contact

Verslag van de rit van 29 juli 2012 Wortegem-Petegem


De vrolijke, vrolijke Streuvelsvrienden lezen ook onze Blog en maken deze keer ruim op tijd  plaats voor de President die nog steeds de functie van materiaalmeester cumuleert en de clubspullen vandaag moet stouwen in de wagen van nieuw lid Geert Depoortere II die zijn lieftallige dame Nouch aan het stuur van de service course heeft gezet. We boffen dit jaar enorm met de nieuwe leden: het zijn allemaal geweldig toffe gasten, ze kunnen een deftig stukske met de velo rijden en ze hebben een knappe vrouw!!! En naar het schijnt kunnen ze ook wreed drinken, dat belooft voor de souper.

PM springt bij en noteert de aanwezigheden. Hij komt aan een elftal en begint direct de posities te verdelen: hijzelf in de spits en Geertje ex MM in de goal. Hij is niet van de grootste maar is  net als zijn hond getalenteerd met een enorme springkracht.

Er wordt nog wat nagekaart over de Renmanskoe van vorige week en stipt om 7u30 starten we olv organisator Joost richting Wortegem-Petegem en omstreken.

Er blaast een strakke wind uit het westen en met “le vent au poupe” peddelen we gezwind richting oosten tot we plots moeten stoppen voor…ge raadt het al: een bende koeien. Boer Germain, finalist van het gekende VTM programma “Boer zoekt Tanden” houdt ons tegen en legt uit dat melk van een koe komt en niet uit blik of brik en dat daarom zijn potentiële Cote à L’Os-en de weg  moeten oversteken richting volautomatische melkinstallatie.

We naderen de bergzone en op de lange helling richting Gijzelbrechtegem plooit Joost zijn medekopman Willy tussen zijne Colnago, Geertje ex MM neemt over en het tempo gaat met een snok omhoog. Willy zakt één positie en wordt in de volgende bocht geramd door zijn spitsbroeder ex SG Jacques die een Cancellarake doet: voor de bocht naar zijn braquet kijken en aan volle snelheid tevergeefs de bocht willen ronden. De stuurmanskunsten van de Waldorf en Staettler van de club vermijden nipt een valpartij. De heuveltjes volgen elkaar op en we naderen de kers op de taart: de fameuze Bergstraat van Petegem aan de Schelde. David staat al boven door de recent geïnstalleerde periscoop te turen als de rest van het elftal puffend en blazend de top bereikt. In de voorwacht van het peleton merken we Bart Vanhouttegem op, voorwaar een knappe prestatie die hij zal overdoen op de Tiegem- en Keiberg. Schoonpa José Decauwer mag fier zijn. Naast de periscoop staat nu een houten tuintafel en daar nemen we onze pauze. Nouch heeft voor een subliem buffet gezorgd met eigen gebakken appel-rozijntaart en cake waarvoor hartelijk dank. Rambo, ge weet niet wat ge mist. In het deugddoend zonnetje is het er  hartstikke gezellig en de grappen en grollen zijn niet uit de lucht. Zelfs na 2 stuks per persoon is er nog gebak over die onze Penningmeester tevergeefs probeert te verkopen aan passanten, toch verdienstelijke poging om de clubkas te spijzen.

De terugweg wordt aangevat tegen de beukende wind in en Joost plooit zijn 2de medekopman tussen zijn Pinarellooke. Sterke Bart Vanmarcke neemt over tot aan de finish. Tiegem en Keiberg staan nog op het bergmenu en Joost zou Joost niet zijn mocht hij ons niet trakteren op een extra ommetje: de Joseph Morelhelling op de Kappaert, gekend van onze vroegere rally naar de Kwaremont.

Het peleton wordt nogmaals opgeschrikt door een viervoeter, nu geen herkauwer maar een bijter: een ferme Duitse Schaper achtervolgt ons met schuim op de lippen tot aan de vaart waar de traditionele finale wordt ingezet door het aanwezige bestuur: Willy en de President jagen het tempo op tot de rest voor vuurwerk zorgt. De PM eindigt nog knap in de eerste 10….

Content landen we aan “Ten Koetshuize”. Prachtige rit met mooi rustige wegeltjes , dikke proficiat aan parcoursbouwer Joost, ook voor zijn ijzersterke conditie. 92 km aan 26,6 gem, 597 hoogtemeters



President

Herbeleef de rit op garmin http://connect.garmin.com/player/204294081

3 opmerkingen:

ex SG zei

Prachtig verslag van een prachtige rit. De president heeft nog meer kwaliteiten dan we zouden vermoeden. Zijn ogen zijn ook nog goed, hij heeft blijkbaar meer oog voor de vrouwen van de nieuwe leden dan voor zijn garmin.

ex SG zei

PS : moet ik nu in het vervolg schrijven onder het pseudoniem Waldorf of onder Stattler ? Wie was de schoonste van de twee ?

Skatbewaarder zei

Ik denk dat ze alle twede even lelijk zijn. Maar daar liggen ze niet wakker van. Kijk maar naar hun nageslacht.
Prachtig ritje van Joseba. Met veel vrije tijd kun je toch iets moois van maken, niet ?