contact

Verslag van de rit van 13 maart 2011 Avelgem

Massale opkomst voor de 2de rit in de Tour. 24 jongelui verdrongen zich aan de start van deze overgangsrit die de voeten van de Vlaamse Ardennen zou kietelen.

Een messcherpe champ Rambo vierde zijn wederoptreden,de Sangriastage had hem zichtbaar veel deugd gedaan.

Naast Petra en Dorine maakte nu ook Grietje van Hans haar opwachting,het vrouwelijk deelnemersveld blijft week na week aanzwellen.

Pienter als hij is had Joost de rol van sportdirecteur gedelegeerd aan zijn echtgenote die een ochtend kontjeskijken wel zag zitten. Liefde is…delegeren. Onze president legt bij dit woord altijd de nadruk op de 2 laatste lettergrepen,het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. We hadden aan ten Koetshuize eveneens af te rekenen met concurrentie van de B-ploeg der Streuvelsvijanden,1 man en 1 paardekop.

De MM (wat een dynamisme voor zijn leeftijd!) en Joost trokken direct de kop en hielden het tempo strak. De fietshelden van zaterdag (o.a.kandidaten Rondewinnaars Tim,Dirk,Bjorn en Yvan) beperkten zich tot het losgooien van de spieren.

Het was tevens uitkijken geblazen wie tijdens dit pril seizoensbegin de prijs van de eerste “crevaison” ging wegkapen. De topfavorieten beloerden mekaar maar het was uiteindelijk niemand minder dan champ Rambo die als allereerste het “platclublied”uit volle borst mocht aanheffen. De nieuwe remblokjes op alle bolides zorgden ervoor dat het peloton met gierende banden als de bliksem tot stilstand kwam. De champ kreeg een eervolle vermelding en van Guy bloemen met de pot er nog aan naar zijn hoofd geslingerd. Terwijl de MM hijgend boven zijn stuur hing,gelastte Franky zich met de reparatie die heelwat voeten in de aarde had. Wilier is niet compatibel met Aldibinnenbandjes en de herrezen pump blies liever lucht in de grassprieten dan in de luchtkamer. Campagnola bracht de uitkomst en bezorgde de kuiten van Rambo een hormoneninjectie .

Boer Sjarel van de plaatselijke boerderij kwam vervaarlijk aangestormd maar de profetische woorden van Rambo : “oje moe kakken,moe je kakken” deden hem de aftocht blazen,zachtjes prevelend van “als je moest werken zou je dit niet tegenkomen”.

Consternatie toen ter hoogte van de Prairie in Avelgem de wagen van de sportdirecteur de geest dreigde te geven. Voor het eerst in de geschiedenis van de club diende een sportdirecteur vlug te denken en de oplossing werd geruisloos aangeboden : de dochter van Joost dook op tijdens de bevoorrading (bedankt Joost en familie voor spijs , drank en razendsnelle interventie) met een gloednieuwe volgwagen! Wie doet het deze club na?

We dolden verder wat met de Kluisberg,reus van de Vlaamse Ardennen. Met gretige ogen wou die de Tinekesvrienden en – vriendinnen één voor één opslokken ,maar we bleven ongrijpbaar voor zijn grijpgrage armen vanwege te vroeg op het seizoen.

De vorige week totaal overtrainde Red Philip peddelde deze keer rustig mee in de buik van het peloton en kwam zich tijdens de finale zelfs moeien in de voorste gelederen.

Franky plaatste in de Kortrijkstraat een snedige demarrage die hem de etappewinst opleverde.

66 km tegen 26,2 gemiddeld.

Tot zondag!

Red Philip

Geen opmerkingen: