contact

Verslag van de rit van 1 juli 2012 Rally Stasegem Montreuil au Bois

Geen Geraardsbergse Nattetaarten maar wel een stralend Westvlaamse blauwe hemel als decor voor de meest pittoreske moeder aller rally’s. De ene weergoden zijn duidelijk minder gastvrij dan de andere, of was het de immense ontroering om zoveel “TinekesMuurverering” die vorige week alles en iedereen deed druipen van nattigheid? De vraag stellen is hem beantwoorden.
Het was de zeer plichtsbewuste MM Pantani die in het gezelschap van David klokvast om 7u15 de rode vipdorploper van Ten Koetshuize opreed. Meteen 2 afgetrainde lichamen die het niveau van deze club onderstrepen. Echte Tinekesambassadeurs! Even later volgden de kathedralen van lichamen,in wielerjargon eerder gestelde lichamen genoemd. Even opvallend als verbazingwekkend was het heroptreden van de champ. Gezien zijn achterstand in de klassering verscheen hij aan de start op 4 wielen,in de overtuiging verkerend dat hij aldus de punten van 2 ritten zou krijgen. Uiteraard voer voor de arbitragecommissie van de club,al is het zeer de vraag of bij gebrek aan beeldmateriaal zijn kansen om een bonus à la bpost in de wacht te slepen wel realistisch zijn.
De president hield naast troepenschouw ook briefing : vrij parcours over een kleine 10 km,hetgeen deze rally tot een unicum maakt in haar soort.
Met de moral op zenith werd de tocht aangevat richting Stasegem. Iedereen leek vrij goed uitgeslapen ,alles draaide soepel rond behalve…de bolide van de fondateur die al na 20 km genoeg had van het bultig parcours : lek. Pantani kon als MM volledig aan de bak,anesthesist David kreeg het reserve-exemplaar evenwel niet uit coma : het onding bleek evenzeer doorzeefd. Uiteindelijk kwam er een gloednieuwe luchtkamer aan te pas die tot overmaat van ramp uiteenspatte bij het oppompen! De hartslagmeter van de nieuwe pump ontsnapte ternauwernood aan een vroegtijdige dood. Murphy²! De sportdirecteur begon in allerijl de banden van de bezemwagen op te pompen maar gelukkig bleek het 2dehands achterwiel compatibel en kon de fondateur de weg alsnog verderzetten.
Consternatie toen we plots een peloton felgele truien opmerkten. Niemand minder dan mister Peugeot,ex-lid Patrick Denijs voerde ,weliswaar op 1 been,een Supra Bazarpeloton aan. Een zonderlinge verzameling gele truidragers die bij de eerste helling al direct voet aan de grond zette.
Even verderop was het smullen geblazen toen de koers helemaal losbarstte. De wedstrijdradio signaleerde mij koeien als signaalgevers / regulateurs wat een elitegroepje van 10 man opleverde na de eerste steile puist. De Vogezenboys ranselden de kopgroep verder uit elkaar en de spurt met 5 werd geregeld door  Bart Vanmarcke die als eerste finishte voor Dirk, David, Bjorn en Geert Depoortere II. Rambo en de fondateur leverden heroïsche achterhoedegevechten maar haalden alive and kicking Montroeil-au- Bois waar de plaatselijke herders kuddes vol koolhydraten aanvoerden.
De terugweg voltrok zich aan een egaal maar zeer gezwind tempo. Iedereen bleef in het zadel hetgeen aantoont dat de conditie en de verzorging meer dan in orde zijn. Net voor de valreep besloot een jaloerse Oostvlaamse weergod om toch nog eens zijn duivels te ontbinden. Hij blies plots alsof zijn leven ervan afhing en perste er als dessert nog enkele gezonde neusregendruppels uit. Ne coureur zou er met mattetaarten naar smijten.
Wondermooie rally met 23 Tinekesvrienden,112 km tegen 27,5 gemiddeld : meteen de rapste rit van het seizoen! Proficiat aan allen!
Red Philip

9 opmerkingen:

President zei

Schitterend verslag van de regerende kampioen. Zijn pen heeft duidelijk geen last van een konditiedipje. Sterke prestatie van alle deelnemers waarvoor proficiat. Waar is de tijd dat meer dan de helft opteerde voor de kleine afstand? We gaan er sportief op vooruit. Bijzondere vermelding voor kopman Bart Vanmarcke die samen met Dirk zorgde voor een heel verstandig , veilig en toch ambitieus tempo zodat iedereen met de glimlach thuis kwam.

Jacques the consultant zei

'k Zou het niet beter kunnen zeggen ; noch het verslag van de champ, noch de commentaar van de voorzitter.

pantani zei

Heel mooi verslag van de 'Red Philippe' ,die hopelijk zijn weg geeft teruggevonden naar de 'Blue Tinekes'.
Nog eens onderstrepen dat dit voorlopig de snelste rit van het seizoen was,puike prestatie als club gezien het toch wel lastige parcours.

Brika zei

Ké horen zégen da da were die pompe wa die were noar de kl.... is. Té nie moglik, zuk ne klasse club en met zukn pompe up de boane.

Anoniem zei

Zeg Brika,de pompe et da goe gedaan,tzin de banden van de fondateur die geen kl...n waerd zin.

Brika zei

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah,twa van horn zeggn. Riet die fondateur nog altid met zukn brol rond.

Anoniem zei

jao,zelf zin nieuwe binnenbanden zin platte,ge moe nie vragen

BRIKA zei

Ké nog min eeste jantn lign met vulle cachoutne banden, je mag de die hén. Ké vandoage wok noar de velomusé gewist in Rosloare en ké dezlfde gele Peugotvélo zien stoan lik damme zundag én tegengekomen.

Anoniem zei

Da ga ne replica zin zekers,volgens mi ijn ze da ma 1 van gemakt we