contact

Verslag van de rit van 2 augustus

Na de hete temperaturen van vorige week eindelijk nog eens een echte Belgische zomerrit in een zuurstofrijke buitenlucht.Voor hen die er nog mochten aan twijfelen,zuurstof is inderdaad nog altijd een vloeibare materie waarvan het soortelijk gewicht iets lichter is dan dat van hemelwater.Dat laatste viel dan ook met bakken uit de lucht en de president had ongetwijfeld de buienradar tot in de vroege uurtjes bestudeerd want hij stuurde zijn kat naar het voorgeborgte van de Vlaamse hel,beter bekend als Vlaamse Ardennen.Toch 7 echte waterkiekenflandriens aan de start onder leiding van sportdirecteur Bernard.Zijn overgewicht ter hoogte van de ventrikulaire spieren verraden evenwel een gebrek aan wedstrijdritme bij onze club.We mochten ook een stijlrijke en kersverse tester verwelkomen die luistert naar de naam Tom (what’s in a name!).Ons dynamisch bestuur laat niets aan het toeval over en bewijst hiermee te beschikken over een geolied scoutingsapparaat die op elk moment van het seizoen een schaduwpeloton kan samenstellen.Enkel echt professioneel omkaderde teams kunnen met dergelijke wapenfeiten uitpakken,waarvan akte.

Onder impuls van Joost mag het weten en de materiaalmeester (die samen met de schatbewaarder-penningmeester het hoogste cluborgaan vertegenwoordigde) trok het peloton zich op gang onder een treurende en in donkergrijs gehulde hemel.Regendruppels zo groot als kokosnoten martelden helmen en ledematen,deden zonnebrillen verbleken en herschiepen de Tente-uitrusting in rouwkledij die het voordeel bood dat sommige buikomtrekken op slag atletischer voor de dag kwamen. Het Italiaantje van de materiaalmeester volgde het voorbeeld van de president en bleef ook knusjes op de sofa tot groot jolijt van moeder de vrouw die eindelijk nog eens de zondagmatinale erkenning kreeg waar ze recht op heeft.Zondag sofadag.Een met geelzucht besmette Eddy Merckx kon weer eens voor de MM de regenkastanjes uit het vuur rapen.

De etappe lag bezaaid met 4 cols van vierde categorie en de Tiegemberg,col van 3de categorie.Deze overgangsrit kon dus wel eens een kolfje naar de hand van de spurters zijn alhoewel ook een klassiek geschoold renner op dit parcours brokken zou kunnen maken. De eerste hindernis van de dag kreeg een aanval van David te verwerken die evenwel vlot gecounterd werd door tester Tom met in zijn zog meesterknecht Tim.Het was uiteindelijk toch David die de punten voor de bergprijs wist binnen te halen voor het duo Tom en Tim.In de duizelingwekkende afdaling kwam het tot een hergroepering en bijna miste de radio 1 motor een bocht.Door de helse,soms zelfs apocalyptische weersomstandigheden, was het niet meteen duidelijk of het opnieuw Carl Berteele was die achteraan op de motor aanwezig was.Eénzelfde scenario op de 2de helling van de dag al leek Tim halverwege even tussen zijn kader te hangen.Als waterdrager in dienst van Tom had hij zich gisterenavond wat verkeken op het rittenplan met als gevolg een verkeerde inschatting van de lengte en het stijgingspercentage van de klim.Hij bleef evenwel verbeten en molenwiekend vechten en kon alsnog op de top een podiumplaats bemachtigen.Sportdirecteur Bernard liet vervolgens een heerlijke bevoorrading aanrukken: mille feuilles en lightwafeltjes overgoten met heerlijke wijn.Merci Bernard,pure klasse!

Opnieuw dezelfde hoofdrolspelers op de Tiegemberg al keek Tom deze keer de kat uit de boom om uiteindelijk toch op zijn Armstrong s naar de kopgroep te fietsen.Het bestuursduo hing intussen ook al halverwege zijn kader en Don Felipe de Rambo bewees dat hij en Cellie zich kiplekker voelen in dit weer want geen van beiden waren kapot te krijgen.Red Philippe plaatste opnieuw een flitsende demarrage op de Leiebrug,sloeg een gat maar liet zich dan door een ontketend pelotonneke inrekenen.In de centrumstraten van Heule was het uiteindelijk Tom die de bloemen kreeg,voor Tim en Joost.Prijs voor de strijdlust ging naar David,die van beste jongere naar Tom (wat een entree!),trofee voor beste ploegmaat was voor Tim en rambo leverde zijn pechtrofee van verleden zondag opnieuw in bij de wedstrijdjury.Fantastische waterrit,91 km tegen 25 gemiddeld.Tot zondag 7u30!

Red Philippe

11 opmerkingen:

President zei

Proficiat aan de dappere waterhoenen. De titelverdediger doet alweder (let op het woordgebruik)een goeie zaak in het klassement. Van moed en zelfopoffering gesproken! En de Wetterzentral had alweder gelijk!

KOARLE zei

't is in zuk were dan de echte flandriens noar butten komen. Dandere bluven 'tus bie de stove en bie ulder wuf

pantani zei

gelukkig zit ik in italie met temperaturen rond de 30 graden.
heb er intussen mijn 2de ritje opzitten, met 800m hoogteverschil.
prachtig verslag en proficiat aan alle waterkiekens.

Anoniem zei

Kleine zetfout van Red Philippe
De materiaalmeester heeft wel 150 meter kop gedaan en was al verkeerd gereden met zijn Merckske.

Red Philippe zei

Nog ne goe congé Pantani en merci voor de bloemen :-)

Anoniem zei

Min wuf es weg,min wuf es weg,woar zoe ze zin,woar zoe ze zin?

KOARLE zei

Ei zundag goan rien? Dat zit ze bie den dien die 'tus gebleven es.

Anoniem zei

Bie wiene??Ze woren biekans ollemolle thus,de mietjes

KOARLE zei

Der zinder die ol heel 't joar tus bluven. De die goant zeker nie zin en der woaren der een poar up vajoze, de die zint wuk nie. Wie SCHIET!!! er nog overe?

Anoniem zei

Ten è toch nie woar é...Carl Berteele ip de moto was't er nie!

KOARLE zei

Zoutn duven