contact

Verslag van de rit van 16 augustus

De deelnemerslijst wordt gestoffeerder met de week.18 inschrijvingen vandaag voor de calorieverslindende rit van de SB-PM.De kampioen verscheen in groot ornaat aan de start en gaf hiermee gevolg aan het marsorder van de wedstrijdjury.De broek vloekt voorlopig nog met de rest van het tenue maar daar wordt eerstdaags een mouw of broekspijp aan gepast.Opgemerkt oud-ledenbezoek aan de start in de persoon van niemand minder dan coiffeur Willy.De man van het eerste uur slijt nu zijn dagen als barbier van honden en katten.Het exemplaar in zijn bezit zorgt ervoor dat hij nu ook in de huiselijke bedstee werkloos moet toekijken hoe moeder de vrouw in de watte gelegd wordt door het kwispelende en ritselende hondenstaartje.Sportdirecteur van dienst was onze voorzitter die met kleine maar heldere oogjes de wedstrijd in goede banen zou weten te leiden.

Opgemerkte rentree van ook van Pantani die zijn held alle eer aandeed door een gehandtekende bandana onder de helm te dragen.Een eerbetoon om u tegen te zeggen!Gerd was net als Franky en Guy eveneens terug van de partij.

Onder leiding van de SB-PM en de MM (dit bestuur bestaat duidelijk uit keiharde pro deowerkers) trok een fijnmazig peloton zich op gang.Een vlakke aanloop werd gevolgd door enkele Vlaamse bulten die per ongeluk neergeplant werden in het vlakke Vlaamse landdecor.De bolide van Pantani was het zachtlopend vasttapijt van Toscane gewoon en de nieuwe confrontatie met ons Flandrienwegdek liep niet van een leien dakje : lek in de proloog van de wedstrijd.Franky gelastte zich met de reparatie en het viel daarbij op dat het oponthoud tot een minimum kon beperkt worden nu de MM deed alsof zijn neus bloedde.

Inmiddels tijd voor het serieuze werk : het voorgeborgte van de Schapeberg gevolgd door de eigenlijke Mont de Mouton.Een vreselijke kuitenbijter waarvan het stijgingspercentage recht onevenredig is met het puntentotaal van een voetbalploeg die ergens aan een Zuiderlaan resideert.Vreselijk heen en weer wiebelende fietsen,gekromde ruggen die als gebalde vuisten omhoog kropen en ondertussen mekkerende schapen die zich vrolijk maakten om zoveel lijdersschap op de fiets.Gelukkig wachtte er ons boven een koud buffet van de president-directeur sportif.Merci president!

Het 2de ritgedeelte zorgde voor een kanjer van een lekke band voor fondateur Mark die zijn buitenband eveneens naar de knoppen had gereden.Don Felipe de Rambo stond onbaatzuchtig zijn materiaalkist af waardoor de fondateur zijn weg kon verderzetten.De Mont de Misère en de Kapelleberg zorgden voor een verdere verzuring van het spierstelsel en als klap op de vuurpijl werd er nog eens duchtig sjette gegeven langs het kanaal Kortrijk Bossuit en langs de vaart richting Heule.Onze sportdirecteur nam hierbij het heft in handen door op zijn Patricks Lefevere’s de troepen bij te staan,aan te moedigen en zelfs even op sleeptouw te nemen.Schitterend gedaan nu de oortjes niet langer toegelaten zijn.

Kanjer van een rit,met dank aan parcoursbouwer Willy en medekopman Geert de MM.
89 km tegen 26,2 gemiddeld.
Tot zondag 7u30 voor een opnieuw gebubbeld parcours olv Geert Sioen!

Red Philippe

9 opmerkingen:

President zei

Mooi ritje en niet te lastig, maar één keer boven de 2000 toeren gekomen. Nog nooit zoveel water gezien. Onze PM is bij de marine geweest ofwel was de vraag op het ingangsexamen bij de Paribas: hoe vaart ge van Escanaffles naar Heule. Langs de vaart in Stacegem voelde ik mij Pol De Baeremaeker die de spurt aantrok voor Nico Mattan in Gent-Wevelgem.

SG zei

Zoveel water opzoeken is zijn manier om als hij thuis komt te kunnen zeggen : genoeg water, 't is tijd voor een pinte ! Gezien de voetbaluitslagen zou ik zeggen : ploeg dat veld om (Waregem) en Red (= nederlands!) Philippe. En op al die foto's zitten de meeste weer meer naast dan op de fiets. Ze gaan algauw denken dat we die uitrusting gebruiken om op congé te gaan en niet om te fietsen.

Anoniem zei

Meer naast dan op de fiets... ge moet gij klappen!!! :)

Anoniem zei

Volgens SG zitten we meer naast dan op de fiets,wel tis simpel,anders kunnen ze van ons geen foto trekken wegens de snelheid. Bij u speelt da gene rol,want ge gaat sowieso toch nie vooruit.

SG zei

Moe nu lusteren : wie reed er zondag nog als enigen achter de wagen van de sportbestuurder langs de vaart tegen 60 per uur : 1° Fieux junior, 2° Fieux senior (Fieux rules the world !). Al de rest tussen hunne kader !

SKATBEWAARDER zei

Mooi ritje en niet opgejaagd door de voorzitter. Wel atlijd jaloerse opmerkingen over de Boeren in ieder ritverslag. Dat moet toch knagen : een toptrainer hebben en iedere week spektakel terwijl op de Groeningekouter : wij willen voetbal zien, gescandeerd wordt.
Het begint al met de Sjors die niet lang zal blijven

springer zei

Gemoe opletten van pantani ze dien ried niet met water van den auchan ze.Ken da een kerke zien binnen gaan in firenze en ken zien buiten komen met een flesse onder zijne arme en het zag er geen geweun water ut ze pijs dat het straf spel is dat die da gehad hebt.

Anoniem zei

Twas de witte wijn van de paster zekers?

Anoniem zei

't es pantani die moet ipletten van oens!!!