contact

Verslag van de rit van 18 maart 2012

De weergoden konden voor 1 keer meteo Tineke dribbelen al waren de meningen aanvankelijk verdeeld. De buienradar zaaide verwarring ipv regen want volgens de ene bron zouden de hemelsluizen opengezet worden rond 10u,de president hield het op 13u en of hij gelijk had!

Het vervroegde vertrekuur zorgde ervoor dat het clublokaal er eenzaam en verlaten bijlag : geen kaartende en bulderende Streuvelsvrienden (lagen duidelijk nog in hun kaf wat hen meteen onderscheidde van het koren),maar oeverloze stilte die ons in staat stelde de volgwagen geruisloos uit te rusten met het hoogwaardige reservemateriaal. Sportdirecteur Rambo delegEERDE zijn job aan zoonlief die van mening was dat papa Philippe training nodig heeft om het bolle wintervet te laten smelten als boter voor de zon. Tussen de 27 aanwezigen toch een opgemerkte verschijning aan de start : niemand minder dan Ronny die na zijn salto mortale van vorige zondag met een gebarsten rib toch het gevecht op 2 wielen aanging. Een karaktermens pur sang die hiermee zijn visitekaartje van aspirant kampioen duidelijk afgaf. Zeer sterk Ronny en hoed af voor zoveel doorzettingsvermogen! Nils laste in extremis nog een sanitaire stop in ten einde alle ballast over boord te gooien richting plaatselijke rioolbedding.

De fondateur zag de buien al hangen en hield een kasseibriefing net voor de start. Op algemeen verzoek werd besloten de viriliteit te laten primeren op het asfaltjeannettisme en de eventuele blutsen met de builen erbij te nemen. Gezien de crisis, de kostprijs, de geringe impact op de economie en de keurige verzekeringspolis wordt de clubnaam evenwel niet gewijzigd in WTC de Testosteronvrienden.

Mark kreeg als copiloot good old Jacques aan zijn zijde en beiden namen het uitgebreid peloton op sleeptouw richting Néchin voor een nieuw avontuur op 2 wielen. Geen voetbalanalyses deze keer gezien het zwaartepunt van deze sport ’s namiddags lag al werd er toch even gepolst bij de president of de topper Gent-Kortijk de huiselijke Wevelgemse vrede niet zou verstoren gezien de grote belangen die op het spel stonden. Voor alle duidelijkheid : het Kerel-Buffalohuwelijk van onze club staat geenszins onder druk en daar zit de bekerfinale uiteraard voor veel tussen.

De Povere Leute was de eerste hindernis van de dag maar niemand voelde zich geroepen om al meteen een matinale cartouche af te schieten. De combinatie slechte ondergrond - vochtigheid eiste al vlug een eerste leegloper : nieuw lid Willem Ghekiere beet de spits af gevolgd door een crévaison presidentiëlle,telkens vakkundig opgelost door MM Franky. Na enkele kuitenbijters bracht de pitstop rust in de bloedvaten. Rambo liet heerljke taart en fruitdrank aanrukken waarvoor dank! Willem wisselde nu ook van voorwiel want het onwillig exemplaar liet de luchtkamer langzaam maar zeker leeglopen.

Met de vent à la poupe daverde de Tinekestrein richting heimat.

De fondateur zakte inmiddels steeds dieper richting kader en kreeg bovendien af te rekenen met krampen in de uiterst gespierde dijen. Machtsmens Dynamite Mark zwoegde zich op karakter naar Heule en delegeerde de koppostie aan Mountain Bike Ringo.

Moe maar gelukkig werd de eindstreep bereikt.

70 km tegen gemiddeld 25,een goeie training in het vooruitzicht van zwaardere kost.

Tot zondag om 8u al laat het zich raden dat er een roodwitte golf van absenteïsme door de clubgelederen zal razen…Hou tevens rekening met het zomeruur!

Red Philip

Nvdr: herbeleef de rit op garmin: http://connect.garmin.com/player/159532852

6 opmerkingen:

President zei

treffend verslag opnieuw van onze clubschrijver en kampioen. Sterk van de Ronny, ne echte Flandrien. Mooie rit van de Fondateur. Hij ontwerpt zijn ritten op de wc en als ik naar mijn fiets kijk kan ik dit begrijpen

The First Lady zei

Geen paniek De huiselijke vrede blijft bewaard in Wevelgem, dankzij de koelbloedigheid van het Buffalovrouwtje natuurlijk....omdame gewonne hèn vaneigens!

Ere-secretary-general zei

Indien KVK in de finale even goed zal spelen als Philippe de verslagen schrijft, dan stevenen ze af op een Barcelona-score ! Proficiat aan ons geachte lid van de schrijvende pers voor zoveel inspiratie.

Red Philip zei

Bedankt voor de bloemen en voor het feit dat de First Lady via haar Buffaloconnecties ervoor zal zorgen dat Genk woensdag het onderspit zal delven :-)

The First Lady zei

Ik zal mijn uiterste best doen philip !!!!

Skatbewaarder zei

De heren zijn blijkbaar niet bezig met hun conditie en het fietsen maar meer met voetballen. Toch wens ik de Kerels alle succes toe, zowel woensdag als zaterdag.
Gisteren gelezen in het Nieuwsblad :
1986 - de boeren verslaan Hadjuk Split en plaatsen zich voor de halve finale van de UEFA-cup d.w.z. ze hebben 25 jaar voorsprong.
Misschien volgend seizoen europees voetbal voor KVK op de terreinen van de boeren ?