contact

Verslag van de rit van 18 september 2011 Lichtervelde

Voorlaatste rit in de Tinekestour van 2011 en de weergoden hadden dit goed begrepen. Ze bekochten hun losbandig leven met een dot van een indigestie op zaterdag,kotsten alles eruit wat er maar uit te kotsen viel en hielden het dan ook noodgewongen droog op zondagmorgen. Uitgeteld en met bonkend hoofd legden ze hun hoofd in de schoot , soesden hun roes vredig uit. Het gevoel van de kampioenenviering,the day after…Geen renner die er rouwig om was.

18 pedaaalridders aan de start waaronder een gastrenner uit het Noorden van de provincie (schoonpa van Mathijs) en de nr 3 ,Bjorn Duthoo, nam de honneurs van sportdirecteur waar. Opgemerkte rentree van een extra gebronzeerde president die bijzonder fris oogde na een oefenkamp op Spaanse bodem. De MM had iets te lang op de sleppe van zijn Roos blijven liggen en had alle moeite van de wereld om zijn aanwezigheidswerkzaamheden uit de handen te slaan van een euforische Red Philip. Zou deze laatste dan toch de klassering gemanipuleerd hebben? Voer voor de arbitragecommissie!

Ronny,de nr 2,verdedigde vorige week met verve de clubkleuren op het Belgisch kampioenschap door tussen kerels die 20 en 30 jaar jonger zijn toch nog een 12e plaats in de wacht te slepen! Proficiat Ronny,da’s pas echt kampioenenwerk!

De SB/PM van zijn kant oogde eerder depressief…Is het de leeftijd,het vroege uur op zondag of dient zijn dipje eerder gezocht te worden in het feit dat Zuid-West-Vlaanderen 2 totaal verschillende voetbalploegen in stelling brengt : een ploeg van “geen woorden maar daden” en een “gazetteploeg”?

De vraag die op éénieders lippen brandde was evenwel : “waar blijft de Secretary-General”? Zou hij Pantani’s wijze woorden “ge moet vooral veel drinken op de vélo” iets te letterlijk genomen hebben en het ook toegepast hebben naast de vélo? Binnenkort hopelijk meer duidelijkheid hierover.

Een origineel startschot deze keer : de voorzitter zette iedereen op scherp door te verwijzen naar teletekst pagina 504 en 505 er mysterieus aan toevoegend “ik heb er heel de nacht naar gekeken en nu zijn we weg…”.

Het peloton trok richting Gits onder het bewind van parcoursbouwer Pantani en zijn trouwe kompaan Dirk. Van vrouwelijke zijde opnieuw Petra in de voorste gelederen die aldus bewees uit het goede conditie-en wielerhout gesneden te zijn. Misschien te verklaren door het feit dat ze het bed deelt met topatleet Dirk?

Met de wind in de zeilen ging het met een rotvaart richting pitstop langs mooie vlakke wegen. De Pantaniklassieker is een welkom kolfje naar de hand van de echte routiers die de gruute platteau met alle plezier geselen. Met enige voorsprong op het uurschema werden de remmen dichtgeknepen voor een smakelijke pitstop waarvoor dank aan Bjorn! Rambo kraaide van de pret toen bleek dat een vrouwelijke versie van De Vos de parking opreed. Bij nader toezien bleek alle aandacht evenwel uit te gaan naar de gewelfde rondingen van de wagen waarop de fondateur ei zo na bezweek aan een plotse samentrekking van het middenrif waarbij de gehamsterde pitstopvloeistoffen als een fontein een uitweg zochten langs mond,neus,keel en oren. Als de vos de passie preekt,boer let op je ganzen…

Ook tijdens de terugtocht werd de pees er nog eens stevig opgelegd wat bewijst dat de najaarsconditie volop aanwezig is. Ouderwetse finale in de centrumstraten van Heule!

Mooie rit, 75 km,27,7 gemiddeld. Met dank aan Pantani!

Tot zondag 8u voor de kampioenenrit. De kampioen trakteert op een natje en een droogje aan het einde van de rit in ’t Merlijntje.

Red Philippe

nvdr: herbeleef de rit op kaart op http://connect.garmin.com/player/115614363

2 opmerkingen:

President zei

Prachtrit, nog mooier dan vorig jaar. Proficiat Pantani

Skatbewaarder zei

Wees gerust, de SB/PM ligt nog niet wakker van de resultaten van zijn ploegske in volle opbouw. En wij hebben trouwe supporters die hun club niet boycotten en voor wie topvoetbal wat mag kosten in het nu sfeervol stadion.
Anderzijds proficiat aan de champ die in volle euforie het wielerseizoen beëindigt. Het kan niet op maar het kan vlug keren zei Brederode.