contact

Verslag van de rit van 10 april 2011 Torhoutse

Een zonovergoten maar toch ook enigszins fris Ten Koetshuize lag ons op te wachten voor de 6de etappe van de Tinekestour. Wie dacht dat het paasverlof roet in het deelnemersaantal zou gooien, kwam bedrogen uit want niet minder dan 25 vroege fietsvogels verdrongen zich om 7u30 aan de startplaats. Alvast een seizoensrecord en allicht zelfs ook het grootste deelnemersveld in het laatste decennium.



Hier en daar werden nog lange broeken en mouwstukken gespot,de moedigsten showden al de blote billen en benen,misschien zelfs om indruk te maken op de 2 aanwezige Tinekesvriendinnen. De huidskleur liet vermoeden dat we een lange en koude winter achter de rug hebben. Uitzondering op de regel was niemand minder dan de materiaalmeester die gebronzeerd van kop tot teen zijn wederoptreden vierde . Hij heeft zijn bpostbonus er al doorgejaagd in Tenerife en moet nu tot het einde van de maand trachten te overleven op ommelettes ,spiegeleitjes en het zweet van zijn collega’s . Gelukkig kan een nu in een zee van tijd badende echtgenote Roos zijn moral hoog houden de komende weken.




Eveneens opgemerkte rentree van de PM-SB die op zijn gezegende leeftijd samen met Ivan de clubkleuren verdedigd heeft in de grote Ronde van vorige week. Chapeau alvast voor deze knalprestatie! Het bewijst dat de combinatie talent – leeftijd – verzorging en training tot fenomenale resultaten kan leiden.

Een bleke en met een van pijn verwrongen gezicht champ Rambo bood zich puur op karakter aan. De handblessure is van de hardnekkige soort maar men moet van veel verder komen dan van Heule om onze karaktermens te kunnen stoppen.




Onder de deskundige leiding van David en Kevin ging de rit richting Torhout. Tijdens de verkenning hadden beiden duidelijk stofzuiger en bezem gehanteerd want op enkele putten na lagen de wegen er biljartvlak en onberispelijk bij.

Franky mocht dan ook voor het eerst dit seizoen werkloos toekijken,alle banden bleven intact hetgeen ook tot gevolg had dat sportdirecteur Guy volop kon genieten van de prachtige vergezichten.

Hij had voor de gelegenheid de volgwagen omgetoverd in een bakkerij en kon zich volledig toeleggen op het bakken van rijsttaartjes. Het daarbij vrijkomende aroma deed menige deuren openen van autochtonen die likkebaardend op de stoep kwamen gesloft in de ijdele hoop iets te kunnen opvangen uit de karavaan.

De in een idyllisch kader perfect uitgekozen pitstop bracht de energiereserves terug op peil waarvoor dank aan warme bakker-sportdirecteur Guy.

De terugweg verliep voorspoedig en in een mini Paris-Roubaix kasseistrook verlegden o.a. de President,Pantani,Björn,Franky en Ivan hun grenzen door er een ferme lap op te geven. De mannen in conditie gaven duidelijk hun visitekaartje af.

Ronny beperkte zich tot het losgooien van de spieren met het Belgisch kampioenschap van volgende zondag in het achterhoofd. We zijn ervan overtuigd dat hij daar opnieuw Tente in de schijnwerpers zal plaatsen.

Tim is inmiddels vertrokken richting Mont Ventoux met de clubvlag in zijn achterzak. Daar waar de Kannibaal indertijd zijn petje afnam ter hoogte van Tom Simpson’s gedenksteen, heeft Tim zich ertoe verbonden de groenwitte vlag te planten op de kruin van deze reus. Een kleine stap voor Tim,een grote voor het wielermilieu.



Prachtige rit langs onbereden paden die David en Kevin de felicitaties opleverden van club-gps Mark.

Mooie prestatie!

Na 1/5de van het kampioenschap zonderde zich in de klassering een kopgroep van 8 af : Dorine,Ronny,Guy,Gerd,Björn Duthoo,Dirk,Franky en red Philip.

88 km tegen 27 gemiddeld.

Tot zondag 7u30 voor verkenning van de Hel van het Noorden olv de President!



Red Philip

5 opmerkingen:

President zei

Prachtige rit inderdaad. Zon en de sfeer is koed , meer moet dat niet zijn.

President zei

Veel succes gewenst aan onze sympathieke Ronny die komende zondag deelneemt aan het Belgisch Kampioenschap MTB voor gehoorgestoorden.

Carl Berteele op de mootoo zei

Go Ronny Go!!!

Anoniem zei

Ronny, net zoals vorig jaar hé
Groeten
Champ

Brieka zei

Ronny, oei an'y rien zit upt kampioenschap, moei peinzen upt gene dak vroegre zei: oei wil winnen moei rapper rien of dandere en gie kunt dade. Succes en kom met dienen 3 kleur noar Heule