel 5° kouder dan normaal en zorgen voor een blijvende vrieskou. Niet getreurd, de zomer van 2009 wordt van het niveau van 2003.