contact

Verslag van de rit van 11 maart 2012

Het Vlaamse vlakke land werd deze week geteisterd door massa’s hemelvocht die met bakken uit de lucht kwam vallen. Heule aan zee kreeg plots een vermelding in buitenlandse reisbrochures, het had er even alle schijn van dat het Venetië van het Noorden zuidwaarts een nieuwe bestemming had gevonden. Een kort op de bal spelend bestuur kwam in allerijl bijeen om de plaatselijke geografische toestand te evalueren. Er werd gebrainstormd over amfibiefietsen en een naamsverandering van Ten Koetshuize (Heule-haven?),met presidentiële koortsachtigheid werd naar oplossingen gezocht om de 2de rit van de Tinekestour alsnog doorgang te laten vinden want de drukke agenda sluit alle mogelijke achterpoortjes. Samen met die achterpoortjes werden gelukkig ook de plaatselijke sluizen door tussenkomst van moeder natuur dichtgedraaid en kon alles in gereedheid gebracht worden om hét zondags sportevenement van Heule zijn normale verloop te kunnen garanderen.

Was het ramptoerisme of een speling van het lot,feit is dat het aanwezigheidsrecord van vorige week al meteen sneuvelde! Maar liefst 32 atleten verlieten echtgenote en bedstee om in groep het lichaam soepel te houden. De “foltertuigen” blonken als nieuw,het moreel van de troepen stond op zenith en de zon was eindelijk teruggekeerd uit haar ballingsoord. MM Pantani moest alle hens aan dek roepen om de klassering correct bij te houden terwijl onze rondbuikige Streuvelsvijanden stressloos een kaartje legden in de VIPruimte van Ten Koetshuize. De ene club is duidelijk de andere niet.

Na de klokvaste aankomst van Guy (die met verve de rol van broer Rambo heeft overgenomen) kon het peloton onder leiding van Ex-MM Geert en Joost mag het weten aan zijn avontuur beginnen. Geert Depoortere 1 heeft dan wel niet de looks van Lomme Driessens,toch kreeg hij na een succesvolle screening zijn benoeming van sportdirecteur voor 1 dag.

De rit met bestemming Avelgem en contreien deed wat ze moest doen : een eresaluut brengen aan een bekergekke stad die over 2 weken vriend en vijand zal verbazen. Een plaatselijke club pleegde daar zelfs een regelrechte putsh waarvan de vlaggen aan het stadhuis een stille getuige vormen.

Het glooiend landschap zorgde ervoor dat de lichaamstemperatuur opklom en de eerste zweetdruppels reeds vlug hun opwachting maakten. De renners zaten duidelijk niet stil in het tussenseizoen en iedereen bereikte zonder averij de pitstop nabij de plaatselijke dodenakker. De aangevoerde calorieën versterkten de inwendige mens,waarvoor dank aan Geert!

Het 2de ritgedeelte verliep in alle sereniteit tot onze nieuwe sponsor Wouter Soete het welletjes vond en met een heuse reclamestunt uitpakte : als een volleerd kamikaze dook hij met fiets en al de gracht in,begeleid door een oorverdovend tromgeroffel. Stuntmannen Bernard en Ronny verleenden hieraan hun volle medewerking en tartten eveneens de wetten van de zwaartekracht. Wouter en Bernard kwamen ongeschonden uit deze stunt,Ronny daarentegen wees met een pijnlijke grimas naar zijn tussenribstuk. We hopen dat de averij meevalt en kijken tevens reikhalzend uit naar het volgende optreden van meefietsende sponsors. Bij deze dus een warme oproep aan Franky,Bjorn en David om concurrentieel te blijven.

Inmiddels berichtte radio Tour dat gezien de omstandigheden privé-sponsor en opa Yvan instond voor een heus walking diner aan de aankomstlijn. Yvan wou hiermee de blijde geboorte van zijn eerste kleinkind vieren. Een dikke proficiat Yvan en hartelijk bedankt om de smaakpapillen van het peloton op een dergelijke manier te strelen. Dat je vanaf nu bij oma moet slapen,daar hebben wij geen last van natuurlijk.

Mooie rit in een heerlijk weertje, 62 km tegen 25,5 gemiddeld.

Tot zondag om 8u!

Red Philip

Nvdr: herbeleef de rit op garmin http://connect.garmin.com/player/157335188

Nvdr 2: Ronny heeft een gebarsten rib en is een week werkonbekwaam. In naam van de club wensen wij hem een spoedig herstel

3 opmerkingen:

President zei

Prachtige 2de rit. Joost heeft dat zoals verwacht perfect gedaan. Dank voor de traktaten van sportdirecteur Geert en Opa Yvan. Enig minpunt de valpartij maar kon veel erger. Leipheimer viel zaterdag 3 keer in dezelfde rit.

Red Philip zei

Spoedig herstel Ronny!

Nilske zei

Veel beterschap aan Ronny gewenst!!