contact

Verslag van de rit van 15 juli 2012 Ruiselede


Slechts 11 man (een dieptepunt dit seizoen)verschenen aan de start voor de rit naar en rond Ruiselede. Veel notitiewerk had ik dus niet.

Het (prachtige !!) weer en de congé zullen daar wel mee te maken hebben.

De rit werd geleid door Mark en Guy. Sportbestuurders van dienst waren Lies (dochter Mark) en haar vriend.

Ringo ging op weg met zijn ‘bakkersfiets’ en Ronny met de mountainbike.

Bij de start deed de gps van Mark weer moeilijk,maar na eens op alle knopjes te hebben gedrukt konden we vertrekken. Na een 15 tal km kregen we 100m weg zonder asfalt onder de wielen,ze waren blijkbaar vergeten dat de ‘fondateur’ vandaag met de tinekes zou passeren.

De heenreis verliep rustig en droog langs mooie wegen tot aan de pitstop in Kruiskerke. Daar werden wafels en fruitsap goed verteerd,bedankt. Terug vertrekkensklaar voor de terugreis moest er even gewacht worden op Philippe Devos die nog vlug een wafel wou binnenspelen. Na dwang van de sportbestuurster en het bijna dichtklappen van de koffer konden we terug op weg.

Amper een 5 tal km verder kregen we een platte band,Bart Vanhoutteghem was de gelukkige. Vlug een reservewiel erin en terug op weg, tging bijna vlugger dan de profs. Toen de hemelsluizen besloten om hun vocht los te laten werden de regenvestjes aangetrokken. Langs mooie rustige wegen en af en toe een bui werd er verder gefietst. Sommigen deden een poging om tegen de koeien te praten die zich natuurlijk een bult schrokken.

 Op  km 72 opnieuw lekke band voor Philippe Devos deze keer. Nog een reservewiel werd aangesproken en al even vlug als de eerste keer werd deze verwisseld. De pomp met hartslag en hoogtemeter deed haar werk uitstekend. De laatste 20 km werden rustig verteerd en voltallig bereikten we opnieuw Heule.



Mooie ,rustige en vlakke rit ,90 km en 26,5 gemiddeld. Bedankt Mark.

Pantani den MM


2 opmerkingen:

President zei

Respect voor de watertrappers. Ik zag de bui hangen op meteox.com en door mijn regenindigestie van de laatste weken liet ik deze waterbeker aan mij voorbijgaan. Komende zondag droger en beter!!

Kramiekske zei

Dubbele punten en 6 gratis pistolees voor ringo wegens het "in the picture" zetten van 1 van de sponsors door met "le velo à baguettes" te fietsen!!!