contact

Verslag van de rit van 8 augustus 2010 Wortegem&Petegem

17 uit de kluiten gewassen Tinekesvrienden aan de start van deze congérit.

De Streuvelsvijanden zaten met zijn drieën broederlijk aan de inschrijvingstafel vol verwachting uitkijkend naar een 4de man. En Petit comité moest dan nog beslist worden of het manillen zou worden of rondjes rijden rond de Heulse kerktoren.

Opgemerkte rentree overigens als sportdirecteur van een nog altijd messscherpe kampioen. De geruchten over een liederlijk leven à la Tom Boonen blijken alvast geen lichamelijke sporen te hebben nagelaten. Of hij conditioneel nog up to date is,kon evenwel niet achterhaald worden.

Parcoursbouwer van dienst was niemand minder dan Joost waarvan gefluisterd wordt dat hij vaak in het zwart rijdt. Ook een oude nieuwe bekende gast aan de start, nl. de stijlrijke Jean-Pierre.

De karavaan trok zich om 7u33 op gang en raapte in extremis nog klassementskoploper Rambo op. Don Felipe werd vanmorgen verwacht op het Koninklijk Paleis maar kon rekenen op clementie om zijn kansen op de tricolore trui niet in het gedrang te laten brengen. Een blik op de klassering leert overigens dat dit één van de spannendste kampioenschappen wordt van het laatste decennium. Het dreigt secondenwerk te worden tot aan de meet.

Het werd een rustige aanloop gekenmerkt door gekeuvel over de vaderlandse voetbalcompetitie. Zoals bekend werd de kopploeg van de streek bestolen op Lokeren en kreeg het kleine broertje het deksel op de neus van KV Mechelen. Het was een sportieve SB-PM evenwel niet aan te zien al viel het wel op dat hij zijn negatieve energie kwijt wou door gretig aan de zijde van Joost aan de kop te sleuren.

De SG kende even een zwak vestimentair moment en wou zich al in’t begin van de rit van ballast ontdoen. Het bekwam hem niet al te goed want in een mum van tijd verzeilde hij in een Schleckpositie. Een waakzame Jean-Pierre bracht Jacques terug in de voorste Contadoriaanse gelederen. Het regende inmiddels overjasjes in de bezemwagen gezien de temperatuur recht evenredig steeg met de toenemende hartfrequenties.

Het glooiend landschap werd gretig onder de wielen geschoven . De achterkant van de Tiegemberg deed dienst als vroege kuitenbreker en daarbij viel het op dat de nrs 1 en 2 van de klassering – Rambo en de Fondateur – mekaar van geen vin lostten. Het was aandoenlijk om zien hoe beiden zelfs bijna surplacten ten einde de sportdirecteur ook enig spektakel te bezorgen in de soms langgerekte staart van het peloton. Vooraan leek Tim de man in vorm gevolgd door Yvan de verschrikkelijke.

Een welkome bevoorrading voorzag de atleten van verse suikers en calorierijke frisdrank waarop het 2de ritgedeelte in een verhoogd tempo kon aangevat worden. Joost zorgde niet alleen voor een pittige etappe,ook de mooie vergezichten mochten er wezen en streelden het oog van een vooral volop genietende sportdirecteur.

De place to be van streekvoetbalhater Willy Naessens werd in ijltempo voorbijgefietst. Waarom Zuid-West-Vlaanderen sponsoren als het ook in de verre kempen kan?

De finale voltrok zich langs de boorden van de vaart waar een in 3 waaiers gescheurd peloton beukend richting Heule trok. Het sputterend gaspedaal van de volgwagen kon hier dieper ingedrukt worden waarop een dankbare toerentalwijzer nog eens een erectie kreeg.

Verfrissende en zeer aangename rit waarvoor dank aan Joost en de collega’s kopmannen.

92 km aan 26 gem; 661 hoogtemeters!!!

herbeleef de rit en de kronkelende wegen op

GARMIN Martin http://connect.garmin.com/player/43661059

GARMIN Dirk http://connect.garmin.com/activity/43692025

Tot volgende zondag voor de oorlogsrit!

Red Philippe

3 opmerkingen:

President zei

Dikke proficiat aan parcoursbouwer Joost. Prachtige rit om te koesteren aan een verstandig tempo.Iedereen heeft zich gejeund. Joost heeft de wiskundige stelling weerlegd dat de kortste afstand tussen A en B een rechte lijn is. Alle letters van het alfabet werden aangedaan. Dank aan sportdirecteur Red Philip voor de bevoorrading en het verslag. Tot zondag!!

SG zei

De kortste weg tussen A en B is dan misschien wel geen rechte lijn, maar in elk geval wel de minst lange, hoewel ik daar na de rit van zondag ook mijn twijfels bij heb. Hartelijken dank aan de parkoersbouwer van dienst, aan de sportbestuurder/verslaggever en aan al de rest voor de "skitterende sfeer van de konijn op de plein".

Brika zei

Ge ziet, oei veel tid ét kundje nogals schone ritn moaken, merci Joost, iedereen ét em gejeund, de vitesse was goe en iedereen koste volgn, oeik de die met ne kop lik ne water(bier)meloen. Ook merci an De kampioen van de afwegiheden, Fluf, voor die cakes die over tid woaren en die drank.