contact

Verslag van de rit van 28 maart 2010

17 tinekesvrienden hebben hun wekker tijdig doorgedraaid en staan aan de start van deze rit die olv Dirk en sportdirecteur Petra richting boeregem en contreien zal verlopen. Ook aan den depart tester Bjorn aangebracht door Flandrien Ringo die als enige in korte broek ten koetshuize verschijnt. Kevin daarentegen test het sanitair van de ingehuurde clubinfrastructuur waarna de MateriaalMeester van de President de dwingende opdracht krijgt nazicht uit te oefenen op het gebruik van de WC-borstel, kwestie van niet in vieze papieren te komen bij de eigenaar. Enkele vermoeide atleten aan de startlijn: Pantani en Dirk reden zaterdag samen met Gerd en Ivan de E3 prijs, 150km en 11 hellingen alzo de fondateur: 3 flessen champagne en 2 bakken bier als VIP E3 waren zijn cols. De PenningMeester wil enkele goedgelovigen wijs maken dat Zulte de avond ervoor Anderlecht met O-2 ging verslaan maar het liep enkele uren later enigszins anders…..
Grote afwezige en gespreksonderwerp van de dag is de regerende kampioen Red Philippe die door het ongeval van vorige week 2 maand buiten strijd is. Dit betekent dat het ritverslag voor die periode van een minder literair niveau zal zijn en zal besparen op de metaforen .
Onder een stralende lentezon vertrekken we via landelijke wegen naar Ingelmunster, Meulebeke en maken de verbinding Mandel-Leie vallei. Tester Bjorn wenst na 17km de technische hulpverlening van de club op de proef te stellen dmv een leegloper. Rambo is de samaritaan van dienst en een tevreden Bjorn kan weer in het zadel. Even later is Tim de pechvogel maar Petra installeert in een formule 1 recordtijd een nieuw achterwiel. Willy die het medekopmanschap opeiste wegens de neuzen richting boeregem laat na de passage aan de regenbooggroenselmarkt de jonge gasten David en Kevin aan het commando. Gestaag klimmen we naar Gijzelbrechtegem waar de lang verwachte pitstop ons een uitgebreid koud buffet van repen en fruitsap allerhande brengt. Waarvoor dank aan Petra en Dirk. De club staat al klaar om opnieuw te vertrekken als de Fondateur binnensukkelt, omgeven door een niet te pruimen dranklucht. Hij smeekt de inrichters om vlakke wegen richting stede. Niets van zegt Dirk en we bestijgen nog de Tiegem via de pitoreske achterkant. Na een hectische afdaling blijft de onvermoeibare Dirk beuken tegen de wind in richting homebase. Geert Sioen hangt al een tijdje aan de rekker maar verrast met een spectaculaire demarrage op het fietspad van de nieuwe brug over de vaart. Tim gaat hem met reservewiel achterna. Nog bitter weinig liefhebbers voor het traditionele spurtje langs de vaart. Alleen Tim , Ringo en de President hebben nog wat reserve in de kuiten.
Moe maar gelukkig bollen we Heule binnen. Prachtige rit langs mooie landelijke wegen. Geen enkele rally kan dit beter. Proficiat Dirk. 75km aan 26 gemiddeld.501 hoogtemeters. parcours, hoogte en snelheid zie Garmin gegevens via URL http//connect.garmin.com/player/28348016

President

6 opmerkingen:

Vanuit de lappenmand zei

Weergaloos ritverslag op Anderlechtniveau!
De lappenmand ligt bezaaid met draadjes,watte en verband,ik had een onrustige nacht voor de rit en het ontwaken verliep met de ogen en billen dichtgeknepen.De handkaderbreuk is opnieuw aan mekaar gelast en de riekoorden werden kruiselings hersteld.Voordeel is dat der kampioenetrui minder slijtage zal vertonen op 't einde van 't seizoen en dat de vélo langer nieuw zal ogen.De energiedrank wordt voor 2 maanden vervangen door geurige koffie en de energierepen door al even geurige en krokante pistolets.Geef mo buzze de zundagnuchten,zoe'k zeggen zoda je ollemolle utgeput zit ok min karreke erwere kan aanhaken.
Voor de depressieve boeregemsups deze raad : geef forfait als je de volgende keer naar de hoofdstad moet.Minder kosten en vuve nul oogt schoner dan zesse nul.

Greetz en tot de zevende dag!

Red Philippe

pantani zei

Ringo, goed van u da ge in korte broek verschijnt,maar wil je aub in het vervolg uw benen scheren,het oog wil ook wat.

Anoniem zei

Uw vrouw zegt het pertangs anders...
Ringo.

pantani zei

ja kweet,daarom ook gaat het licht nooit aan.

Anoniem zei

Niettegenstaande de auteur zelf meent dat het niveau beduidend verlaagd is na het uitvallen van 'vanuit de lappenmand'meen ik toch dat wat de president uit zijn gouden Cross liet vloeien minstens evenwaardig is aan wat we tot nog toe gewoon waren. Is er bij de selectieproeven bij de Post een item 'opstel schrijven' misschien? In ieder geval president, doe zo verder. Voorwaarde is natuurlijk dat je je maandelijkse snoepreisjes naar den Ardèche en de Provence afzegt om ons wekelijks te kunnen vergezellen op onze fantastische tochtjes doorheen Vlaanderenland. Weet dat nog iemand als don Felipe de Rambo week wordt als hij noodgedwongen eens een zondag aan de kant moet blijven staan. Ik wil voor geen euro ter wereld mijn wekelijks zondagtripje missen. Het gezelschap neem ik er graag bij. Weet ook dat mijn echtgenote het toejuicht dat ik wekelijks met een bende atleten (fondateur uitgezonder natuurlijk) mag optrekken, zodat ik mijn energie nog ergens anders kwijt kan?
Greetz en tot zondag.
Greetz Rambo

PS. Ringo, hou nog maar wat aan je winterhaar. Zo te zien op den thermometer zult ge zondag nog uw bescherming kunnen gebruiken.
Twordt weer weer voor de echte Flandrien.

Anoniem zei

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.