contact

Verslag van de rit van 24 april 2011 Lozer en omstreken

Onder een hemelsblauwe en eizwangere lucht verschenen 21 atleten vol goeie moed aan de start van een aangekondigde verrassingsrit. De weergoden worden ons steeds beter gezind,de waterkiekens onder ons blijven nog altijd op hun honger zitten. Aan het stuur van de volgwagen mochten we de reïncarnatie van Lomme Driessens verwelkomen,niemand minder dan een door de wol geverfde vader van onze materiaalmeester. Joost vervolledigde het feest van de herrijzenis door uit het niets eveneens aan de start te verschijnen. Na de urbi et orbizegen van de president kon de bloemloze karavaan zich in beweging zetten.

Het bestuur nam het heft volledig in handen want de MM had in samenwerking met een euforische SB/PM de etappe uitgetekend die ons van de ene verrassing naar de andere zou voeren.

De vader van vele Tinekesoorlogen,Geert Sioen,had de hele nacht ingepraat op zijn Canondale en hem gesmeekt om het hoofd rechtop en de wielen draaiende te houden. De paashaas bleek hem evenwel bijzonder slechtgezind want de bolide weigerde al na 300 meter elke vorm van medewerking. Dirk stelde haarfijn diagnose en remedie : hevige kasseikrampen in de braquet die enkel konden behandeld worden via een etiket terug aan afzender. Zoveel aanvangspech op een zondagmorgen,een mens zou voor minder vloeken. Al krachttermen producerend trok Geert huiswaarts maar maakte alsnog van de nood een deugd : ’t vrouwke werd verwend met een ontbijt aan bed en een atletisch lichaam vol energie.

Even verderop had Martine de buik vol van een onwillig zadel waarop echtgenoot Hans met Merckxiaanse precisie het euvel in ijltempo kon verhelpen. Champ Rambo was nochtans gecharmeerd door de eerdere fietspositie maar bracht begrip op voor de nieuwe toestand.

Radio Tineke bracht enkele KVK-fans op de rand van een depressie door te verkondigen dat het peloton een eresaluut zou brengen aan de stallen van een provincieclubje dat momenteel op een tijdelijke wolk leeft na een 6 op 6 tegen de grotere broer. De SB/PM wees fier naar de “broze” veestapel in de Zuiderlaan,de rest van het peloton zette de neusknijpers op. De president stormde daarop als een echte generaal richting frontlinie alwaar hij de overvolle emmer der vernedering uitkapte boven de verbauwereerde weelderige haardos van Willy. Hij gaf tevens het bevel de thuishaven van onze gps-er voor één dag plat te rijden via de Boeregemstraat : Ouwegem! Van leiderschap gesproken!

Net voor de pitstop kregen we een bord verse kasseien voorgeschoteld dat door iedereen gretig verorberd werd. De daaropvolgende suikerwafels en alcoholvrije drankjes werden sterk geapprecieerd waarvoor dank aan Lomme Guillemijn en familie.

De 2de rithelft bracht enige tegenwind op gang en vermits het werk van de paasklokken er al opzat,zocht de ook zon haar bedstee op. Wegens een speling van het suskewietlot konden de berggeiten en kasseivreters onder ons nog even hun hartje ophalen : Nokereberg werd steen voor steen afgebroken en tegen een fabuleuze snelheid in de achterzak gestoken. Toevallige passanten konden hun ogen amper geloven.

Alle sluizen werden tijdens de finale nog eens wagenwijd opengezet,de voorzitter zette de toon door op het groot mes een slopende,kilometerslange spurt in te zetten.

Prachtige rit waarvoor dank aan dirigent Willy en waterdrager Geert de MM.

Onze sportdirecteur mocht nog welgemeende felicitaties in ontvangst nemen voor de feilloze manier van waken over koerstactiek en wegveiligheid.21 deelnemers,91 km,gemiddelde snelheid 26,5.

Tot zondag 7u30 voor een nieuwe rit van deze wonderbaarlijke vriendenbende.

Red Philip

Nvdr: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/player/81154041

2 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag opnieuw waar niets aan toe te voegen valt. Prachtige rit, leve Garmin, en eminente sportbestuurder. Opnieuw letterlijk en figuurlijk een Hoogdag!!!!

$B zei

Met enige vertraging wegens regelmatig vergeten te kijken naar de blog : proficiat, skitterend wat de verslaggever weeral gepresteerd heeft dit seizoen, zowel op de fiets als op papier. Doe zo voort !