contact

verslag van de rit van 23 augustus 2009

19 zonnekloppers aan de start van deze bergklassieker richting Vlaamse Ardennen en Frasnes –Les-Anvaing.
Het peloton blijft verder aangroeien tot groot jolijt van bestuur,journalisten,managers en supporters.
We mochten zelfs een vrouwelijke testster verwelkomen die meegekomen was met een poulain van onze Dalai Lama die zelf ook nog eens van de partij was.

Hij is dit seizoen verwikkeld in een ferme strijd voor de rode lantaarn al wordt het nog moeilijk om-in tegenstelling tot een bepaalde groenrode straatvoetbalploeg - niemand voor te laten gaan.

Om even in de voetbalsfeer te blijven en om zeker te zijn dat de boodschap niet in dovemansoren valt : KVK deed FCB wanhopig en zonder resultaat jagen op een 3e doelpunt dat er – gezien de kwaliteit van het Kortrijks stortbeton –maar niet kwam.

Gelegenheidssportdirecteur was niemand minder dan Ringo die bij het idee alleen al van 4u te moeten stilzitten in de wagen serieuze baalneigingen kreeg.Dr.Porte kon evenwel elk opkomend gezondheidsprobleem direct in de kiem smoren.

Parcoursbouwer Geert Sioen bewees opnieuw zijn klokvastheid door om 7u29 stipt zijn opwachting te maken aan de sfeervolle vertrekplaats.Deel 3 van zijn trilogie “Hoe maak je van een Tinekesvriend een berggeit” werd om 7u32 opengeklapt en door alle aanwezigen moedig en met zin voor zelfopoffering doorbladerd tot het zweet uiteindelijk in beekjes van een gegroefd en door de inspanning getekend gelaat naar beneden gutste.

De aanvangskilometers werden gekenmerkt door een gezapig tempo dat iedereen toeliet langzaam maar zeker op temperatuur te komen.

De natuurpracht van de Vlaamse Ardennen ontplooide zich voor onze ogen en door de heldere sterrenhemel en bij volle maan werden unieke vergezichten op ons netvlies gebrand.Betoverd door zoveel pittoreske beelden werd het glooiend landschap alsnog vlot onder de professionele wielen geschoven.Rambo had opnieuw af te rekenen met een tegendraadse Marcel Kint die telkens zwaar tegenpruttelde en maar bleef discussiëren over de zin en onzin van sterke stijgingspercentages en de gevolgen daarvan voor een via pace-maker aangedreven derailleur.Enorme consternatie in Les Eaux toen de kopgroep zich lied misleiden door een dichte horde supporters en zodoende de verkeerde kant opsloeg.Don Felipe de Rambo overschreed daardoor voor de eerste keer in de clubgeschiedenis en met de vingers in de neus als eerste de top van een heuse col van 2de categorie.Een krachttoer om u tegen te zeggen.Ondertussen liet David een lekke band noteren die vakkundig door onze ECHTE materiaalmeester Franky hersteld werd.Een zeer welkome bevoorrading viel ons te beurt met dank aan sportdirecteur Ringo die had gezorgd voor energiedrank,spacerijsttaartjes en vervolgens aan elk een bandana overhandigde.Bedankt Ringo!

In de 2de rithelft werd ook de kampioen het slachtoffer van een lekke band en opnieuw redde Franky het peloton van een lang oponthoud.

Met de wind in de rug ging het gezwind richting Heule alwaar er langs het kanaal nog eens duchtig de pees werd opgelegd.

Opnieuw heel mooi werk van Geert Sioen die nogmaals bewees uit het goede parcoursbouwershout gesneden te zijn.
102 km tegen 26,2 gemiddeld,liefst 721 hoogtemeters overwonnen, sterke collectieve prestatie van deze wielerclub!
Tot zondag 7u30 voor de laatste van augustus 2009!

Red Philippe

9 opmerkingen:

President zei

prachtige rit waarvoor dank aan Geert. ons nieuw lid Ringo is een klasbak, niet alleen zelfgemaakte spacecake maar ook een RingoBuff relatiegeschenk werd ons overhandigd tijdens de pauze. De bestorming van zijn wagen deed mij denken aan beelden van UNIFOR in Somalie.

KOARLE zei

Merci Geert voor de 3 schôane ritt'n. Oei wil klemmer kommen moet noar de bergen goan en nie zoag'n. Oei gene klemmer wil kommen moei noar de zee rienen en ge kunt doar in 't woater springen en leren zwemm'n of verzupp'n

pantani zei

Opnieuw een mooie zondagmorgen
met zulk weer maak je je geen zorgen

Het parcour was opnieuw magnifique
t'was gewoon prachtig,heel chigue

Vergezichten waren van de partij
ze leken zo ver en tegelijk dichtbij

Rijsttaart en bandana's als cadeau
dat kregen we van onze Ringooo

Het wekelijks verslag wordt door 1000en gelezen
naar t'schijnt zelfs door de Waregemnezen

Man man,wat gaan we nog allemaal meemaken
daarom is het op zondag een plezier te ontwaken

Red Philippe zei

Skitterende poëzie,Pantani!
De Tinekesvrienden,de club to be!

Unknown zei

poezie kent tie wel ze pantani moar in de rit sta zijn name niet ze zijn pulle water van toscane is al up zekers.lol

pantani zei

Ge moet maar ne keer kijken in alle verslagen van het seizoen hoeveel keer mijn naam ter sprake komt.Wat da water betreft,der is een camionske onderweg.Heb zo'n klein vermoeden dat er hier een reisgezel achter steekt.Als dit zo is zal mijn wraak zoet zijn.LOL

springer zei

T is te hopen da da camionske nie in panne valt aan den tunnel.lol
Ma ja er is al water onderbane van auchan wok.lol

Guido Gezelle zei

Kippevel krijgekik van da gedicht van onze Pantani. Wat een talent. En klimmen kant ie ook, da heb ik zundag gezien, toch van zijnen achterkant.

pantani zei

Diene springer en/of naomi is dus wel degelijk een collega fietser die met ons op verlof in toscane is geweest.Die probeert hier wa show te geven door wa te lachen met mij(tis van uw vrienden da je moe hebben)terwijl ie daar in de bergen meer mijn achterwiel heeft gezien da wa anders (blijven trainen manneke,LOL).Graag had ik van mijn tinekesvrienden wa raad en commentaar gewenst hoe ik mij kan WREKEN. groeten pantani LOL