contact

verslag van de rit van 9 augustus

16 renners aan de inschrijvingstafel op deze 9e augustus.De stylo van de MM wist niet waar hij het had.Laura was terug uit congé net als enkele flashy Tinekesvrienden die maar nipt de weegcontrole van sportdirecteur Johan overleefden.Met enkele bergklassiekers in aantocht wordt het bijtrainen in het zwart ten einde de clubkas niet te moeten bezwaren met wegentoltaksen en kruipolieaccijnzen .De Secretary-general zal vermoedelijk wel bereid gevonden worden in deze een oogje dicht te knijpen.Onze Dalai Lama,heerser van vele wieleroorlogen,verscheen aan de start in een glimmende bolide waarvan de kleuren compatibel zijn met de Tente-uitrusting.Enig in de clubgeschiedenis en misschien kan de sponsor wel bereid gevonden worden onze huidige exemplaren in het groen te laten herspuiten.

Parcoursbouwer Geert Sioen verscheen na Don Felipe de Rambo aan de start en nam samen met een afgetrainde Dirk onmiddellijk het voortouw in een etappe die ons naar ongekende hoogtes zou brengen.

In het eerste ritgedeelte werden er volop vakantieideëen en scoutingsverslagen uitgewisseld.Er zaten veel bruikbare gegevens tussen en zo te horen zelfs ideale locaties om met de club voor aanvang van het seizoen op hoogtestage te trekken.Dit zou kunnen gekoppeld worden aan een midweektrainingskamp tijdens het seizoen en een decompressiestage na het seizoen.Wie de schatbewaarder-penningmeester het nut van deze uitgaven kan aantonen en hem er tevens toe kan aanzetten de nodige fondsen daarvoor vrij te maken,krijgt door Tineke van Heule onmiddellijk het brevet van keizer opgespeld tijdens de eerstvolgende kampioenenviering.Benieuwd of er zich een Zorze Leekens onder ons bevindt!Na een 30-tal km verdween onze Dalai Lama gekraakt en gebroken maar geruisloos uit het peloton.Zijn gelegenheidsbolide bleek niet compatibel te zijn met zijn lichaamsmaten en dat liet zich voelen in al Luc’s geledingen.Werk aan de massagewinkel voor Laurette.De eerste noemenswaardige helling van de dag was de Kortekeer,een spinnijdige Vlaamse bult die littekens achterliet in ons spierweefsel.Youngster Tim was opnieuw in de voorposten te bespeuren en bewees hiermee alvast geen concurrentie te moeten vrezen om als beste jongere te worden uitgeroepen.Na een gegroepeerde afdaling was de Boigneberg aan de beurt en ook hier éénzelfde scenario.Op deze lange helling bewezen o.a. de vakantiegangers Ivan,Ringo,Bart,Dirk,Petra en Geert Depoortere dat ze het trainingsschema van de club perfect hadden opgevolgd.Klasse!

Tijdens de pitstop bezorgde sportdirecteur Johan ons suikerswafels en flesjes gerecycleerde urine vanuit het ruimtestation van De Winne!Uniek in onze clubgeschiedenis.Bedankt Petra,Dirk en Johan!

De wedstrijdjury hield ondertussen een kledij-audit en daaruit bleek dat de regerende kampioen opnieuw in zware vestimentaire overtreding was.Er werden net geen Zwitserse strafpunten uitgedeeld maar de meegegeven boodschap was klaar en duidelijk : zich houden aan de tricolore regels of alle vergaarde seizoenspunten worden overgedragen aan Tim.Omdat het dan in de familie blijft zouden de successierechten tot een minimum kunnen beperkt worden met dank aan de SG voor zijn genereuse medewerking.Het wordt volgende week uitkijken hoeveel man een verwittigd kampioen er waard is!In het slot van de etappe dook opnieuw opperboer Dury op die zich met zijn elegante traktor aan het onthaasten was na het halve debacle van zaterdagavond.Onze sportdirecteur was plots in geen wegen en velden meer te bespeuren.Plots kwam hij opnieuw te voorschijn met gescheurde kledij en het verkeersbord scheef op zijn dak.Bleek dat hij midden de opnames van boer zoekt wilde vrouw was terechtgekomen!

Schitterende rit,waarvoor dank aan Geert Sioen!95 km tegen 26,2 gemiddeld.Tot volgende zondag 7u30 voor een opnieuw pittige Alpenrit!

Red Philippe

4 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van onze kampioen, geschreven in zijne kampioenentrui. Wat een klasse! Bedankt aan Geert voor deze schitterende Vlaamse Ardennenrit. Binnen 14d het vervolg van zijn trilogie. Sterke collectieve prestatie van de Tinekesvrienden, veel hoogtemeters zonder problemen overwonnen. Indrukwekkende demarrage opnieuw van Red Philippe op zijn pannelatten van de Leiebrug, weeral werk voor 't stad!!

Francky Dury zei

Mijn excuses aan de Tinekesvrienden voor het hinderen in Otegem. Ik was mijn functievoertuig aan het inrijden dat ik kreeg van De Bond als hun nieuwe terreinverzorger.

SG zei

Als het de mannen van essevee niet meer zou lukken op het voetbalveld, wat precies al aan het gebeuren is, dan hebben ze toch nog een alternatief : het veld omrijden met het bondsvoertuig van de trainer en patatten planten ! Toch iets wat zelfs de mannen van de kaveka niet meer kunnen, want daar hebben ze tijdens een van de vorige seizoenen beton gegoten.

KOARLE zei

Wik e da doar met diene Dalama of hoe dat'n woak noemt.'t schoap was ol de preute of achter 5km. Materioal van diene kerele es in orde, moar 't zin zin bièn die te kort an't komen zin. Oude menschen krèmpen, dus moetne zin zoate verlègen. Zegt dat Koarle 't gezeid et.