contact

Verslag van de rit van 8 juli 2012 Deulemont


8 juli 2012 om 7u30: 14 Flandriens, maar dat wisten ze toen nog niet, verzamelen aan Ten Koetshuize. Het blijkt al onmiddellijk een historische dag in de rijkgevulde clubgeschiedenis. Directeur Sportif van dienst Gerd werd op weg naar de startplaats door de politionele macht staande gehouden voor controle op hormonen, drugs , doping en ook een beetje alcohol. Hij blies “safe” en kreeg na het afstaan van een haarpluk een BoB sleutelhanger die hij fier aan zijn ploegmakkers toont.

De President doet tevergeefs een oproep naar de eigenaar van het vorige week door Yvan ontvreemde  windvestje met bijhorend blauw-zwart regenvestje. De 2 wezen blijven ontredderd achter in een plastiekzak in het lokaal tot de ware rechthebbende opstaat. De vochtige attributen lijken echter al last te hebben van schimmelcultuur en champignonvorming die ervoor zullen zorgen dat het blauw-zwart tegen volgende zondag rood & wit wordt.

Gespreksonderwerp is eens te meer het weer en Bart V meent Meteo Tineke concurrentie aan te doen met de voorspelling van de Buienradar dat het de komende 3u niet zal regenen…(Wist ge trouwens dat Meteo Tineke nooit geen regen zal voorspellen uit schrik voor gerechtelijke stappen van de lokale neringdoeners…)

We vertrekken richting Deulemont met kopmannen Kevin en zijn schoonbroer Simon en exact 3 minuten en 3 seconden later begint het te druppelen….Blijkt dat Bart de Belgische Buienradar heeft geraadpleegd en niet de Franse.

We dringen Frankrijk binnen via de Atlantische storing en hoe verder we La Douce penetreren, des te harder het begint te plenzen. De President moet wreed tegen zijn gedacht en principes de koers stilleggen om de regenvestjes te laten aantrekken. De weergoden schrikken even van de bontgekleurde bende wat  een korte pauze in het watergeweld veroorzaakt. Het is echter de aanloop  voor de finale douche die we gepresenteerd krijgen. Kevin knipt een lus van 5km uit het parcours en als 14 waterkiekens arriveren we in Deulemont. De doorweekte President deelt mee dat hij zijn transfer zal vragen  naar een functie van  voorzitter van een biljart- of kaartersclub tot Kevin hem herinnert dat ge eerst moet kunnen kaarten of biljarten…Onder een boom nuttigen we de Luikse wafels die Red Philippe vorige week mee had naar Montreuil. Gerd heeft ze tegen een prijsje kunnen overnemen. De limonade verregenwatert in de bekers. Iedereen uitgezonderd Gerd snakt naar een warme douche en de terugweg verloopt aan een heel strak tempo. Simon die een blitscarriere maakt binnen de club, kopman na 4 maand anciĆ«nniteit, doet het heel goed naast de sterke Kevin tot een crevaison zijn ambities fnuikt. Het 2de reservewiel wordt onorthodox in zijn kader gefrommeld maar Simon zal veilig thuisgeraken. Op enkele hellingen worden de teugels losgelaten en in de eerste rijen merken we telkens nieuw lid Dieter op. Heel sterke progressie sedert begin seizoen. Dieter verwijst naar de vele “cols” die hij de avond ervoor doorslikte…..We naderen BelgiĆ« en waarempel het wordt droog. Via Halluin bereiken we het jaagpad van de Leie waar aan 44km/u het festival van de wapperende regenvestjes wordt ingezet. Dit maakt een geluid die het best beschreven wordt als “De Walkure”  uit “Apocalyps Now” . De brave recreanten langs de Golden River stuiven uit panische angst weg voor zoveel geweld.

Nat maar gelukkig bollen we Heule binnen: 91km en 27,1 gemiddeld

Heel mooi ritje op prachtige landelijke Noord-Franse wegen, voor herhaling vatbaar in zonnige omstandigheden!!


President

NVDR: herbeleef de rit op Garmin http://connect.garmin.com/player/197485088

5 opmerkingen:

pantani zei

Mooi verslag van de president.Iedereen in de club kan inmiddels verslagen schrijven. Mooie rit,jammer van het weer,onze gedachten gingen weer eventjes naar Geraardsbergen.Het wind en regenvestje is intussen terug bij zijn eigenaar.Guy was de dader.

sKATBEWAARDER zei

Allez, weer iets nieuws .
Schimmel staat gelijk aan rood-wit !!!! Dat beloofd.
Geef mij maar de kleuren van de Boeren : geel , groen, getuigd van frisheid, levendigheid.

Den Dikke zei

De dikke Van Dale speelt duidelijk niet bij Zulte

Red Philip zei

Ie zit er zelfs niet op den bank! ;-) De regendruppels vallen van mijn wenkbrauwen na het lezen van dit heerlijk verslag!

Anneke zei

Geel,groen...Fris en levendig? Mijn katte spuwde gisteren geelgroen en ze zag er allesbehalve fris en levendig uit weije...