contact

Verslag van de laatste rit seizoen 2011 dd 250911

Laatste rit in de Tinekestour van 2011…Onder een stralende hemel en gezellige nazomerse temperaturen verdrong de Tenteploeg zich voor de allerlaatste keer aan de start. Historische rit trouwens,want niet alleen de vertrouwde groenwitte outfit zal ingeruild worden voor een roodwit PO I exemplaar,ook aan de bestuurstop staan er enkele wissels op het programma. De club staat op een kruispunt maar niemand die eraan twijfelt dat er opnieuw voor de juiste richting zal gekozen worden,gps of niet.

Rambo gaf net voor de start de kampioenenfakkel door aan Red Philip waarop de president onder luid applaus de kampioenenoorkonde aflas. De titel verhuist opnieuw voor een jaar naar de clubheimat : bpost,waar wielerterroristen thuis zijn. Ofschoon Red Philip voor de 3e keer in 4 seizoenen in de prijzen rijdt ,liet hij toch optekenen dat succes nooit went en het onovertroffen clubrecord van Tchmil verbeteren niet direct in de ambities ligt. Het zilver en de prijs voor de strijdlust gaan naar Ronny die een fantastisch seizoen neerzette en meer dan eens voor de juiste ontsnapping koos. Bjorn Duthoo tenslotte kaapt brons weg en was meermaals medegangmaker naast de talrijke ritkopmannen en ook vaak een targetspits die dikwijls de lont aan het vuur stak.

Niemand minder dan de fondateur was traditioneel ritarchitect van de slotetappe en als sportdirecteur deze keer geen Ivan maar wel Geert Depoortere achter het stuur.

Goedgezind zette het peloton zich in gang en regelde Marc als een volleerde thermostaat snelheid en omgevingstemperatuur. Zijn rit werd al een paar jaar gesaboteerd door de weersomstandigheden maar deze keer ontrolde de pracht van het natuurlandschap zich volop aan onze ogen. De eerste noemenswaardige hindernis was al voldoende om de champketting in de soep te doen draaien, even later sneuvelde ook nog zijn zonnebril. Gelukkig bracht teletekst p.505 toch even soelaas…Deugddoende bevoorrading geserveerd door Geert Depoortere,waarvoor dank!

De terugtocht was al even pittoresk en onderlijnde nog maar eens de klasse van onze huis-gps,alias de fondateur.

Bij het naderen van de Gullegemse Champs-Elysées werd nog een laatste cartouche afgeschoten waarbij het podium verzocht werd de eerste 3 plaatsen in te nemen.

Bij een natje en een droogje werd het seizoen afgesloten in ’t Merlijntje. Herinneringen en anekdotes vlogen, net als de stutten met gekapt, in het rond.

Verbazingwekkend hoe vlug het allemaal voorbijvloog. Er werden in 2011 opnieuw ettelijke calorieën verbruikt,spieren,hart-en longen gepijnigd,soms vloeide er bloed,zweet en tranen maar bovenal werden er opnieuw vriendschapsbanden gesmeed,lachsalvo’s afgestoken. Die heerlijke zondagmorgens tussen maart en september,ze staan met stip genoteerd op onze kalenders.



Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op GARMIN http://connect.garmin.com/player/117728629

1 opmerking:

President zei

Magnifieke rit van de Fondateur, grote klasse. Machtig verslag opnieuw die de ware spirit van de tinekesvrienden verwoordt.Proficiat aan de nieuwe kampioen en het podium. Prachtig seizoen