contact

Fiertelrit,5-6-2011

Ten huize van elke Tinekesvriend weerklonk de ontwaakmelodie “zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam”. Het ritme van de regen deed menig atleet terug inslapen wat ervoor zorgde dat een peloton van amper 14 dapperen toch alle moed bijeen schraapte om aan de start te verschijnen. De MM,mede-auteur van de rit,had het gelijkspel van de Rode Duivels als een overwinning gevierd en moest forfait geven na de vaststelling dat de kater ’s morgens iets te groot was om het evenwicht te op een tweewieler kunnen bewaren. De SB/PM daarentegen was reeds om 7:15 druk in de weer met alle startformaliteiten wat hem tot dé steunpilaar promoveert van deze dynamische club.
De SG van zijn kant heeft een neus voor Belgisch nat en wist reeds op de eerste algemene vergadering van het seizoen dat 5-6 niet zijn weer zou zijn. Madame Soleil had hem toen reeds toevertrouwd dat ze zondag met verlof zou zijn na een intense periode van fel schijnen. Hij zette dus het petje van sportdirecteur op of hoe vooruitziendheid altijd haar vruchten afwerpt.Net toen iedereen dacht dat champ Rambo een lelijke knauw zou krijgen in de klassering,reed hij geëscorteerd door Guy de startplaats op dit tot grote ontgoocheling van Red Philip die zichzelf al opnieuw (maar zeer voorbarig) in de tricolore trui zag.
De Tenteboys kozen vol moed en onder een druilerige hemel om 7:32 stipt het hazepad . Willy en Bjorn Duthoo effenden als gangmakers het heuvelachtig pad richting Ronse en omstreken. Met nog koude benen weerklonk het eerste fluitsignaal waarop David,Tim en Bjorn als door een wesp gestoken een splijtende demarrage plaatsten. Een vroegtijdige strijd der titanen die in het voordeel uitliep van David die Tim en Bjorn nipt het nakijken gaf. Het was puffen en zuchten geblazen in de buik van het peloton,het dieselwagenpark moest omzichtig omspringen met de nog koude motoren maar de startkabels konden toch onaangeroerd in de bezemwagen blijven . De oldtimers bleken alvast nog strijdvaardig.
2de hindernis om u tegen te zeggen was de Fiertelmeers ,het kleine broertje van de Schapeberg. Eveneens een spinnijdige helling die opnieuw dezelfde tenoren op het voorplan bracht. In de achtergrond vormden onze fondateur en champ Rambo een busje dat op eigen tempo elke Vlaamse bult temt. Beide heren,samen meer dan een eeuw fietservaring,werpen naast hun gewicht dus ook hun ervaring in de schaal.
De bevoorrading was meer dan welkom,waarvoor dank aan SG Jacques ! Bovendien een zeer uitgekiende locatie die voorzien was op alle weersomstandigheden. Een zonnewerend afdak van de plaatselijke school deed voor de gelegenheid dienst als regenschuilplaats. Een regenvrij paradijs ipv een belastingsparadijs,het is eens iets anders.
Regenvestjes kleurden plots het peloton,het weer nam apocalyptische vormen aan maar als echte Flandriens werd ook deze hindernis genomen. De Hotond werd vlot verteerd en Red Philip kreeg nog af te rekenen met een lekke band,euvel dat door de vakkundige tandem David en Jacques Fieux vlot verholpen werd. Petra hield de eer van de vrouwelijke clubtak hoog door een sprankelende conditie te etaleren terwijl echtgenoot Dirk afvoerbuizen aan het leggen was. Teamwork!
Bernard,Yvan , Pantani,Guy en Ronny bewezen eveneens over weerbestendige benen te beschikken en kwamen nooit in verlegenheid.
Prachtige rit met opnieuw voor elk wat wils,waarvoor dank aan parcoursbouwer SB/PM Willy!
97 km tegen 26,5 gemiddeld,de conditie van de troepen is meer dan uitstekend!
Tot zondag om 7u30!
Red Philip

Geen opmerkingen: