contact

Verrassingsrit van 9-9-2012



Ondanks de vele kermisescapades  tekenden 20 Tinekes  present voor dit ritje van 65 kilometer. De gevreesde alcoholdampen die normaal aanwezig zijn die ochtend, bleven gelukkig beperkt.
Geert Depoortere II arriveerde met de borst fier vooruit. Hij werd vandaag 45 jaar jong. Ten huize Depoortere was het ondertussen een drukte van jewelste: die taart bakken en er nog eens 45 kaarsjes opzetten, is nu niet bepaalde een klein werkje. Proficiat Geert !
Ronny King zag er niet bepaald gelukkig uit. Ingewijden vertelden dat zwaar gekrakeel in het gezin aan de basis ligt. Ronny had immers zondagavond zijn echtgenote naar de sofa verwezen omdat hij meende dat het beter was dat zijn nieuwe fiets bij hem sliep, kwestie van deze met de nodige liefde te omringen. Pas toen de vrouw met de kettingzaag naar boven kwam en dreigde het vehikel in 55 stukken te zagen, zag Ronny af van zijn oorspronkelijke plannen en werd de fiets naar de garage verbannen.
Daar de rit aangekondigd was als een ver(r)assingsrit meenden de meesten dat het richting crematorium ging gaan maar daar bleek niets van aan. Onze parcoursbouwer had er voor geopteerd om een glooiend parcours voor de wielen te schuiven en beschreef het parcours als  ‘pittig’.
Tussen de hellingen in werd zwaar gedebatteerd over welke verrassing het bestuur in petto zou hebben. Toen Pantani besefte dat er eigenlijk niks was georganiseerd én dat hij bovendien het enige aanwezig bestuurslid was, trok hij wit tot achter de oren en kreeg hij van plaatsvervangende schaamte een rode bos op de wangen zodat hij willens nillens een levend reclamebeeld was voor de KVK.
Op een lieflijk plaatsje met een aantal koeien en ossen (= stieren zonder rijbewijs) trakteerde David met spijs en drank (bedankt David).  Het vee dat met open ogen ons stond aan te staren, maakte algauw onderwerp uit van heel interessante gesprekken die onmiddellijk ingeschakeld mogen worden in programma’s zoals boer en tuinder.
Toen onder zware druk van de leden was afgesproken om een degustatie te nuttigen  op ‘Heule-Platse’ ging het tempo zienderogen de hoogte in en werd  na een langgerekte vlucht langs het Kanaal alles in gereedheid gebracht voor een eindsprint  in Heule waar niet minder dan drie mensen hadden plaats gevat: 2 die nog dronken van de avond voordien en 1 brandweerman die op baan was met de worsten voor de barbecue van die middag.
Logisch dat de twee sterkste renners van het ogenblik, met name Marc en Rambo, zich afscheidden en alle energie in stelling brachten voor een  ware koninginnesprint. Deze sprint kwam er echter niet omdat de ketting van Rambo alle medewerking weigerde. Blijkbaar koopt hij niet alleen zijn binnenbanden in den Aldi maar gaat hij daar ook kettingen en andere aandrijfmiddelen aankopen. De sprint werd dan ook met de vingers in de neusgaten gewonnen door Marc.
Ondertussen probeerde Pantani de zware tekortkomingen van het bestuur te compenseren door vlug naar huis te rijden waar hij de geldbuidel van zijn vrouw uitschudde en met deze buit in allerijl naar de Kameleon vloog waar de Tinekes begonnen waren aan één van hun specialiteiten, met name het verzetten van een aantal bierglazen.
De vrouw van Bart stond ondertussen reeds een half uur achter het beeld van Tineke verscholen te wachten op haar man omdat deze, één keer aan de drank, beter onder begeleiding staat.
Tevens was het Guy ter ore gekomen dat er gratis drank te verkrijgen was zodat deze vlug op zijnen moto sprong en terwijl hij zijn helm over zijn hoofd wrong nog in alle vlugte zijn vrouw meescharrelde om op die manier niet alleen van de gratis consumpties maar ook één van de meest charmante gezelschappen te genieten die er zijn, met name de Tinekesvrienden met een glas bier voor zich.
Ten slotte voor de archieven: aanwezig 20 man, afstand  66 km en 25.2 gemiddeld.

Yvan

3 opmerkingen:

Red Philip zei

Een plezier om te lezen,prachtige en onderhoudende kwinkslagen,een gouden pen! Top 10 werd aangepast,Ronny King fietst met KVK-allures!

de adviseur zei

De oorzaak van de kettingproblemen bij Rambo is gevonden : aangezien het (aanzienlijk) bierverbruik tijdens de tinekesfeesten hem er niet konden van weerhouden om toch te fietsen op zondag, was hij er stellig van overtuigd dat alcohol geen enkel negatief effect kon hebben. Hij had het dan ook als smeerstof op zijn vehikel gegoten, maar wat de inwendige mens smeert doet dat daarom nog niet met ne velo.

pantani zei

Mooi verslag van de Yvan. Had er inderdaad niet bij stilgestaan dat de bende een traktaat verwachtte,wist me eventjes geen raad.Maar onder druk van de groep al mijn drinkgeld van de komende weken gaan vragen bij moederlief.
Tvoornaamste is dat de dorstigen werden gelaafd en dat er fun was.
Groeten pantani