contact

Verslag van de Merlijntjerit 220810

Maar liefst 20 strijdlustigen aan de start van de Merlijntjesrit. De kampioen was nog eens uit de doden verrezen en doet nu een ambitieuze gooi naar een plaats in de top 20.Een voor de gelegenheid Dirkloze en jarige Petra maakte als eerste haar opwachting. De jaren hebben duidelijk geen vat op haar gedrevenheid en uiterlijk of was het het smachten naar de atletische Tinekesvriendkussen die haar de energie hiervoor leverde? Wim maakte fier zijn opwachting in een onvervalste gele Pantanitrui om de onsterfelijkheid van zijn idool te beklemtonen. Een overgelukkige voorzitter verkondigde fier dat zijn TV-toestel al 10u op teletekst p 505 staat te knipperen : Anderlecht viel de eer te beurt eens naast KVK aan de leiding te mogen pronken! Leider Rambo verscheen zoals altijd klokvast aan Ten Koetshuize met de reeds half verdoofde oppergaai in zijn achterzak en de SG ten slotte liet de allergrootste nog eens aanrukken omdat de wolken niet al te katholiek naar beneden leken te lonken.'t Is ver gekomen dat de allergrootste vaderlandse wielertrots enkel nog mag aantreden als het geen weer lijkt te zullen worden om er een hond door te jagen.
Sportdirecteur David maande zijn troepen aan de wielen in beweging te zetten toen die duivelse Streuvelsvijanden ons als onvervalste cyclocrossers rechts passeerden. De SB-PM mankeerde niet en drukte de knop van zijn Garmin 705 in om vervolgens op automatische piloot en met de benen van kompaan Geert de rit vol te rijden. Wat een hoogtechnologisch aangedreven wielerclub! Willy beweerde nochtans reeds om 3u uit zijn slaap te zijn gerukt na een nachtmerrie over dienst weigerende batterijen. Insiders daarentegen meenden te weten dat de reden eerder een overdosis Irish Coffee was, letterlijk en figuurlijk geschonken door zijn echtgenote.
De overgangsrit kende een rustig verloop en daar was de kampioen allerminst rouwig om. De KVK - , Bo Braemfanclubsuccessen , fietsloze weekends en slaaptekort hebben zijn conditie enigszins ondermijnd en het was voor hem dan ook harken om niet in de bezemwagen te verzeilen. Het woord plooien staat evenwel niet in zijn woordenboek of zou het de kampioenentrui om schouders zijn die voor de nodige adrenaline zorgt?
Halfweg in Wontergem ,aan de boorden van de Zeverenbeek (toeval of niet?) ,werd halt gehouden voor de bevoorrading door David en de pralines van de jarige Petra , waarvoor dank! Pantani werd voor de gelegenheid in 't geel vereeuwigd op de gevoelige plaat terwijl het peloton collectief eer betoonde aan het bronzen beeld van oerflandrien Lucien Buysse, winnaar van de langste Tour ooit, die van 1926. Alleen gepensioneerde Willy herinnert zich ieder detail van deze glansrijke overwinning nog. Ringo viel de twijfelachtige eer te beurt lek te rijden maar mecanicien Franky zorgde er in een mum van tijd voor dat de MM met het schaamrood op de wangen werkloos mocht toekijken. Petra maakte van het oponthoud gebruik om haar verjaardagscadeau van zijn verpakking te ontdoen. De condoomverpakking bleek evenwel nogal onwillig en Petra's smeekbede om hulp werd bij sommige hormonenboys verkeerdelijk geïnterpreteerd als een uitnodiging tot rollebollen tussen de maïskolven. Gelukkig kon de jarige na enig peuterwerk in extremis nog zelf de klus klaren.
De kampioen hing inmiddels al kreunend tussen zijn kader,dromend van boterhammen en een verse vochtbaxter in ons clublokaal 't Merlijntje.
De droom werd werkelijkheid en Johan verwende het peloton op kosten van de rijkgevulde clubkas op boterhammen met gehakt,mosterd en drank naar keuze.
De president sloot het spektakel af met ene oneliner die kan tellen : "KVK heeft al 11 punten voorsprongen op de Oostvlamingen uit Zulte : 5 nu en nog 6 van de toekomstige onderlinge duels".
Gelijk heeft hij!
Prachtige overgangsrit waarvoor dank aan Garminparcoursbouwer Willy!
72,50 km tegen een gemiddelde snelheid van 26,50.
Tot zondag!
Red Philip

herbeleef de rit op GARMIN URL http://connect.garmin.com/player/45609953

1 opmerking:

President zei

Mooi verslag , duidelijk geschreven in vermoeide staat, dank Kampioen. Proficiat aan de PM en zijn GARMIN voor de prachtige rit, echt wielertoerisme