contact

Verslag van de rit van 5 juli

Impressies uit de volgwagen 19e etappe van de Ronde van De Tinekesvrienden die de renners naar de WesthoekPyreneëen bracht.13 deelnemers vonden de moed om na een tropische werkweek het truitje nat te maken ter bevordering van de eigen conditie en de sponsorbelangen.Een eerder magere opkomst en allicht lieten sommigen zich afschrikken door enkele vroegmatinale regendruppels.Uiteindelijk bleek het minieme gedruppel enkel een schijnmaneuver en waren ze zelfs de voorbode van opnieuw een schitterende zomerdag. Collega Patrick is nog steeds in revalidatie en tevens werkonbekwaam.Langs deze weg veel sterkte en een spoedig herstel gewenst,Patrick!
Onder leiding van de Bank van De Post (de MM en Willy,werknemer van het door De Post overgenomen BNP Paribas Fortis) trok de karavaan zich op gang. Frappant om zien vanuit de volgwagen hoezeer de gekromde ruggen symbool staan voor de hardheid van het wielerleven.Het samentrekken van de kuitspieren,het opspannen van bips- en dijspieren,het gelijkmatig voortschrijden van de bolides door de stuwende kracht van de geoliede pedaaltred : een spektakel op zich waar menig Tinekessportdirecteur zich eens per seizoen aan vergaapt.Her en der werd een regenvestje opgemerkt dat zich als een lanceerklare scud raket schuilhield in de achterzak van renners die ten allen tijde willen gewapend zijn tegen een plotse aanval van onze concurrerende Streuvelsvijanden. De meesten onder ons zijn evenwel van mening dat de vijand in alle weersomstandigheden dient verslagen te worden met de “blote” Tentekledij.In de wielergangen ging eveneens het gerucht dat de Dalai Lama zijn fietsende zoon een professionele fiets uit de Langedockstal cadeau heeft gedaan.Misschien het signaal voor Keizer junior om de club te vervoegen en ongeveer 2700 km per seizoen te bollen ipv de huidige 15.
De bedenkers van deze rit hadden echt wel een prachtig kader uitgekozen want zelfs als sportdirecteur kreeg je maar niet genoeg van de Westhoekpracht.Het parcours werd langzaam maar zeker geaccidenteerd met als uitsmijter de vreselijke Catsberg als kuitenbreker.Door het uitvallen van radio Tour wegens een helicopterpanne geen verslag van de strijd der Titanen vooraan maar wel een aandoenlijk tafereel in de achterste gelederen waar Petra als een echte leeuwin vocht tegen scherpe hellingspercentages .Ze werd daarin bijgestaan en op sleeptouw genomen door echtgenoot Dirk.Een staaltje van pure en ongeschonden liefde in ons peloton.Chapeau trouwens voor het atletisch vermogen van Petra en voor de manier waarop ze zich een weg baande doorheen het gewriemel op de Catsberg!Als aandachtig waarnemer kon je ook voormalig kampioen Geert Sioen een altruïstisch oogje in het Petrazeil zien houden…
Tijdens de pitstop werden de renners vergast op een natje en een droogje gesponsord door De Bank van de Post en maakte Tchmil op een strobaal duidelijk dat hij,en hij alleen,nog altijd de onbetwistbare Dalai Lama van de club is.
In de 2de rithelft werden nog enkele pareltjes van de Westhoek aangedaan w.o. Kemmel en Mesen.De president schoot even voorbij Kemmel nog een zeer explosieve cartouche af die gecounterd werd door de mannen in vorm : Yvan,Dirk en youngster Tim.
109 km tegen 28,6 gemiddeld.Met dank aan de meest secure bank van België voor het leveren van getalenteerd personeel als parcoursbouwers en sportdirecteur.
Tot volgende zondag om 7u30 voor de pittoreske rally van Stasegem.De afwezigen hebben nu reeds ongelijk.


Red Philippe

7 opmerkingen:

President zei

Onze MM is goe bezig mijn gedacht, na de prachtige Vlaamse Ardennen nu het Franse Heuvelland. Maak er een klassieker van, veel mogelijkheden rond de Cats.
Dank aan onze kampioen Red Philippe voor de sublieme bevoorrading, zelfs onderweg nog energiedrank beschikbaar.

Anoniem zei

Het kan toch ook geen toeval meer zijn. Onze gevogelde vrienden hebben het gezien op de ex-voorzitter en voorzitter van de club. Ze sch...ten ze onder. Scherp oog moeten die gasten hebben. Weer een prachtig verslag van Red Philippe, alleen spijtig dat er nog drank was na de bevoorrading.

Pantani zei

Spijtig dat je "als gewezen coureur" - "vele hoogtestages"- "en alle woensdagtrainingen" nog altijd als een amateurke drank moet halen in de volgwagen op een ritje van 108 km.Tja ,sommigen leren het nooit.

President zei

Amateurke, amateurke

een echte prof haalt drank bij de volgwagen om ondertussen wat taktische info uit te wisselen

pantani zei

Ah ,noemen ze dat nu zo als ge in de problemen zit.

De spordtirecteur zei

Gelieve de deontologische code en de ploeghiërarchie te respecteren of vanaf zondag worden de banden gestopt op zijn Brieks Schotte's.
Een schande dat de kopman zelf drank moet ophalen.Sire,er zijn geen waterdragers meer...

Peetje zei

Heeft er iemand al iets gezegd over de rijsttaartjes...? Neen.
Dan zeg ik het : LEKKER!
En ja, aan iedereen een zéér leuke vakantie, toedeloe!