contact

Verslag van de rit van 6 maart 2011-Houthem

Opener van het seizoen met een mooie opkomst van 22 goed ingepakte renners gezien de ijzige temperaturen.

De rit werd overschaduwd door de droevige mare dat Abel,vader van de president ,overleden was.
Hij was jarenlang een trouwe Tinekesvriend en het zal de huidige generatie ongetwijfeld bijblijven dat Abel 2 seizoenen terug als sportdirecteur in de berm belandde toen hij diende uit te wijken voor een tegenligger . Deze gebeurtenis werd trouwens vereeuwigd en is zichtbaar op de blog.
Rust in vrede Abel en in naam van alle clubleden betuig ik ons medeleven aan onze voorzitter en zijn familie.
De begrafenisplechtigheid vindt donderdag plaats om 11u in de kerk van Gullegem.

Naar jaarlijkse gewoonte begon het seizoen met de fietswijding om onheil en tegenspoed ver weg te houden van ons peloton. De plaatselijke herder kwispelde er lustig op los met gewijd water dat weigerde te bevriezen.
Ons team werd uitgebreid met 2 nieuwe leden,Dorine, echtgenote van Franky en een topatleet die luister naar de naam Bjorn Vens. Vanaf heden moet Petra dus niet langer alleen de vrouwelijke honneurs waarnemen en de club dingt op die manier mee naar de prijs voor positieve discriminatie. Nu nog de Raad van Bestuur een vrouwelijke touch meegeven!

Onder de afwezigen telden we o.m. kampioen Rambo (met de kampioenenpremie op hoogtestage in Spanje),Pantani (gehospitaliseerd met een zitvlakkwetsuur) en Tchmil die voor warme bakker speelde door Laurette een heerlijk ontbijt aan bed te serveren . Geert Depoortere hield het na 25 km voor bekeken om vrouwlief te kunnen gaan opzoeken die met een appendix opgenomen werd in het ziekenhuis. Spoedig herstel voor je echtgenote,Geert!
De rit zelf werd in de eerste helft gekenmerkt door rugwind. Goed gezien van onze fondateur al had hij ook rugwind mogen bestellen voor de terugtocht. David reef de titel binnen van 1e sportdirecteur en vergastte ons op een natje en een droogje waarvoor dank!
De 2de rithelft maakte al 't één en 't ander duidelijk over de huidige conditie van onze troepen. De president,Tim,Bjorn,Franky en onze neofiet Bjorn lieten even in hun kaarten kijken en daar zit al heelwat troef tussen. De afgeschoten cartouche was nog niet zo snedig als middenin 't seizoen maar toonde toch aan wie zich aan het winterschema had gehouden.

Alvast nog wat werk aan de winkel voor Geert Sioen en vooral voor Red Philip die blijkbaar zijn voeten veegde aan het trainingsschema en nu cash moest betalen voor deze blunder.
De laatste brug ter hoogte van Moorsele hadden bij hem het effect van een guillotine die echter niet het hoofd maar wel de benen afkapte. De president,Tim en de materiaalmeester duwden om beurten de omlaaggevallen ex-kampioen en uiteindelijk zorgde de banaan van de MM voor nieuwe energie die net volstond om de thuishaven te bereiken.

21 en een bleke halve renner behaalden de eindmeet van de Primavera.
53 km tegen een gemiddelde snelheid van 24,8 km.
Tot volgende zondag!


Red Philip

2 opmerkingen:

President zei

Philippe en Tinekesvrienden

dank voor de talrijke blijken van medeleven.

Philippe

nu nog wat bijtrainen en je wordt zo goed op de velo als met je stylo

pantani zei

Hij is het schrijven blijkbaar nog niet verleerd, het fietsen daarintegen...
Ik hoop.. er volgende zondag terug bij te zijn.