contact

verslag van de eerste rit nieuw seizoen 4 maart 2012

Het gevoel van de eerste schooldag : na een vakantie van maar liefst 5 maanden werd de klas opnieuw herenigd aan de boorden van Ten Koetshuize. Een bont allegaartje van maar liefst 31 (éénéndertig!!) gespierde buiken verdrong zich licht zenuwachtig aan de startlijn. Er werd deze 4de maart 2012 op meerdere vlakken Tinekesvriendengeschiedenis geschreven. Na 8 jaar van trouw en gewaardeerd sponsorship stond het wieltjesbedrijf Tente zijn plaats af aan een sponsorquintet : de Mailingman,bakkerij Soete,Geo-Dynamics, Garage Bartier en pleister-en plamuurwerken Bjorn Duthoo. Het clubgroen maakte plaats voor een blauwzwarte outfit die via een oranje tintje alle mogelijke verbondenheid met een rivaliserend footballteam meteen uitsloot,oef!
De samenstelling van het Politbureau,onze hoogste clubinstantie,onderging eveneens een facelift. Niet gehinderd door de omgekeerde bevolkingspyramide werden MM Geert ,Secretary – General Jacques en werker Rudy vroegtijdig ter beschikking gesteld van hun respectievelijke eega’s. Het zeer verdienstelijke trio met het clubhart op de juiste plaats werd in het kader van de nationale besparingswoede vervangen door een duo : de immer minzame Petra (1e vrouwelijk bestuurslid sedert de oprichting van de club!) en de uiterst gedreven Pantani wiens professionalisme aanstekelijk werkt op de rest van de leden. Te noteren dat de ex-bestuurders hun know how in een freelancestatuut blijvend ter beschikking zullen stellen .Bedankt heren voor zoveel onbaatzuchtigheid.
Eveneens talrijke nieuwe gezichten in het peloton,de verjonging zet zich duidelijk door en geeft zuurstof en continuïteit aan onze vereniging. Formidabel werk van de scoutingcel die zich moeite noch geld bespaarde in die talentenjacht. Die cel werd inmiddels herdoopt tot een heus headhuntersbureau.
Zoveel historie moest natuurlijk vastgelegd worden op de gevoelige plaat. Een persmeute wrong zich in alle bochten om dit topteam te kunnen fotograferen. Het viel daarbij op dat menig buikje en dubbele kin plots minder werden in omvang! Zoals de traditie het wil,ging het vervolgens richting Gods huis waar de plaatselijke herder de fietsgoden opriep om stilzwijgend en onzichtbaar het peloton een gans seizoen lang onder hun veilige vleugels te nemen. Gelegenheidssportdirecteur Willy alias de SB-PM –brokkenpiloot liet zijn bolide eveneens onderdompelen in Gods water.
Na deze verplichte nummertjes,kon de race beginnen. De talrijk jeukende benen werden op hun wenken bediend en het was andermaal club-gsp fondateur Mark die de karavaan als een John Massis op gang trok. De reis ging richting Komen over paden die geteisterd werden door uitwerpselen ,putten en restanten van een gedesoriënteerde moeder Aarde. Er was stuurmanskunst nodig om niet tegen dek te gaan. Na een 10-tal km gaf de binnenband van Yvan de geest. Het kleinood bezweek onder de winterkilo’s van zijn eigenaar maar een bij de pinken zijnde roodgroene sportdirecteur fikste het zaakje op een KVK-manier : vlug,klassevol en doeltreffend of hoe roodwit een verdwaald roodgroen de weg wees.
Onderweg werden volop winteranekdotes opgehaald en naarmate de km’s voortschreden begon de fondateur langzaam maar zeker tussen zijn kader te hangen. Karaktermens als hij is,verbeet hij de pijn van het lijden en liet zich allerminst kruisigen.
Toch enigszins opgelucht zagen we Heule en Ten Koeshuize opduiken waar Willy nog een heuse receptie uit zijn koffer toverde. Jupiler,Leffe en heerlijke après-midi’s streelden onze smaakpapillen en vulden in een mum van tijd de geplunderde caloriewinkel aan. Bedankt Willy,pure roodwitte klasse opnieuw!
Geslaagde Primavera,56 km tegen 24,5 gemiddeld. Tot zondag om 8u30!
Red Philip

Nvdr: herbeleef de rit via garmin http://connect.garmin.com/activity/155203538

3 opmerkingen:

President zei

Treffend en realistisch verslag van onze clubjournalist. Je kan de modder ruiken en de putten voelen.
De Fondateur heeft er weer zijn hart en ziel ingestoken waarvoor dank. Ideale eerste rit met mooie afsluiter betaald met eigen penningen door de PM waarvoor eveneens dank.

pantani zei

Het word opnieuw een prachtig seizoen met de fantastische verslagen van onze Phille, de koude wintertemperaturen en het "overtollige" gewicht hebben blijkbaar geen invloed op zijn ruime woordenschat,goe bezig.Mooie rit,prachtige kledij en hopelijk zijn we iedere week met zovelen.

skatbewaarder zei

Skatbewaarder zei:
wij zijn goed gestart , veel volk aan de start , hongerig naar het nieuwe seizoen en de suiskes achteraf.
leuk eerste verlsag, misschien iets teveel rood-wit getind wetende dat de clubkleuren nu blauw-oranje zijn
weblog prachtig aangepast;
klasse